Otvoren ''Bingo'' u Mostaru

Na sjevernom ulazu u Mostar, tržni centar ''Bingo'', koji je prije pola godine u požaru izgorio do temelja, sagrađen je u rekordnom roku i uz prigodnu svečanost otvoren u novom ruhu, na površini od 11. 660 metara kvadratnih.

Republika Srpska 14.10.2017 | 14:19
Otvoren ''Bingo'' u Mostaru
Pet mjeseci nakon požara, tržni centar ''Bingo'' u Mostaru izgrađen je iz temelja. Stotinu zaposlenih koji su u međuvremenu bili raspoređeni u druge ''Bingo'' centre, vratilo se na svoja radna mjesta.

„Nakon nemilog događaja, otvaramo ponovo ovaj objekat, koji je sada još ljepši, na istoj površini od 11.660 metara kvadratnih, od čega je 9.000 površina hipermarketa, a ostalo zauzimaju igraonice, restorani i ostalo što je u centru bilo i ranije“, istakla je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga ''Binga''.

Više od 50 domaćih kompanija sa 7.000 radnika radilo je na izgradnji tržnog centra ''Bingo'', koji je sada dobio ljepši izgled, a donio je i niz noviteta.

„Mi smo zaista sretni što smo uspjeli otvoriti vrata ovako jednog lijepog centra, koji je sada spolja drugačiji. Mi smo standarde izgradnje naših centara postavili izgradnjom Bingo City centra i ostajemo dosljedni tim trendovima, tako da je mostarski ''Bingo'' potpuno drugačiji nego što je ranije bio. I unutrašnjost hipermarketa je zaista sjajna.Ono što je novo jeste da nasuprot ovog centra gradimo i retail park površine 2.800 metara kvadratnih, koji će se otvoriti za nekoliko mjeseci“,kaže Tatjana Paunoski.

Radnici su nasmijano dočekali prve kupce, a oduševljenje nisu krili ni kupci, koji su željno iščekivali otvaranje novog centra.

„Zaista je sjajno. Sve što smo vidjeli je super“.

„Veliki je prostor i oduševljena sam“.

Prilikom požara pričinjena je višemilionska šteta, a nakon požara, najavljena je izgradnja još većeg i boljeg centra, što se i ostvarilo. Ponosni su, kažu, što su izgradili najveći i najmoderniji centar ove kompanije na području Hercegovine, ali i šire.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

trend

14.10.2017 13:20

Najjeftiniji trgovački centar u BiH koji dobro posluje ("Bingo" Tuzla) mora brzo stati na svoje noge poslije pauze izazvane požarom u jednom od svojih mnogobrojnih prodajnih objekata.

ODGOVORITE
Name

$$$$

14.10.2017 16:29

Bingo je na nogama svakako, ne brini. Ove godine prelaze milijardu prometa,...dok jedan propali jadni i bijedni entitet stecajni, sa unistenom privredom, sledece godine treba da vrati milijardu kredita. A zatim 2019.godine, takodje slican iznos, a zaduzenost na granici,..bit ce zadovoljstvo pratiti skapavanje do konacnog kraja...

Name

Alan Ford

14.10.2017 15:39

Samo tržne centre otvarajte. Guraju uvozno smeće a guše domaću proizvodnju. Neće proći dugo vremena kada će početi skupljati paučinu jer neće imati više ko da kupuje.

ODGOVORITE
Name

@Demagog

14.10.2017 16:53

U svakoj zemlji postoje veći supermarketi, zašto bi BiH bila izuzetak? Mislim da tebe više boli što je u Pitanju Bingo, što su Konzumu dani odbrojani. Uvoznu robu direktno "guraju" stanovnici Bosne i Hercegovine, pijedinci koji radije kupuju smeće iz Srbije i Hrvatske. U mojoj kući je suprotno, proizvodi iz komšiluka i susjedstva su zabranjeni. Ako nema bosansko, ima njemačko ili austrijsko, dušmansko ni u ludilu!

Name

rašo

14.10.2017 16:54

Mnogo gledaš RTSR pa baljezgašAl da ti ja ne pametujem obiđi tržni centar BINGO i pogledaj sam svojim očima koliko je domačih artikalaNe treba da ti ja to govorim ili RTRS uvjeri se sam. Al kad kažem "domačih" mislim na čitavu BIH da se razumijemo.

Name

re

14.10.2017 16:55

Kukavce sinji, ovo je domaci trzni centar, najveci u drzavi. Upravo on i pomaze domacoj proizvodnji tako sto izlaze domace proizvode na svojim policama. Mahalasu skromnog znanja,...

Name

re

14.10.2017 17:01

Nažalost tako je. Kod nas od srednjeg sloja ne postoje više fabrički radnici. Od srednjeg sloja kod nas su ostale samo prodavačice a i one trpe svakakav mobing radi plate od 300 KM do 500 KM.

Name

Lutrija

15.10.2017 06:33

Odakle ova vijest na dijelu novosti iz Republike Srpske. Sve bi bilo ovako da SDS 1991. godine za dobre pare nije prodao Dolinu Neretve.

ODGOVORITE