"Zbog Kosova pobijediti Partizan po svaku cijenu"!

Štoper Skenderbega Bajram Jašanica ima poseban motiv pred dolazak Partizana u Albaniju u trećem kolu Lige Evrope.  "Sećamo se šta su Srbi radili na Kosovu"! Fudbaler Skenderbega Bajram Jašanica za klupski sajt, bez ikakve potrebe, umešao politiku i dešavanja na Kosovu sa najavom utakmice protiv Partizana.

Fudbal 15.10.2017 | 19:00
"Zbog Kosova pobijediti Partizan po svaku cijenu"!
Momak je rođen u Prištini na Kosovu i Metohiji, pa je uoči meča sa srpskim timom pričao o prošlosti.

"Kosovo i dalje oseća posledice nasilja i masakra srpske države, pa je ovo definitivno poseban meč za mene. Moramo pobediti po svaku cenu", rekao je Jašanica.

Jašanica je postigao pobedonosni gol protiv Laćija (2:1) u četvrtak, a pre susreta sa crno-belima naredne sedmice Skenderbeg igra protiv Lušnja u nedelju.

I laicima je jasno da utakmica albanskog Skenderbega i srpskog šampiona Partizana 19. oktobra u 3. kolu LIge Evrope (kao i revanš u Beogradu 2. novembra) neće biti tek samo sportski događaj (a trebalo bi).

Fudbal bi trebalo i MORAO da bude jedino važan, ali i pojedini akteri predstojeće utakmice dolivaju ulje na vatru, bez ikakve potrebe.

To je učinio fudbaler Skenderbega Bajram Jašanica koji je u izjavi za albanske medije i klupski sajt ovako najavio meč protiv Partizana:

"Što se tog meča tiče, biće veoma poseban duel. Još se svi sećamo šta su Srbi radili na Kosovu...Kosovo i dalje oseća posledice nasilja i masakra srpske države, pa je ovo definitivno poseban meč za mene. Moramo pobediti po svaku cenu".

Naravno, trebalo bi biti pametniji i izidći se iznad ovakih nefudbalskih stvari. A pogotovo bi to na umu trebalo da imaju pojedini navijači Patizana, koji su svojim delima doprineli da crno-beli dve utakmice u Evropi igraju pred praznim tribinama.

I navijači i klub bi morali da učine sve da u Beogradu ne bude nijednog incidenta, nijedne baklje, petarde, a pogotovo ne bilo kakvih političkih poruka, koje bi mogle skupo da koštaju srpskog šampiona. Možda čak i izbacivanja iz Evrope, jer je poznato da su crno-beli pod lupom UEFA zbog raznoraznih stvari.

Skenderbeg Korče je lider albanskog šampionata sa 13 bodova iz pet utakmica, ima tri više od prvog pratioca Kukešija.

Partizan gostuje u Albaniji 19. oktobra, a utakmica će se igrati u Elbasanu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sport

15.10.2017 18:00

Onaj ko javno mješa politiku i sport neće biti kažnjen,nego će biti onaj koji to javno ne radi,živela uefa i fifa zločinci.

ODGOVORITE