Dokazi: Jelenu su ubila 3 muškarca

Na mjestu zločina i na Jeleninom tijelu nađen DNK trojice muškaraca. Jedan trag je Zoranov. Drugi muškarac je identifikovan i uskoro će biti uhapšen. Treći je nepoznat i za njim se još traga.

Srbija 12.10.2017 | 22:29
Dokazi: Jelenu su ubila 3 muškarca
Pjevačicu Jelenu Marjanović na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine ubila su trojica muškaraca! Do ovog zaključka došli su policijski inspektori i forenzičari angažovani u istrazi pošto su na Jeleninom tijelu i na mjestu zločina pronađena tri muška DNK traga!

Ovo je ujedno i najveća tajna koju policija i tužilaštvo uspješno kriju od javnosti više od godinu i po dana.

Kako se saznaje, jedan DNK trag pronađen na mjestu zločina pripada Jeleninom uhapšenom mužu Zoranu, drugi pripada muškarcu čiji je identitet tek nedavno utvrđen i on bi uskoro trebalo da bude uhapšen, a treći pripada za sada nepoznatom čovjeku.



Informerov izvor iz istrage otkriva da su tragovi DNK trojice muškaraca nađeni na Jeleninom tijelu, donjem vešu, na njenoj razbijenoj glavi, ali i na trsci u kanalu pored nasipa u Borči, gdje je 3. aprila 2016. pronađen unakažen leš ubijene pjevačice.

''Zoranov DNK je utvrđen na Jeleninim gaćicama, mobilnom telefonu, i na blatu na glavi mrtve Jelene. Na osnovu ovog posljednjeg traga je i uhapšen, jer on definitivno dokazuje da je bio u dodiru sa mrtvom suprugom... Takođe, tragovi blata na njegovim farmerkama su potpuno identični onom sa mesta zločina. Sve to ukazuje da je Zoran imao dodira sa Jeleninim mrtvim tijelom i bio je kobnog dana na mjestu zločina'', kaže izvor.

Što se tiče DNK druga dva muškarca, oni nisu bili u policijskoj bazi podataka, pa je jedan od njih tek nedavno identifikovan naknadnim upoređivanjem bioloških uzoraka svih potencijalno osumnjičenih.

''Njegov DNK je bio na Jeleninom tijelu. U pitanju je muškarac koji nije u rodbinskim vezama sa Zoranom Marjanovićem, a njegov identitet se za sada čuva u najvećoj tajnosti. DNK trag trećeg muškarca nađen je na rastinju u blizini Jeleninog tijela, oko kog su nađeni tragovi njene krvi. Policija još nije identifikovala tog trećeg muškarca'', objašnjava Informerov izvor.

Ovi biološki tragovi, prema njegovim riječima, nedvosmisleno ukazuju da su sva trojica bila u dodiru s Jeleninim lešom.

''Iako je Zoran Marjanović za sada jedini osumnjičen za teško ubistvo svoje supruge, svi dokazi ukazuju da to nije uradio sam. Naime, samo na osnovu DNK tragova ne može se sa sigurnošću tvrditi koji ju je od te trojice usmrtio, ali su sigurno svi učestvovali u odbacivanju tijela u kanal pored nasipa i u prikrivanju dokaza. Istraga još traje i biće tu još mnogo iznenađenja...'', naveo je sagovornik.

Za godinu i po dana istrage, kaže izvor Informera, saslušano je više od 500 osoba povezanih s Marjanovićima, a od početka je najveća pažnja inspektora bila usmjerena na ovu porodicu.

''Zoran, njegovi roditelji Zorica i Vladimir i brat Miloš su mnogo puta uhvaćeni u laži i evidentno je da nešto kriju. Uvjeren sam da će vremenom neko od njih "pući" i progovoriti. Čim budu pohapšeni saučesnici u Jeleninom ubistvu, mnoge stvari će izaći na vidjelo'', kazao je sagovornik.

Jedna od najvećih misterija ovog zločina je i motiv, oko kog je bilo i najviše spekulacija.

Tako je, na primjer, Zoranov otac Vladimir odmah poslije Jeleninog ubistva na sva usta hvalio snaju, ali je odjednom promijenio ploču kad mu je sin uhapšen 15. septembra ove godine:

''Pravi ubica je Jelenin ljubavnik, tajkun! Ćutao sam sve ovo vreme jer sam se bojao da će mi neko ubiti decu! Od prvog dana svi znamo ime ubice, ali smo mislili da policija pošteno radi svoj posao. Kad ono, da bi prikrili tragove i sačuvali tajkuna koji drži pola Beograda, oni hapse mog Zorana! Jelenu je ubio njen ljubavnik, jer je htela da ga ostavi'', u dahu je tada izjavio stariji Marjanović, koji je tada pominjao i ime i prezime čovjeka koji je apsolutno nepoznat javnosti.

Vladimir se držao te priče i u narednim danima, optužujući snaju da je varala njegovog sina sa čak trojicom muškaraca.

Ipak, kad je Informer to objavio, Zoranov otac je odjednom sve porekao. Objavio je status na Fejsbuku i okrivio Informer za sve što je sam izgovorio pred brojnim svjedocima i novinarima:

"Do kada ćete da terorišete porodicu lažima i izmišljenim gadostima!? Odgovaraćete za te gluposti koje pišete o mojoj snaji, da sam ja navodno rekao!"

Podsjetimo, Jelena je 3. aprila 2016. pronađena mrtva, smrskane glave, u kanalu pokraj nasipa u Borči. Obdukcijom je utvrđeno da je ubijena dan ranije, sa čak 34 udarca u glavu.

Zoran je 15. septembra, posle 17 mjeseci istrage, uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu i trenutno se nalazi u pritvoru.

Izvor: Informer

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

art

13.10.2017 05:07

Eto vi ste Rijesili ubistvo .cestitamooooooo..

ODGOVORITE
Name

Pero

13.10.2017 13:41

STOSTE DOSADNI STOM JELENOM SAD OVI SAD ONI A NEMATE POJMA KOJE NJEZINI SVALERI BRATE COVJEK LEZI U ZATVORU NI KRIV NI DUZAN

ODGOVORITE