Noćas - Klipersi i Kingsi oči u oči!

A hoće li i Teo i Bogdan? Bogdanović nažalost pod znakom pitanja za ovaj meč zbog povrede (koja nije ozbiljnije prirode).

Košarka 12.10.2017 | 21:30
Noćas - Klipersi i Kingsi oči u oči!
Dok većina nas bude u REM fazi sna, u noći četvrtka na petak od 04.30 igraće se duel Los Anđeles Klipersa i Sakramento Kingsa. To nam recimo proteklih sezona ne bi previše značilo, ali će nam ove sezone biti više nego interesantno zato što ćemo gledati obračun naših - Miloša Teodosića i Bogdana Bogdanovića. 

To će se predstojeće noći dogoditi jedino ako Bogdan bude istrčao na parket s obzirom da ima problem sa povredom i da je moguće da neće igrati. Povreda nije teže prirode, ali je tajming utakmice loš. Odlučivaće se pred samu utakmicu.

Inače, Klipersi su taj tim koji u ovoj predsezoni imaju velike probleme sa povredama.Patrik Beverli je povredio desno koleno, Sem Deker je povredio levi kuk, Danilo Galinaridesno stopalo, Ostin Rivers donji deo leđa, a Sindarijus Tornvel je iščašio desno rame.

Kod Sakramenta pored Bogdana, problem ima i veoma važan igrač Dareon Foks, teKosta Kufos, Zek Rendolf i Geret Templ. Dakle, oba tima ulaze oslabljeno u ovaj meč, a nama ostaje nada da će Bogdan zaigrati i odmeriti snage sa svojim saigračem iz reprezentacije Milošem Teodosićem.

Kako je do sada prošao njihov period adaptacije u NBA ligi?

Teodosić je iskusan igrač i to se odmah videlo. Legao je iz prve Klipersima, svojim asistencijama razgalio je ljubitelje košarke širom NBA lige i sveta, radio je ono što samo on ume i brzo je ušao u srca navijača LA Klipersa.

Naravno, kao vrsan dodavač to mu bila stvar koju je želeo prvo da pokaže, ali je trenerDok Rivers u jednom od obraćanja medijima istakao da želi da Teodosić više šutira i da mu je potreban Teov doprinos u poenima. Da mora i šuterski dosta više da uzima odgovornost na sebe.

Interesantno, upravo je to bila glavna stvar koju je Dejv Jeger, trener Sakramenta, poručio Bogdanu Bogdanoviću. Da bude sebičniji. Tačnije - molio ga je i preklinjao da bude sebičniji.

Kingsi imaju mlad tim, tim u stvaranju, a očigledno, posle tri poraza u predsezoni, Kingsi moraju da pojačaju učinak u napadu. A kada imate trojkaša kao što je Bogdanović onda tu nema mnogo filozofije. Samo mu date loptu u ruke i pustite ga da radi svoj posao. Na treninzima je pokazao kakav je zmaj u šutu, pogađao je za tri poena u serijama i zapanjio mnoge koji nisu znali šta Bogdanova prangija može da uradi protivniku. A može da ga uništi!

Dakle, navodi u američkim medijima kažu da se očekuje da Bogdan neće igrati, ali da nije ništa ozbiljno i da će brzo nazad na parket. Dodaju da će sve oči biti uprte u Tea i njegovu magiju u rukama.

Biće zanimljivo ko god od naših majstora da se nađe na parketu Stejpls centra. Najbolje bi bilo da istrče obojica. Saznaćemo u petak rano ujutru po našem vremenu, meč počinje u 4:30 ujutro.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar