Slukas: Željko je genije!

To što je on uradio nikome neće uspeti! Duda me na početku nije hteo u timu. . .  "Ali me je polako prihvatio. Mnogo sam naučio igrajući kod Ivkovića", rekao je Kostas Slukas.

Košarka 21.10.2017 | 10:30
Slukas: Željko je genije!
Kostas Slukas dao je intervju za sajt Evrolige pred početak nove sezone 2017/2018, a u njemu se dotakao sprskih, evropskih i svetskih trenerskih veličina što jesu Dušan Duda Ivković i Željko Obradović.

Sa Dudom je sarađivao u Olimpijakosu i osvojio Evroligu, sa Žocom je takođe osvojio Evroligu u Fenerbahčeu pa je donekle i logično što je morao da odgovara na ova pitanja.

Imao je stvarno veliku i retku sreću u razvoju karijere da "naleti" na dvojicu legendi..

"Duda je zaista dobar trener. Ne moram da govorim o njemu, titule same govore. Na početku me nije želeo u timu. Ali, kasnije je promenio mišljenje i polako je počeo da veruje u mene. Mnogo sam naučio od njega u jednoj sezoni koliko sam igrao kod Dude. Jako sam napredovao te sezone", kaže Slukas.

Koliko se Duda razlikuje od Željka Obradovića?

"Svaki od njih ima svoj način rada. Obradović je genije zbog načina na koji razume šta je igraču potrebno na parketu i po tome što zna šta da kaže igraču i van terena i na terenu. On razume košarku i način na koji košarka funkcioniše. On je genije. Ne mogu da kažem koliko je veliki, opet, titule govore o njemu. Devet Evroliga! To je neverovatno. Mislim da to nikome neće uspeti. On je genije ne samo u košarci, već i kao osoba. Naravno, nezgodan je trener. Ponekad reaguje, galami, ali to je deo njegove taktike i same igre. Mora da bude takav da bi igrači razumeli šta želi od njih. Ali način na koji razgovara sa igračima je neverovatan", rekao je Slukas.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar