Crnogorci: Bogdan je mogao da bude naš!

Crnogorski portal Antena M objavio fotografiju srpskog košarkaškog asa Bogdana Bogdanovića iz rane mladosti i izrazio žaljenje što "nikada nije zaigrao u dresu reprezentacije kojoj je pripadao svim srcem".

Košarka 15.10.2017 | 17:30
Crnogorci: Bogdan je mogao da bude naš!
Bogdan Bogdanović izrasta u veliku zvezdu srpske, evropske i svetske košarke. Na minulom Evropskom prvenstvu bio je lider "orlova", jer je tu ulogu morao da preuzme posle silnih problema, povreda i otkaza drugih igrača.

Novi igrač Sakramenta rođen je pre 25 godina u Beogradu. Kao klinac počeo je da uči košarku u KK Zvezdara, da bi prešao u KK Žitko, a odatle u Partizan. 

O njemu se, manje-više, sve zna. I da ima rodbinu u Crnoj Gori. Upravo je ovo poreklo podstaklo novinare sa crnogorskog portala Antena M da lamentiraju nad tužnom sudbinom što Bogdan nije zaigrao za crnogorsku reprezentaciju.

"Iskopali" su Bogdanovu fotografiju iz rane mladosti, na kojoj je zagrljen sa bratom od tetke Milošem Ćukovićem, sa podignuta dva prsta u obliku slova L (to je crnogorski simbol za nezavisnost, koji su forsirali liberali, uz poklič: Viva Montenegro).

A najzaslužniji što Bogdanović svojevremeno nije zaigrao za crnogorsku reprezentaciju je Duško Vujošević...    

Evo šta piše ovaj portal:

"Šteta što dječak, lijevo na fotografiji, nije zaigrao u dresu države kojoj je pripadao srcem. Dva prsta u obliku slova 'L' nedvosmislno to potvrđuju.

A, mogao je.

Kad je Bogdanu Bogdanoviću bilo 16, dobio je poziv da zaigra za Crnu Goru. Pozvan je, tada, i njegov brat od tetke Miloš Ćuković.

Ćuković se odazvao, došao na pripreme, ali je lom ruke brzo okončao njegovu košarkašku karijeru. Sa velikim uspjehom posvetio se taj beogradski Pivljanin studijama, završivši, kako saznajemo od njegovih prijatelja, prestižnu biznis akademiju u Londonu.

Bogdana je, po riječima jednog od aktera tih dešavanja, istaknuti stručnjak, porijeklom iz Crne Gore, doveo iz KK Žitko u Partizan... ali uz uslov da prihvati poziv reprezentacije Srbije!

Ostalo je istorija... i jos jedna priča kako mala Crna Gora olako prepušta drugima velike igrače.

Dokad?

To je pitanje kojim treba da se pozabave baš sve sportske strukture u državi Crnoj Gori?

A, Bogdanu puno sreće u NBA. Zaslužio je i igrom i ponašanjem".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar