Zoran Mirković: Voleo bih da vidim Sergeja na SP!

On je igrač koji pravi razliku! „Prvo ime Srbije u Rusiji trebalo bi da bude Nemanja Matić, iako sam ja lud za igračima poput Adema Ljajića“, kaže nekadašnji jugoslovenski reprezentativac.

Fudbal 12.10.2017 | 13:00
Zoran Mirković: Voleo bih da vidim Sergeja na SP!
Punih sedam godina Srbija je čekala da reprezentacija overi kartu za veliko takmičenje, a baš kao i u mandatu Radomira Antića, selektor Slavoljub Muslin je Orlove poslao na Mundijal.

Mučila se Srbija u završne dve utakmice kvalifikacija kako bi zauzela mesto u probranom društvu, ali je gol Aleksandra Prijovića doneo zlatna tri boda vredna plasmana na Svetsko prvenstvo.

Jedan od onih koji zna kako je to biti deo najveće svetske fudbalske smotre jeste Zoran Mirković, koji je 1998. godine igrao sa Jugoslavijom na Mondijalu u Francuskoj. Njegova reč se dosta ceni u Italiji, gde je najbolje godine karijere posvetio Juventusu i Atalanti, a upravo je tamošnjim medijima otkrio delić atmosfere pošto je osigurano prvo mesto na tabeli.

„Uživamo u lepim trenucima. Ovaj uspeh nadovezao se na uspehe Crvene zvezde i Partizana, koji su obezbedili grupnu fazu Ligu Evrope. Srbija nikada nije imala dva kluba istovremeno u nekom klupskom takmičenju, što je jako bitno, kao i činjenica da naši igrači nastupaju u najvećim evropskim klubovima“, rekao je Mirković za Tuto Merkato.

Logično pitanje koje se nadovezalo na Mirkovićev odgovor - šta je dovelo do rasta srpskog tima?

„Mi smo uvek imali dobre timove, ali je problem bio na kolektivnom nivou i to se samo ponavljalo. Tokom ovih kvalifikacija selektor Slavoljub Muslin je sve šampione posložio na svoje mesto, što je bilo i te kako važno. Jak tim potreban je i za razvoj igrača, ali posebno zbog jačanja kolektivnog duha“.

Mada je i dalje rano pričati o tome šta bi Srbija mogla da uradi u Rusiji, Mirković se dotakao i te teme.

„Teško je reći u ovom trenutku, Srbi su jako nepredvidivi. Ne treba da klonemo duhom ako situacija nije povoljna. Nadam se da možemo daleko da doguramo. Imamo dobre mlade igrače za budućnost, osvajače Svetskog prvenstva za fudbalere do 20 godina. Na selektoru je, ipak, da utvrdi koga će da vodi u Rusiju“, rekao je Mirković, pre nego što je izjavio:

„Prvo ime Srbije u Rusiji trebalo bi da bude Nemanja Matić, iako sam ja lud za igračima poput Adema Ljajića“.

Osim svega pomenutog, italijanski novinari otvorili su poglavlje „Sergej Milinković Savić“, o čemu se već mnogo puta govorilo u Srbiji...

„Sergej je igrač koji pravi razliku, ali u ovom trenutku ima nekih problema sa selektorom. Nadam se da će se situacija promeniti i da će otići u Rusiju, jer je tip igrača drugačiji od ostalih“, zaključio je Mirković. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar