Italijani i Bugari domaćini SP-a!

Završnica SP u odbojci 2018. u Torinu. Poznato 19 od 24 učesnika, među njima i Srbija.

Ostali sportovi 12.10.2017 | 08:30
Italijani i Bugari domaćini SP-a!
U rimskoj palati Poli održana je konferencija za medije, na kojoj je saopšteno da će se XIX SP 2018. (10 – 30. septembar) odigrati u Sofiji, Varni i Ruseu u Bugarskoj, i Bariju, Bolonji, Firenci, Milan, Rimu i Torinu u Italiji. FIVB je saopštio da će se završnica Svetskog prvenstva odigrati u Torinu, kao i da će kompletna lista učesnika biti poznata krajem oktobra.

Za sada je poznato 19 od 24 učesnika, plasman su do sada izborili Italija i Bugarska, organizatori, Poljska, svetski prvak, Srbija, Francuska, Holandija, Slovenija, Rusija, Finska i Belgija iz Evrope (CEV), Japan, Australija, Iran i Kina iz Azije (AVC), Brazil i Argentina iz Južne Amerike (CSV), SAD, Dominikanska Republika i Kanada iz Severne i Srednje Amerike (NORSEKA).

Plasman na SP izboriće još dve selekcije iz Severne i Srednje Amerike (NORSEKA), sa posebnog turnira kvalifikacija, s obzirom da Kuba i Portoriko nisu mogli da otputuju u SAD na turnir kontinentalnih kvalifikacija zbog posledica uragana. Poslednja tri mesta su rezervisana za tri reprezentacije sa prvenstva Afrike (CAVB), koje će se odigrati 22 – 29. oktobra. Žreb za SP 2018. u konkurenciji odbojkaša obaviće se u decembru 2017, na osnovu rang lista FIVB od 30. septembra 2017.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar