AO nabrajao povratak velikana, zaboravio Đokovića!

Australijan opet krenuo je u promotivnu kampanju sa naglaskom na povratak najboljih igrača na terene, ali je među njima zaboravio Novaka Đokovića.

Tenis 11.10.2017 | 21:30
AO nabrajao povratak velikana, zaboravio Đokovića!
Prvi Grend slem sezone je pobedio na svom Tviter profilu tekst o zvezdama koje će nastupiti u Melburnu 2018, redom su nabrajani Nadal, Serena, Federer, Venus, Mari i Halep, bez pominjanja Đokovića.

Australijanci su se donekle "iskupili" u samom tekstu na zvaničnom sajtu turnira gde je šestostruki šampion Đoković prvo veliko ime koje se navodi, pored Endija Marija, Keija Nišikorija i Stanislasa Vavrinke, od igrača koji se vraćaju na teren u Melburnu posle višemesečne pauze tokom 2017. 

U centru pažnje je ipak branilac trofeja Rodžer Federer, koji je uz najvećeg rivala Rafaela Nadala obeležio tekuću sezonu.

"Nisam ovo očekivao. Mislio sam da ću ako se zvezde poklope stići do četvrtfinala ili polufinala, pobediti možda jednog ili dvojicu igrača iz Top 10. Nadao sam se da ću tokom sezone, možda na Vimbldonu ili US Openu biti na vrhuncu, to mi je bio cilj, tada sam očekivao da budem na 100 odsto, ne pre toga, pa je osvajanje AO bilo veliko iznenađenje za mene. I dalje se štipam kako bih proverio da li je istina. Kada sam kod kuće sa porodicom i prijateljiam često nazdravim čašom šampanjca za AO. I dalje se šalimo u vezi s tim, bio je to lud trenutak u mom životu. Nisam mogao da verujem, svih pet setova, rivalstvo sa Rafom, gubiti 3:1 u petom, neverovatno. Nadam se novoj magiji u kojoj ću uživati u sjajnoj atmosferi i mečevima", rekao je Federer. 

S druge strane, neočekivano će trofej u ženskoj konkurenciji braniti Serena Vilijams, iako se relativno skoro porodila. 

"Obožavam tenis, to je moj život, nešto što je nevarovatno uticalo na njega. Dugo sam bila broj 1, često, uradila neke neverovatne stvari. Mnogo mi znači renking, ali ponekad i sama mogućnost da se takmičim", rekla je Amerikanka koja je prošlog januara postala rekorder sa 23 Grend slem titule. 

Australijan open 2018. je na programu 15-28. januara. 

"Svi najbolji igrači će se vratiti na teren u Melburnu u januaru. Ovo je neverovatno uzbudljiva godina za tenis, Rodžer, Rafa, Serena i Venus su podigli lestvicu, a sve je počelo ovde. Ko je mogao pretpostaviti da će Serena i Venus igrati u finalu, a da će kasnije Serena okriti da je bila u osmoj nedelji trudnoće? A tu su Rafa i Rodžer, ko je mogao da gleda njihov meč prisustvovao ne neverovatnim preokretima. Bio je to jedan od mečeva godine. Bilo je nemoguće očekivati da se Rafa vrati na prvu poziciju. A sa povratkom Novaka, Endija i Stena, koji će imati slabiji renking, postoje velike šanse da konačno vidimo veliki proboj mladih zvezda u usponu poput Aleksandra Zvereva, Dominika Tima ili Davida Gofana", sa uzbuđenjem najavljuje novi AO direktor turnira Kreg Tili.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar