Sumnje da iza oslobađajuće presude Naseru Oriću stoji Milorad Dodik!

Danas su još jednom poniženi srodnici žrtava ubijenih u ratu, porodice koje traže pravdu za svoje nastradale, danas je po drugi put zvijerski ubijen dječak Slobodan Stojanović kojeg su nemilosrdno ubili Naser Orić i Elfeta Veseli i još 3265 Srpskih žrtava. Danas je definitivno umrla pravda u Bosni i Hercegovini!!!

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Ali, danas su žrtve dobile i nove dželate, to je tužilaštvo – VSTS i sudije koje su donijele ovakvu sramnu presudu u korist zločinaca.

Sada je već zasigurno jasno da iza ovakvog scenarija stoji “politika dogovora” koju godinama iza leđa narodu uigrano propagiraju i vrlo vješto vode tri NEčovjeka na političkoj pozornici BiH; Milorad Dodik i njegova sabraća u nedjelu, Bakir Izetbegović i Dragan Čović.Jasno je kao dan!

Kada god ovoj trojici “REDITELJA” naših života ponestane one već odavno prepoznatljive šuplje nacionalističke retorike koja ih zdušno drži na tronu sa kojeg suvereno vladaju vremenom i prostorom, sabraća;

Dodik, Izetbegović i Čović smisle nešto novo sasvim upadljivog karaktera, što će svakako skupo koštati njihove sunarodnike koje predstavljaju, pa evo, ovoga puta i žrtve proteklog rata u BiH, oni u tom slučaju i ne pitaju za cijenu filma kojeg viješto režiraju.Da bi kao i uvijek do sada i ovoga puta skrenuo pažnju sa vrlo škakljivih životnih tema, te bolnih nezaobilaznih pitanja o kriminalu, korupciji, revizorskom izvještaju i nedostatku para u budžetu, otpuštanjima radnika iz javnog sektora, štrajkovima medicinskog osoblja u Republici Srpskoj, blokadi rada parlamenta Republike Srpske koju je iscenirao lično Dodik (što je i priznao), da bi izbjegao škakljive teme o milionskoj pronevjeri novca, zemljišno – knjižnoj mafiji i puštanju iz pritvora Mirka Stojčinovića i svoga kuma Mila Radišića, i najaktuelnije pitanje; da bi se izbjegao sopstveni Dodikov poraz pred očima građana Republike Srpske o odustajanju od najavljivanog referenduma o sudu i tužilaštvu BiH.

Kao i uvijek kucnuo je pravi čas da se neko “žrtvuje” za rad nove nacionalističke retorike koja će građane skrenuti sa puta socijalne literature na provjereno dobar nacional-šovinistički teatar kojeg će građani prihvatiti objeručke i zaboraviti sve gore navedeno. To je i učinjeno, ovoga puta žrtve Dodikove i Bakirove politike su žrtve rata, Naseru Oriću je poklonjena sloboda u razmjenu za nacionalističku scenografiju dvojice lidera Dodika i Izetbegovića, od koje će se po običaju ogrebati i rezervni pajac Dragan Čović.

Sada se postavlja pitanje, a šta dalje?!

Kako smiriti razbuktale duše naših naroda?

Kako Bošnjacima objasniti da nisu zločinci samo na jednoj strani i da Naser Orić nije junak već veliki ratni zločinac i ubica?

Kako Srbima reći da svi Bošnjaci nisu kao Bakir, njegov rahmetli babo Alija ili zločinac Naser Orić?

Kako i Hrvatima kazati da ih Čović neće odvesti u treći Hrvatski entitet isto toliko kao ni Dodik Srbe u nezavisnost?

Kako svima sve objasniti kada poslije njihove nove predstave za naivne bezglave pristalice više niko ništa neće moći ni razumjeti, jer malo je razumnih, a najrazumniji (njih trojica) se sa vrha piramide smiju dobro upakovanom filmu koji je i ovoga puta platila rulja kojom suvereno vladaju!

Postoji samo jedan lijek kako i na koji način matirati Dodika ovaj put, opozicija bi trebala povući sljedeći potez i reći mu:

“HAJDE AKO SI BAJA, SPROVEDI TAJ REFERENDUM O SUDU I TUŽILAŠTVU AKO TI JE STALO DO PRAVDE POSLIJE OVE NEPRAVEDNE ODLUKE SUDA!”

Naravno, to bi Dodika matiralo, jer za tako nešto taj politički primitivac, lažov i nitkov, nema ni petlje ni hrabrosti, njegovo je samo da laže, petlja i maže, dok svi već jednom ne uzmemo motke u šake ili konačno ne pocrkamo od gladi!

PRAVDA ZA ŽRTVE NASEROVIH ZLOČINA!!!

pokrettreciblok.pravda-istina.org

KOMENTARI162
POŠALJITE PORUKU

...

10.10.2017 09:22

Svaka čast BN jedini imate muda i reći kako jest ova presuda je Dodiku došla ko kec na desetku sad pred izbore opet će se na nacionalizam da vadi i bleji prošli su bili referendum sad ovo.

Svaka cast.Sve je to tako, samo sto smo uglavnom lakovjeran narod.

Mihajlo

10.10.2017 11:13

KO JE POKRAO BOBAR BANKU ??????

sirco

10.10.2017 12:29

Po nalogu Tužilaštva BiH u Bratuncu je uhapšen Sreten Petrović, bivši komandant Bratunačke brigade Vojske Republike Srpske, zbog krivičnog djela “ometanje rada pravosuđa i uticaja na svjedoke u predmetu Naser Orić”.

Velika sumnja!?

10.10.2017 12:46

E da nam se riješiti ove trojke život bi nam bio mnogo bolji , ali sami sebi nečemo .

3 Na Kub

10.10.2017 13:36

Tuzilac je srbin , dvojica sudaca su srbi pa sad mislite. Oriic je kriminalac a kriminal je medjunacionalni

bane

10.10.2017 13:40

JA IMAM POVJERENJE U MILORADA DODIKA. UNIŠTIĆE REPUBLIKU SRPSKU.

ŽIKA Ž

10.10.2017 13:55

Naser nije cvjećka, to stoji, suđenje se vodilo zbog ubistva 3 civila (ubistvo jednog civila je neprihvatljiv zločin), ovi gore spominju neke hiljade ubijenih,..??????ponovo se narod dezinformiše, samo da još dodam: Oslobađajuću presudu u slučaju Orić i Muhić donijelo je Sudsko vijeće u sastavu: Šaban Maksumić, predsjedavajući Vijeća, te sudije Staniša Gluhajić i Vesna Jesenković. Tužilac u ovom slučaju je bio Miroslav Janjić.

re bane

10.10.2017 14:52

Hoce li biti penzija sledeceg mjeseca?

penzioner

10.10.2017 15:17

Dodik je izdajnik svoga roda! GLADNI ĆEMO HLJEBA BITI!!!!!!!!!!!!

Coja

10.10.2017 17:00

Dakle, 2 bošnjaka i jedan Staniša za koga ne znam šta je. Ali nije samo u tom problem, problem je što je SDA obećala i ispunila obećanje da Orić neće biti osuđen. Priprema svjedoka, bolje reći eliminacija do fizičkog uništenja... A oni što nisu eliminisani ili se "predomislili" su proglašeni nepouzdanim... Tako je bilo i u Hagu. Tako je, još drastičnije bilo u slučaju Haradinaj.

Re re Bane

11.10.2017 09:17

Dobio sam stomačni virus,iza njega stoji Milorad Dodik.

DADO

11.10.2017 15:37

A ko stoji iza prodaje-predaje dokumentacije Jasenovca amerikancima da bi ju vratili hrvatima.

sova

11.10.2017 19:17

joksa

10.10.2017 09:24

100000% ste u pravu ,smem se kladit u sta hocete da su to sve igre naseg predsednika milokrada,samo da navuce savez za promene na tanak led.

Joksa dobar si matematicar...ide ti procentni racun samo tako ...samo se kladi i budi siguran isto toliko %

Knez

10.10.2017 11:55

Sastav sudskog vijeca dva Srbina i jedan Bosnjak,odluka za Orica jednoglasna nije kriv,tuzilac u predmetu Srbin ,pa o cemu mi pricamo ocigledno da nije bilo dokaza.

Leko

10.10.2017 13:24

Све је ту јасно. Насер Орић је радио за "УДБА"-у. Милорад Додик је миљеник "УДБА"-е која га је и гурала кроз живот. Како је "УДБА" гурала Додика? Веома је једноставно закључити свима који мисле својом главом. Амбициозни полазник "месарског заната" , ужа специјализација "касапин" , је увјек занимљив сваком психологу и психијатру. Када се то све споји ето одличног кадра којег ће "УДБА" контролисати. Пошто није био предодређен за школовање послаше га на "политичку школу са сједиштем у Кумровцу одјељење у Београду". Да ли је требао нешто знати како би положио испите? Не! Знало се ко стоји иза њега. Послије се враћа у Лакташе и постаје функционер у општини. Кажу да је био најмлађи икада у СФРЈ који је био на таквој функцији. А ко је то могао бити? Само онај иза кога су стајали "Савез комуниста" и "УДБА". Даље је ишло лако и тако иде све до данас. Он ради "УДБА" га чува као и Насера Орића. Веома је занимљив и рад "Републичког центра за истраживање ратних злочина". Шта тај центар ради толике године када нису могли скупити доказе против Орића? Која је функција Џевада Галијашевића у том центру (и тај је био истакнути кадар "СК")? Да ли су све ове околности водиле до ослобађања Насера Орића и каква је судбина свих бораца ВРС?

Re "joksa" RASPUCHIN

10.10.2017 14:05

Samo za kneza ,kneze mogo sam ja i 100% ali mi je nekako taj procenat mali pa sam stavio sto hiljada posto ,sve je to Dodik smislio da bi ove nasuko iz saveza za promjene ,jer on uvijek smisli ovake krize pred izbore na sta ovaj glupi narod nasjedne a i ti si medu njima kneze !!!!!

joksa

10.10.2017 14:44

Vidoviti

10.10.2017 09:25

100% je tako.Čovjek koji od 1988 radio na razbijanju Jugoslavije, pa do danas pravi zlo.Najveće zlo.Djed mu Hrvat. Zapad ga odskolovao i postavio.Šta reći?

Izvini kolega,ali promijeni ime jer ti Vidoviti nikako ne odgovara.

Re

10.10.2017 10:03

Pa onda mora da si ti vidoviti kad si siguran da to ime njemu ne odgovara.

Re re

10.10.2017 14:40

Za ovo nije potrebna nikakva vidovitost. Cinjenice govore sve, a vidovitost nam je potrebna da preduhitrimo jos veci stetu od takvih. Imal za ovo vidovitih?

Lejla

10.10.2017 15:21

Srbin

10.10.2017 09:28

Vidi vidi,znaci Dodik je oslobodio Orica samo da bi se kuv(h)alo a da bi on ostao na vlasti.Narode pamet u glavu mir medju nama.

Sviđa mi se

re

10.10.2017 10:27

đe su pare

tito

10.10.2017 12:43

Po nalogu Tužilaštva BiH u Bratuncu je uhapšen Sreten Petrović, bivši komandant Bratunačke brigade Vojske Republike Srpske, zbog krivičnog djela “ometanje rada pravosuđa i uticaja na svjedoke u predmetu Naser Orić”.

Velika sumnja

10.10.2017 12:46

To Dodik pravi "razmjenu" kako bi pustili Sretena Petrovića?????????????????????????????????

re Velika sumnja

10.10.2017 13:46

#/

10.10.2017 09:29

MILE PROVODI REFERENDUM,SLUCAJNO SASTANAK SA ČOVICEM PRIJE IZRICANJA PRRSUDE ORICU,A PO IZRECENOJ SA PAVICEM NA MRAKOVICI.KOGA PRAVIS VISE BUDALOM?

Zasto jajara ne raspise taj referndu odrzi sada ukenjo se mali bajica sta radi sa covicem izdajnik srpskog roda e narode ludi

Laaah

10.10.2017 12:11

Trebao bih ga provesti, to bi bio kraj za njega, koje je njegovo zvanicno opravdanje ya nesprovodjenje referenduma, koje je on sam 2015 godine u skupstini izglasao, jeli ga neko to pitao, jeli ga neko pitao sta sa parama iz bobar i banke srpske, a kad te novce gradjanima koje je on opljackao, vraca agencija za bankarstvo na nivou BIH, e tad mu BIH odgovara, pa kataloniji ne daju da se ocijepe i bilo kakav referendum, a 10 miliona puta jaca od RS, a prva srbija ga nece priznati, radi kosava, znacio rat, hajmo ljudi sjesti i dogovorit se fakat da zivimo ko ljudi, nit ce nestati RS, nit BIH, nit srba, nit hrvata, nit bosnjaka....

sarajlija

10.10.2017 21:28

joksa

10.10.2017 09:30

Jedino resenje je da se sakupe potpisi u celoj BiH da se skinu sa politicke scene dodik ,Bakir i Covic i svi oni koji ovaj narod unistavaju svojom politikom i da se sa tim potpisima zatrazi njihovo eliminisanje od visokokg predstavnika i medjunarodne zajednice tek bi tad narod odahnuo i cela zemlja prodihala!!!

Tako je jojsa.Krenimo na posao

Re.

10.10.2017 09:52

Јокша мало си приглуп призиваш међ заједницу а њима управо одговара овакво стање. Па да је овде све добро они би давно били ванка. Овако они душкају иузимају ко зна колико еврића за ништо. Они бирају кога ће на власти а не народ. Ми можемо само да блејимо по овим глупим порталима

Па

10.10.2017 10:31

Ne ide to tako,ne skupljaju se potpisi nego glasovi i sva ova galama je zbog tih istih glasova. A iskreno ne bi me cudilo da Baja ima nesto s ovim,mozda se privatno i jarani sa Naserom ko zna,znamo za slucaj od ima 10ak godina kad su u paketu pali SDS u Vlasenici i Sadik Ahmetovic da je u Tuzlu donosena lova puni koferi da se plati usluga koju je Naser uradio. A maloprije Maric u svojem programu jutarnjem kaze da Naser kad je u Beogradu da je pretjerano galantan i da dijeli lovu konobarima i sakom i kapom. Kad sve saberem ne bi me cudilo da posto nema stana tamo spava kod velikog Baje jer on ima jos par komada. To su oni stanovi koje prodaje i nikako da proda

Re

10.10.2017 11:22

Joksa ne potpise stapove i tu bagru rastjerati ali je problem sto mi cuvamo svak svoga.

X

10.10.2017 12:34

Po nalogu Tužilaštva BiH u Bratuncu je uhapšen Sreten Petrović, bivši komandant Bratunačke brigade Vojske Republike Srpske, zbog krivičnog djela “ometanje rada pravosuđa i uticaja na svjedoke u predmetu Naser Orić”.

Velika sumnja!?

10.10.2017 12:47

Samo za ovog (PA) glup si ti i takvi kao ti sto zive od kumova iz Dodikovog klana,narod ako potpisima izrazi zelju za smjenama i skidanjem ove trojice sa politicke scene visoki predstavnik ce to sigurno i uciniti jer on tad ima podrsku svih gradjana a imo bi i od EU i Unprofora !!!!

joksa

10.10.2017 14:49

Joksaa..nije tebi cilj skinuti Bakira i Covica ...daj budi iskren.

Knez

10.10.2017 15:10

Joksaaa...koja zemlja bi to profunkcionisala...jel BIH.

Knez

10.10.2017 15:12

Selman-KRIMI

10.10.2017 09:32

"Ne može nam niko ništa..."😎

BGD

10.10.2017 09:32

dogovor kuću gradi ha ha ha

Dosta je!!!

10.10.2017 09:35

Zbog takvih laži i mitomanije koja je pojedincima ušla u gene, Srbe niko ne shvaća ozbiljno. Ne postoje političari koji više lažu od današnjih Srpskih, i Gebels bi se postidio. Zato je Jasenovac i zaboravljen, jer pojedinci nisu prestali sa uvećavanjem žrtava. ZVANIČNI PODACI potvrđeni od Agencije za istraživanje zločina Republike Srpske o stradalima za 4 godine, iz šest opština oko Srebrenice su: 1974 vojnika, 387 civila, 24 nepoznat status, ukupno 2.385! Zašto se mora dodati 880 izmišljenih žrtava? 387 stradalih civila vam je malo??? Nisu vrijedni jednog je8enog spomenika od 500 maraka? Šteta trošiti za 387, pa uvećali na 3.265 da vam kao bude lakše??? Dvoje iz moje familije je među tih 387, niko ih ne obilazi na "zvanične" dane, jer ljude ubijate u dušu! Od ubijenih ljudi pravite reklame za svoje firme, za izbore... Stoko jedna bolesna, otrovana!!!

Po nalogu Tužilaštva BiH u Bratuncu je uhapšen Sreten Petrović, bivši komandant Bratunačke brigade Vojske Republike Srpske, zbog krivičnog djela “ometanje rada pravosuđa i uticaja na svjedoke u predmetu Naser Orić”.

Velika sumnja!?

10.10.2017 12:48

880 nije izmišljeno, vec su to ubijeni srbski vojnici iz te regije,koji su poginili na drugim ratištima u BiH, nakraju su i njih prikazali kao civile koje je ubio naser

dubica

10.10.2017 14:53

sami sebi ruglo i izdajnici

10.10.2017 09:40

Nezvanično znam da su za prodaju Brčkog krivi i Biljana Plavšić i Milorad Dodik i SDS-ovci i radikali i Slobodan Milošević. Isti dan 05.03.1999.godine kad je donesena konačna arbitražna odluka da Brčko postane Distrikt visoki predstavnik za BiH Karlos Vestendorp je smijenio predsjednika Republike Srpske Nikolu Poplašena. Onda Republika Srpska naredne nepune 2 godine nije uopšte nije imala predsjednika i opet je nekako opstala. Ne znam da li je moguće da 2018.godine niko ne izađe na izbore i tako budemo 4 godine bez narodne vlasti do izbora 2022.godine. I ovo što se izabere na izbore ne izlazi pola ljudi s pravom glasa.

Opstala je bez predsednika zato sto predsednik entiteta ne znaci nista. Ko zna ko je predsednik entiteta FBiH? Skoro niko. Druga je stvar sto je nas predsednik ujedno i predsednik vladajuce stranke pa koristi mesto predsednika entiteta u svoje licne svrhe.

blbl

10.10.2017 12:50

Predsjednik Republike Srpske i predsjednik SNSD-a, to nikako ne ide skupa. Pa zar je ta persona toliko sposobna, a vidimo da je nesposobna za ono za sta narod glasa. Totalno politikanstvo koje vodi u amaterizam, a ne u profesionalizam.

lakrdija

10.10.2017 13:49

Prointer i novih 2.000.000.,00 KM

10.10.2017 09:44

Prointer dobio u Kliničkom centru Banja Luka tender (Tender br: 01-5832-1/17 radi nabavke aktivne mrežne opreme za potrebe CMB i NW i za povezivanje GAK, INF, TEB, SW sa CMB Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske). Dodjela objavljena: 06.10.2017. OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA 1255-1-1-419-5-180/17, Broj obavještenja o nabavci 1255-1-1-419-3-118/17 Konačna ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM: 1.999.980,73KM

Znamo vec za to. Smanji dozivljaj.

Dobro je

10.10.2017 09:58

Ti si budala obična.... svaka čast čovjeku koji iznosi ovakve podatke.

Re Dobro je...

10.10.2017 12:04

Slazem se da sve informacije budu obajvljene kada se radi o Prointeru i ostalim pljackasima nase djece!!!

Vukoje

10.10.2017 14:13

Pa ovo je strasno. Imam sina 27g. i ne znam ni ja ni on sta da radimo s njim. Nezaposlen. A pogledaj ovog namjestanja. A ko' da urgira za mog sina, PVM razbojnicka?

Goran

10.10.2017 15:25

Ne mogu da vjerujem. Otkud baš oni??

Jel moguće

10.10.2017 18:56

srbine

10.10.2017 09:46

Sve je unovcio ps vnerovatno i ove svjedoke i sudije kod milet sve za pare pa ipatriotizam Sve je moguce sem izkrenostinaseg lidera

Nezavisna Republika Srpska.

10.10.2017 09:47

Akose Utvrdi Dastoji Dodik Uoslobadanju Zlocinca Narera Orica Ondje I Milorad Dodik Kaoionistosu Srbe Masakrirali Mucili Iubijali Treba Sipauhapsiti I Nasera I Dodika Iobojicu U Republici Srpskoj Daim Narod Sudi I Presudi Po Zaslugi.Takose Milorad Dodik Boriza Republiku Srpsku Prodaobi Ioca Imajku Za Izdaju Srpskog Naroda Dabisacuvao Fotelju Aligacekaju Tunjice.

Nikada nisam pročitao nepismeniji komentar, a bilo ih je na hiljade... Tebe treba kastrirati i izolovati od civilizacije!

OoooooJ bože!!!

10.10.2017 10:02

Prijatelju vodi racuna o svojoj mismenosti a politiku pusti .

Jota

10.10.2017 10:03

Pravac vrtić pa osnovna škola. Pa čovječe vidiš li ti uopšte šta si i kako napisao? Skidajte ove nepismene sa portala.

Re

10.10.2017 10:05

Молим те ајде нам ово преведи на српски

Па

10.10.2017 10:12

Neka , ne dirajte coveka. Ovakvi su Bajini najverniji glasaci.

blbl

10.10.2017 12:51

Ma covjek presao sa Iphone na Android platformu. Zeza ga tastatura...

Logika...

10.10.2017 13:25

Prije će biti da Morzeovu azbuku pokusava pisati upotrebom slova, umjesto crtica i tačaka.

Re Logika

10.10.2017 16:21

Turboskara

10.10.2017 09:57

Nema matiranja dodika opozicija kaze ajde sada ksd si baja sprovedi taj referenfum baja kaze ocu odma sad ako i oppzicija ta ista pptvrdi da su za referendum i sve stranke ujedinjene i eto ga pat .Opozicija zna da je pitanje referenduma nezakono i da odma gube kreditbilet kod stranaca baja sam nesmije da povede pitanje referenduma jer zna da bi bio skinut odma sto i opozicija prizeljkava .Zato gura opoziciju u referenfum jer zna da oni nesmiju uci u to i eto izvlaci se iz situacije kako stranke u rs nisu jedinstvene oko referenduma.Fala bogu da ovo sa oricema Odgovara sve triama samo ne narodu .Al nisu oni jednom dokazali da nji ne boli za narod zrtve rvi .Dobri su samo pred izbore i za glasove a sutra opet sve isto .Kazu baja glup nije on glup samo se pravi da je tako nebi bio ovoliko na vlasti i silovo pvaj narod sa referendumima ocepljenju sudstvu drzavi pa sad i o oricu.

Kad je donosio svoju licnu odluku o referendumu u Skupštini RS tada je szp bio protiv prema tome za sprovodenje referenduma mu ne treba opozicija ali kukavica se sad izvlaci i kao kec na deset mu je došla presuda Oricu.

altec

10.10.2017 10:33

VUCICU ZABORAVI REPUBLIKU SRPSKU U POLITICKOM I FINASIJSKOM PLANU.POSPJESUJES SAMO KRIMINAL.VODI DODIKA I ZELJKU ZA SAVJETNIKE UIGRAN SU TANDEM SA ZORANOM MIHAJLOVIC

W

10.10.2017 10:42

p

10.10.2017 09:58

oooopaaaa, u svakoj čorbi Mile je mirodjija!

Је ли бр: 1 или није.

Па

10.10.2017 10:18

On moze biti broj jedan samo kod budaletina i g.vana.

Da ti kazem

10.10.2017 11:57

Mia

10.10.2017 10:13

Pravna drzava znaci: kako prema Oric-u tako i prema Dodik-u. Tko moze da obezbjedi fakte da je u sve ovo umjesan predsjednik Dodik? Neka se pokazu dokazi pa da rijesimo ovu enigmu!

OBA LOPOVI,DODIK NIJE UBIJAO SAMO NATO PODRZAVAO U NAPADU NA POLOZAJE VRS,A VKV SRBIN

Q

10.10.2017 10:45

SVE SRBE OPTIZI DODIK I STEVANDICU SAMO DA VI OSTANETE,PROINTER, NATO,CRVENO VOZILO.HOCEMO REFERNDUM.STO POZIVA SRBE 11.10.NA DOGOVOR, SVE JE TO ON JUCE DOGOVORIO SA CUVAROM SRPSKOG NARODA DRAGANOM ČOVICEM, JOS KARDINAL PULJIC DA POTPISE.

####

10.10.2017 15:40

Bosnjak

10.10.2017 10:37

Musliman sam bosnjak i covjek i vjerujem da je oric vrsijo zlocine kao i dosta ljudi iz svih naroda i trebaju odgovarat svi pa daje i moj otac u pitanju jer samo tako moze se ici u buducnost ovako ostajemo u mjestu i nema nas nigdje nasere oricu zlocinac si i kriminalac i mjesto ti je u zatvoru pobjegao si iz srebrenice i ostavijo onaj jadan narod sram te bilo i tebe i svi koji te podrzavaju

Mene cudi (kakvi su golemi talovi odradjeni , kao i prljavi predratno ratni poslovi) da ga, SDA hobotnica nije oglodjala i spremila ko sehida u mezar.Takva usta ne govore...Eto, sad im je trebao za skretanje paznje sa necega....he,he...misle narod glup,jeben je taj dvojac SA - BL

Veliki Musluman

10.10.2017 11:01

Tacno tako Bosnjak, on je odradio najprljaviji dio posla.

Drina

10.10.2017 11:59

Zrtva

10.10.2017 10:38

Dok je Dodik na vlasti, nijedna srpska zrtva nece biti osudjena.Dabome da se slaze s tim Dodik je od Hrvata poteko, normalno je da nece Srbe braniti!

Em žrtva, em još je treba i osuditi! Stvarno pojma nemate šta pišete. Nije ni čudo što vas Dodik vodi kako mu se ćefne.

replika

10.10.2017 15:20

Zoran Birač

10.10.2017 10:58

Pitanje: Zasto predsjednik nije trazio da nase sudije izvjestavaju redovno o toku procesa? Zasto ministri Lukac i Mektic nisu organizovali pracenje i zastitu svjedoka vec oni mjenjaju iskaz(ili zbog straha ili zbog para), zasto se dve najvece televizije Rtrs i Bn svadjaju a nisu aktivno prenosili sudjenje i sve aktivnosti oko sudjenja. Zasto Akademici i Senatori Republike Srpske nisu svakodnevno komentarisali pocinjene zlocine i trazili kaznu za krivce. Sta rade sluzbe bezbjednosti osim sto prate poslanike? Televizije su vise izvjestavale Milu Radisica nego sudjenje najvecim zlocincima proteklog rata. Sramota da predsjednik ima vremena da radi posao predsjednika vlade, ministra policije, minista financija komentatora Americkih izbora, pjevaca na zborovima, a neradi svoj posao! Isto tako i Mektic treba da podnese ostavku jer je pomirenje naroda nemoguce bez osude zlocina na Srbima a to je pitanje bezbednosti BiH.

Ova ti je dobra oko senatora. Jel znas mozda sta je to i cemu sluzi,pitaj Cavica npr on je bio mozda ti otvori oci. To ti ide vako ako te Baja zna da si dobar i vrijedan ili u prevodu iskoristiv onda ako nisi u statusu kuma ides u senatore. A ti ko senator kad za to dodje vrijeme ces da za svog Baju poturis ledja i odes na robiju za kakav referendum il manjak u kakvoj banki. A oko rata i zlocina njega zabole tad je mogo gore da strada od VRS nego Armije ili HVO ti mu garant ne bi nista uradili dok se je pred Mladicem uneredio kad su ga safatali u sveecu.

Re

10.10.2017 16:24

stvarnost

10.10.2017 11:01

Sve odprilike sto stoji u tekstu je tako ,ali jedna stvar je da ako i otjeramo ovu trojici sto je meni nekako ne stvarno doce druga trojica .Trojica gladna koja ce na isti nacin da rade tako da nama samo jedna stvar ostaje a to je da mi koji mozemo begamo odatle.Ja i ne gledam dnevnike niti pratim tu politiku ,nece mene oni da mire sa komsijama muslimanima ili hrvatima.Tako da oni licno na mene nemaju nikakav uticaj a sad kad bih nas takvih bilo bar 50 posto e onda bih i nesto mogli da uradimo u toj nasoj drzavi a ovako kako je sad ,svaki dan neka nova predstava i tako sve ide iz dana u dan .Narod zivi kako zivi .

Evo ti onda rjesenje. Otjeraj tu trojicu gladnih a dovedi Spirketa,ako ne pratis politiku to ti je onaj iz vremenske prognoze sa krompirom. E on ti ima tog krompira dosta i znaci da nije gladan. Samo se bojim da bi se s njim malo vise razocaro nego sa ovim aktuelnim.

Re

10.10.2017 16:30

ZOZON

10.10.2017 11:04

Evo maloprije sam saznao da se ovaj propali i bijedni krimos dodik nalazi na crnoj Americkoj listi sa najgorim svjetskim ološem,šljamom i kriminalcima!!!

Maloprije? Jesi ti to sad se probudio iz zimskog sna botu?

re

10.10.2017 15:30

Dragojlo

10.10.2017 11:10

Posle ove jucerasnje presude,i mlakog reagovanja Saveza za promjene.Milorad, ce jos ubjedljivije dobiti sledece republicke izbore. A narocito ako ih pozove na sastanak a oni se ne odazovu.

A kako bosnjacima reci da baja nije isti kao milosevic Treba I'm reci on je malo gori

AR

10.10.2017 11:20

Moramo priznati, Dodik ih uvijek nadmudri. Nisu oni ni za sta :(

Slazem se

10.10.2017 11:20

"Slazem se", sve je do stoke koja ga izglasava.

Kontrapunkt

10.10.2017 12:01

Nista manja stoka nisu ni ovi sto glasaju za SzP.

Re Kontrapunkt

10.10.2017 13:08

Sto sa ovim ima opozicija???!!! U vezi tih referenduma? Ako je ovaj o Sudu BH izglasan u NSRS, vlast sad ima povod da ga provede. A ne smije. Kakva vise diskusija. Naravno, ovce nemaju pojma, i opet će glasati protiv opozicije. Zna se za koga. Kod pametnih sam pojam "referendum" izaziva gadjenje. A ovo je idealna prilika za opoziciju.

Objektivno

11.10.2017 00:49

A tako je uglavnom na Zapadu, nema Trećih, neiskvarenih, novih! Posebno kod nas! Zašto ovce ne rotiraju i mijenjaju bar na četiri godine daju šansu donjim. Drugo je Angela, i Zapad tamo je svejedno tko vlada, ali u RS...

Ako imamo samo dvije opcije

11.10.2017 00:57

Peta kolona

10.10.2017 11:33

A zasto niko nece da postavi pitanje da li je Oric bio i ostao igrac beogradske Udbe? Tu je suština, Srbi moji, ali nema hrabrosti za postavljanje takvog i slicnih pitanja. Oni svoje ljude ne prodaju. Saznace se nekad, nadati se ne prekasno, ko je i zasto, uz Aliju i Amere namjestio Srebrenicu.

Orić je DB-ovac obučen u Beogradu, bio u Slobinom obezbjedjenju...hapsio Draškovića i sklanjao Gišku...operaciju u Srebrenicu vodila dvojica Hrvata plaćenika, koji su prethodno ratovali za HV u Hrvatskoj. Ali niko ne smije da pisne o tome...ode glava odmah!

Draganče

10.10.2017 12:01

Novomaticovi plaćenici

10.10.2017 11:44

Tri bitange Dodik,Čović i Izetbegović kao i Valentin Incko su plaćenici Austrijske mašinerije za pranje novca NOVOMATIC ADMIRAL. Austrijski Novomatic je povjerenik narko dilera iz Južne Amerike i Martina Šlafa Jevrejskog perača novca kao i Slobodarske Partije Austrije. Dodik je sa Novomaticom u Banjaluci registrovao dvije firme za pranje novca NOVO RS doo i RSA GAMING Doo u Sarajevu je Amir Zukić iz SDA sa Novomaticom registruje VTL doo ili slično tome a Dragan Čović je uzeo 17 miliona mita da uništi Hrvate koji se bave igrama na sreću. Novomaticovi plaćenici u EU kao što je komesar Johannes Han jako podržavaju ovaj tojac iz BiH koji im u zamjenu za slobodu i ne sprovođenja istraga pomaže u pranju novca narko dilera iz Južne Amerike. Dodik,Čović i Bakir su nas servirali na izvoli te Novomaticu koji je Fašistički koncern.

Novomatic je okupio i Srbiju kojom upravljaju Novomaticovci Alfred Guzenbauer i Štroskan. U Srbiji direktno pranje novca pomaže Slaviša Kokeza a Vučić ih štiti svojim uticajem na sve moguće načine.

Okupirana je i Srbija

10.10.2017 12:03

A novac na pranje u NOVO RS doo i RSA GAMING Doo donose ljudi iz Novo Investmenta doo sa novog Beograda,a svim ovim je upoznat tamo zaposleni JOVO ZAGORAC!

NOVO INVESTMENT doo Beograd

10.10.2017 15:57

Nikola

10.10.2017 11:51

Ne mozes više vjerovat Dodiku ništa!

borac

10.10.2017 11:52

Zaboli nji k..ac za zrtvama jedne druge i trece strane treba marvu ubijediti sto im nazalost i uspijevaa nije ni cudo ono sto je normalnog svijeta vecina je otisla ili ce otici ostaju poslusni zatucani i rulja koja pjeni ne znajuci ni sama zasto.

Re

10.10.2017 11:58

Ne seri

kogde

10.10.2017 12:15

BR 1.“HAJDE AKO SI BAJA, SPROVEDI TAJ REFERENDUM O SUDU I TUŽILAŠTVU AKO TI JE STALO DO PRAVDE POSLIJE OVE NEPRAVEDNE ODLUKE SUDA!” i br.2 ZAKON O PORIJEKLU IMOVINE!! SAH-MAT!!!

Visegrad

10.10.2017 12:27

Da je bilo dovoljno dokaza Naser bi bio osudjen,tuzilastvo nije moglo dokazati

Logic

10.10.2017 12:31

Vrlo jednostavno, poslije Orica, ova presuda je najbolje legla Baji.

Snjegi

10.10.2017 12:41

Kad nestane ugovor o robnoj kuci Boska i Dejtonski sporazum-kopija.Znaci sve je moguce u drzavi Bih.

ODLIČNA PERCEPCIJA STVARNOSTI. U PAR RIJEČI NAVEDENA SUSŠTINA. SVAKA ČAST.

Re

10.10.2017 13:09

Алчибард

10.10.2017 12:42

Срби, цувајте се сами себе!!!

Velika sumnja!?

10.10.2017 12:46

Po nalogu Tužilaštva BiH u Bratuncu je uhapšen Sreten Petrović, bivši komandant Bratunačke brigade Vojske Republike Srpske, zbog krivičnog djela “ometanje rada pravosuđa i uticaja na svjedoke u predmetu Naser Orić”.

Milorad

10.10.2017 13:00

"Jer za tako nešto taj politički primitivac, lažov i nitkov, nema ni petlje ni hrabrosti". To je Ljevcanska Bitanga. Opisan u par rijeci.

Ne vredjajte lijevcane ,oni imaju dobar izraz za takve kao Dodik,> seoski djilkos<

lijevcanin

10.10.2017 15:43

Vremenska prognoza

10.10.2017 13:06

Poješćeš ti sva govna koja si izasrao za ovo g odina milo i rado ,kad tad.

Delfini

10.10.2017 13:07

Sad kao srbin podrzavam referendum o sudu i tuzilastvu BiH jer srbski narod pred tim institucijama nema ni ona prava cak po sadasnjem ustavu BiH.

SAVATIJE

10.10.2017 13:34

Jasno je kao dan da je Dodik najveći neprijatelj svoga naroda! Ispao je više nego naivan ako je mislio i ovoga puta da profitira. Ova oslobađajuća presuda zločincu Oriću koštaće Milorada narednih izbora. SADA ŠTA GOD PROGOVORI TREBA MU POTURITI OVAJ SRAMNI DELIKT I POMENUTI ORIĆA, I NJEGOVU ULOGU U OVOME...

Hoćeš to reci iduce godine poslije izbora opet.

re

10.10.2017 16:24

Lana

10.10.2017 13:40

Bravo za tekst!

niko

10.10.2017 13:51

Sramno je to što su političari Republike Srpske ovo dozvolili, što se mene tiče oni su isti zločinci kao Naser, ubili su drugi put nedužnu dijecu i žene!

bobo

10.10.2017 14:02

NEMA SUMNJE, OVO I LIČI NA MILORADA DODIKA! ŠTO REKLI U TEKSTU, A SAD MOTKE U ŠAKE!!!

Davno je trebalo sa motkama krenuti , al bolje ikad nego nikad.

Re

10.10.2017 14:29

prasina u oci

10.10.2017 14:47

Prointer dobio u Kliničkom centru Banja Luka tender (Tender br: 01-5832-1/17 radi nabavke aktivne mrežne opreme za potrebe CMB i NW i za povezivanje GAK, INF, TEB, SW sa CMB Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske). Dodjela objavljena: 06.10.2017. OBAVJEŠTENJE O DODJELI UGOVORA 1255-1-1-419-5-180/17, Broj obavještenja o nabavci 1255-1-1-419-3-118/17 Konačna ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM: 1.999.980,73KM

kole

10.10.2017 14:49

zakon o porijeklu imovine odnosno pitanje porijekla imovine ce rijesiti sve!!

Samo sto nikad nece biti donesen

CILE

10.10.2017 15:46

??

10.10.2017 15:21

A zašto te porodice žrtava nisu svjedočile?

Sta da svjedoce. Neke od njih su zvali i nisu puno imali da kazu. Oni koji jesu imali nesto da kazu i svjedoce o ulozi Orica u ratu (a i poslije njega) su sklonjeni i na razne nacine ometani od postojece vlasti u entitetu. Za federalni se mozda i ne zna ko je glavni Baja i ko im dodje precjednik al se u ovom zna i te kako. Juce je bilo lajanje i rezanje na sva zvona protiv presude i spominjane su hiljade zrtava (taj veliki Baja nije bio u stanju da nadje par kredibilnih svjedoka ni za ovu trojicu iz optuznice,cu nije ih nasao,zapravo jeste i zato nisu ni svjedocili ako su imali sta da kazu). Danas ih nema nigdje,osim sto su sinoc trazili od Pavica i njegovih da poture ledja za ovaj referendum o ukidanju nadleznosti suda BiH. Sto hoce rec da ako se te nadleznosti ukinu Naser moze da zahvali Baji ako bi se neko sjetio da ga opet tuzi jer je iz Srebrenice u kojoj sudske jurisdikcije ne bi bilo. A zapravo je sve prosto,prepadnes se da se u sudu ne nadje neko da ponovo uzme Bobar banku il Pavlovic mozda,IRB il famozni kredit za oprane pare za kucu u Bg i onda prije nego te obore s vlasti pokusas da napravis haos da te nema ko da hapsi nizasta. A ne bi me cudilo da sutra u sud dodje nova IT oprema donacija Prointera samo da se izgladi stanje oko pojedinih optuznica koje se drze u sefovima suda i koje opasno prijete ako se Hoyt Yee naljuti.

Re

10.10.2017 16:46

Joja

10.10.2017 15:27

Kakav ribolovac pogled mili boze...

Joja

10.10.2017 15:28

Kakav krvolocan pogled?

Antinato

10.10.2017 15:58

Blago Srbima sa ovakvom BiH, citajuci pojedine tekstove stice se utisak da samo treba da ode Dodik, pa ce onda sve biti u redu, cak ce i Oric sam otici u zatvor. Stanje je katastrofalno za Srbe u Bosni i Hercegovini, a za to je podjednako kriva i vlast i opozicija!

KO DOBIJA

10.10.2017 16:03

Ovom presudom kratkoročno dobija Dodik, dugoročno dobija opozicija, naravno ako budu znali.

?

10.10.2017 16:04

Moze li mi neko objasniti ovaj broj zrtava, 3265?

Krajišnik

10.10.2017 16:08

Potezi ga odaju, svjestan je da će izgubiti izbore i zato treba zag.vnavati. Sumnjam da nije dobio zeleno svjetlo od Vučića, može onaj pričati šta hoće, ja mu ne vjerujem.

Miladin

10.10.2017 16:19

Ma Dodik će nas ukopati! To je teška lopovčina i lažovčina! E moj narode crni, crni li smo bez imalo bijela! DAJ TJERAJMO OVU BAGRU SA VLASTI ili se svi tjerajmo u tri lijepe PM!!!

DODIK NARAVNO

10.10.2017 16:21

Zna se ko jaše ovaj narod godinama unazad! Ne budimo slijepi i pored očiju! ETO VAM VAŠEG PATRIOTE DODIKA! Moj hvala Bogu nije, ja ni mrtav ne bi glasao za takvog političkog probisvjeta!!!

Nebi ,al za 50km bi 100%!!!!! Kao sto ce to ucinit mnogi ,a posle cemo da kukumacimo !!!!

riki

11.10.2017 10:38

IZDAJNIK SRPSKOG RODA IZ LAKTAŠA!

10.10.2017 16:22

Oj Dodiče Srpski IZDAJNIČE!!! FUUUUUJJJJJJJJJJ BIJEDO!!!

ETO VAM GA SAD

10.10.2017 16:23

Eto vam patriote DUDUKA pa sad glasajte za njega!

eeeeeeee

10.10.2017 16:24

SAMO MOTKE U RUKE, OTPALE NAM DABOGDA!!!!

Nikola

10.10.2017 16:35

Mile će uništiti i Srpsku i narod! Sve je obesmislio!

Bojan

10.10.2017 16:37

Nikakvo čudo,kada je čovjek najveci graditelj u Novom Sadu!? Cija je zgrada kod Kraljevog Parka i ko gradi kompleks od 40 000 m2!? Kakve veze to ima sa lobijem iz Zvornika?

Beli

10.10.2017 16:37

Sve su to ratni profiteri i kriminalci!

Stojke

10.10.2017 16:38

Mile i patriotizam su kao kao voda i vatra,veze nema s vezom!

Branka

10.10.2017 16:39

Sramota! Kakav zlotvor.

NEČUVENO

10.10.2017 17:01

Na šta je sve spreman ovaj Dodik da bi sačuvao vlast... BAKIR I DODIK KO BRAĆA ROĐENA.

samo sekundu

10.10.2017 17:03

Pa kad je sa alijom za vrijeme rata švercovao cigarete i bio njegov ratni delegat, što i danas ne bi bio veći BOŠNJAK od Bakira.... DODIK JE ZLO.

Samo da sjase jedan puta ,tada cemo videti kako i sta sa izdajicama ,on stvarno misli da je narod bez mozga"Emoj mile kada bi znao sta te cejka ,uzeo bi strik i obesio se ;druge ti nema.

Re

10.10.2017 22:20

JAN

10.10.2017 18:28

Teško narodu sa ovakvom vlašću.

Jebo te takav narod.

Znas sta druze

10.10.2017 21:30

Milokrad

10.10.2017 18:30

Hoštaplerčina i prevarant iz Bakinaca kod Laktaša.

Zanzibar

10.10.2017 22:39

Moje drage komsije iz RS entiteta, ostao sam bez rijeci! Ako je ovo istina da je Mile pomagao, onda udri bagru, sta cekate! Bruka!!!

Zaključak

11.10.2017 00:06

Nema razlike između Milorada Dodika i Nasera Orića. Obojica su svak na svoj način zločinci. Orić je na svirep način klao ,ubijao, izživljavao se. Dodik u Republici Srpskoj termeljito već godinama uništava srpski nacion. Zločinci sa različitim tehnikama izvođenja zločina.

galeb

11.10.2017 01:16

Neseri sto ga nehapsite ,revolucije postoje od kakoje svijeta i vijeka gdje je srbska protiv te gamadi snsd i milokrada.

Pokojni cale..

11.10.2017 09:59

Moj stoji iza ovog...cilj ukidanje zajednickog tuzilastva i sudstva a u licne svrhe sto i corav vidi.Patriota cudo jedno.

bosandjeros

11.10.2017 15:39

Pa jasno je to ko dan ko god nije naivan zna da je ovj scenarij sada proizveden od brace Dodika Bakira i Covica.Nema dileme da je to od njih trojice jer se sve trojici ljulja pozicija na sledecim izborima,i oni se moraju dogovoriti da podignu tenzije u narodu ako je to ikako moguce i po cijenu rata ako bi jos bilo budala da za njh gine.opasna igra nacionalista.

istina

11.10.2017 15:45

Otkako je istina izasla na vidjelo smrad se ni ne pojavljuje vec drugi dan da bar proba da demantuje, a i ako izadje rece da mu je to savez za promjene sa njegovim bratom (BAKIROM) namjestio, pa ti narode glupi nasedni na tu pricu kao i uvjek!!!!!

JA

11.10.2017 21:59

SVE SRBI U SUDU SUDIJE I SVEDOCI SRBI A OSLOBOĐEN ORIĆ MOŽDA NEMA DOKAZA ŠTA MISLITE

Milorad

12.10.2017 14:08

Ja se divim takvim ljudima da nije bilo njih ja nebi vidio svjeta i koliko sam godina uzalud izgubio. Narod je jedna ovca koju treba šišati,kad su majmuni. Znaju uzeti 100 maraka za glas i vikati Milorade Milorade presedniče. A kad milorad podigne cjenu struje nafte i ostali namjernica onda daje protestovati. Pa plati narode sa oni 100 maraka sto ste uzeli za naredne 4 godine, sirotinjo.....

Iscenirati

12.10.2017 14:31

Sta je to? Zaista pogubna nepismenost.

.

12.10.2017 14:56

Politički primitivac, politički lažov, nema ni političke petlje ni političke hrabrosti, njegovo je samo da laže, petlja i politički maže.Tako nekako.

Jugoslavija

12.10.2017 19:56

Vladavina prava, pravna država i oduzimanje nelegalno stečene imovine. I prijeki sud za vladajuću elitu. Oduzeti sve i vratiti narodu a njih na vješala.

BOBA

12.10.2017 23:06

KO PRATI DEŠAVANJA VRLO LAKO MOŽE DOĆI DO ZAKLJUČAKA ALI ONIH ISTINITIH A NE ONIH KAKO NEKIMA ODGOVARA.NE TREBA TU BITI PUNO PAMETAN DA SHVATI MNOGE STVARI KO HOĆE SRETNO.

L. Sveto

13.10.2017 00:47

Svaku rijec potpisujem. Nadjite načina da nasem zavedenom narodu na svim stranama sve ovo nacrtate, razjasnite i utuvite u glavu.

Rezime

13.10.2017 02:29

Nije problem u Dodiku, znamo ga, problem je u narodu koji glasa za njega.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.