Statistika kaže da je Njemačka finalista SP!

Savršene kvalifikacije su do sada značile samo jedno - ta reprezentacija je uvek igrala u finalu.

Fudbal 11.10.2017 | 23:40
Statistika kaže da je Njemačka finalista SP!
Deset pobeda, 43 data i samo četiri primljena gola za Nemačku u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u kojoj su još jednom pokazali da su svetska sila.

Istina, "panceri" nisu imali preterano tešku grupu, ali dok bi i to kod nekih nacionalnih timova značilo manju zainteresovanost, motivisanost i manji takmičarski naboj - to je za izabranike Leva značilo da još više "grizu" kako bi se našli među odabranim fudbalerima koji će putovati u Rusiju.

Pred selektorom Nemačke je težak zadatak, posebno jer je tokom kvalifikacija isprobao veliki broj igrača, ali i različitih formacija, no koga god dovede - važiće za jednog od favorita.

Nije to samo zbog impresivnog fudbala, toga što su i dalje aktuelni vladari sveta ili zbog toga što verovatno imaju najveći broj igrača koji mogu da "uskoče u svakom momentu", nego i statistike koja je debelo na njihovoj strani.

Naime, Nemačka je peta reprezentacija koja je kvalifikacije za SP završila savršenim skorom, a svi njihovi prethodnici koji su to uradili - igrali bi u finalu!

To su uradili Brazilci 1970. godine, koji su odigrali sjajan šampionat u Meksiku i podigli pehar, potom sami Nemci čija je odlična generacija iz 1982. godine igrala finale i bila poražena od Italije u Španiji, odnosno Španci i Holanđani koji su igrali finale Svetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi.

Ono što je sasvim sigurno jeste ni da ovakav ohrabrujući statistički podatak neće zaneti Nemce kojima je "duboko usađeno" da ništa nije moguće dok to i ne urade.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar