Kome odgovara presuda Oriću?!

Oslobađajuća presuda Naseru Oriću je očekivana, što ne može ni na koji način umanjiti njenu jezivost.

Bosna i Hercegovina 09.10.2017 | 16:23
Kome odgovara presuda Oriću?!
Međutim, nije Orić optužio sam sebe, sudio sam sebi, oslobodio sam sebe…, već mu je sudio Sud BiH po optužnici Tužilaštva BiH. Koja je, kako stvari stoje, bila neargumentovana, nepripremljena, površna, bez dovoljno dokaza…

Nije prva takva koja je otišla pred Sud BiH, nažalost nije ni poslednja.

Ovakva presuda je očekivana i zbog drugih stvari - dalje politizacije žrtava rata i njihove zloupotrebe u političke svrhe; Ovakva presuda, sem Oriću lično, itekako interesno odgovara političkom vrhu i Bošnjaka i Srba, nikako i Bošnjacima i Srbima, kao narodima.

Nikog od narečenih zaista ne interesuju žrtve i njihove porodice, pravo i pravda, ali ih maksimalno interesuje politička korist što se izvlači iz ovakvih epiloga. Nije prvi put, a nije ni poslednji.

Ovakva presuda učvršćuje “Liniju Vatre”, Omogućava nastavak rata političkim sredstvima, među kojima je Pravosuđe BiH postalo najjače oruđe.

Političke elite Srba i Bošnjaka, svaka za sebe, likuju: Apsurdno je, ali likuju na istom akcentu - oslobađajućoj presudi Oriću, s tim što svaka likuje iz svog ugla!

Srpska politička elita dokazuje da je “BiH nemoguća”; Bošnjačka politička elita dobija novu energiju za nastavak sveopšte politike viktimizacije. Hrvatska politička elita zadovoljno trlja ruke, jer dalje rastakanje BiH, sada i po ovom šavu, smatraju dobrim korakom ka ostvarenju sopstvenih ciljeva. Interesnih.

Svi narodi dobijaju još jedan u nizu isfingiranih obračuna, kojima elite čuvaju same sebe, uništavajući, pri tom, sve narode, beskrupulozno trgujući i žrtvama rata; Svako svojima!

“Slučaj Orić” je u postratnoj BiH samo još jedna epizoda rečenog; Istina znatno dramatičnija nego prethodne, ali, ipak, samo epizoda.

Kreatori sapunice što sada likuju istim akcentom, iz različitih uglova, su prezadovoljni; Odbranjeno je njihovo neprikosnoveno nametnuto pravo dalje zloupotrebe svega, čak i žrtava, samim tim i makijavelistička odbrana ličnih interesa.

Nikakva preagresivna retorika ne može to prikriti!

I nema tu razlike; Danas pričati o “devet godina pritisaka na svjedoke”, “nestajanju svjedoka”, a svih tih devet godine ne učiniti baš ništa da se istraži, procesuira, dokaže i presude Oni koji su te svjedoke “držali pod pritiskom i prijetnjama”, “uklonili svjedoke” jeste aplaudiranje oslobađajućoj presudi za Orića; Nikako njeno osuđivanje!

Da je bilo ikakve istrage, po nekim od navedenih tema, lako bi se utvrdilo ko je sve to činio; Još lakše bi se dokazalo da su među počiniocima i lica srpske nacionalnosti, a ne samo bošnjačke. Niko ne želi o “javnim tajnama”, jer svakoj od elita odgovora upravo ovakva presuda.

Oni su je i produkovali, jer političke elite, Srpska, Bošnjačka i Hrvatska, njihovi najdominantniji predstavnici (u pravilu i najekstremniji i najrigidniji u izjavama i kvalifikacijama) kontrolišu zajedno (i to kapilarno) pravosuđe BiH.

Zato bi bilo kakva druga presuda bila neočekivana, zapanjujući razvoj događaja i dokaz da dejtonska BiH može funkcionisati. Takav dokaz onim koji su danas najglasniji, na svim stranama, potpuno je nepotreban; Štaviše, učinili su uvijek sve da svaki mogući takav dokaz, koji god slučaj da je u pitanju, efikasno eliminišu!

Ako je nekom, nakon svega, interesantno, od tri člana Sudskog vijeća koje je donijelo oslobađajuću presudu za Orića, dva su srpske nacionalnosti.

Oslobađajuća presuda donesena je jednoglasno.

Tužilac u ovom predmetu je srpske nacionalnosti.

Ako i nakon ovih činjenica ima daljeg interesovanja, treba se znati da su četiri svjedoka srpske nacionalnosti promijenili svoje iskaze i, samim tim, značajno pomogli da se Orić oslobodi. Ima još toga, ali je dalje nabrajanje sličnih činjenica sasvim nepotrebno.

slobodanvaskovic.blogspot.ba

Komentari / 95

Ostavite komentar
Name

Nikola

09.10.2017 14:30

Odgovara Bakiru i Dodiku da nas ponovo povedu u mrznju i skretanja sa zivotnih problema!? Sud samo sudi za zlocine a nikome za teski kriminal i tesku pljacku naroda!

ODGOVORITE
Name

Re

09.10.2017 15:00

Odgovaranama da vidimo napokon da vise nemamo sta trazit u sad vec bivsoj beiha I da Republiku Srpsku koju smo branili od tih koja a kojeg je danas sud oslobodio odvojimo zauvijek

Name

БиХ = НУЛА

09.10.2017 15:24

Васковић може да пише колико хоће о томе ко је заказао. Чињеница је да је Орић херој великог (већинског?) дијела Бошњака. Какве везе има што је тужиоц (наводно) Србин? Па и Додик је (наводно) Србин, па је уништио Српску и Србе у њој (а о томе је Васковић довољно писао). Чињеница је да Срби неће да живе у БиХ у којој се тако поступа са њиховим жртвама. Овим пада у воду и прича о Бошњацима као гаранту саживота у БиХ.

Name

075

09.10.2017 15:48

@Nikola Slažem se sa vašim mišljenjem ali hajde da proširimo, Predsjednik Predsjedništva BiH (Šef države) je baš danas kao slučajno bio u Banja Luci, znao je on da će danas biti "presuda" i zna on da sutra Erdogan sa poslovnim ljudima dolazi Vučiću u Beograd, a gle čuda "glavna tužiteljica" je Hrvatica od Živinica!? Mislim da važi i dalje ona "Bošnjaci i Srbi ratujte a mi Hrvati ćemo vam obezbijeđivati logistiku za to"!!

Name

treba li sta dodati

09.10.2017 18:25

od tri člana Sudskog vijeća koje je donijelo oslobađajuću presudu za Orića, dva su srpske nacionalnosti. Oslobađajuća presuda donesena je jednoglasno. Tužilac u ovom predmetu je srpske nacionalnosti.

Name

Za Nikola

09.10.2017 18:40

Naravno odgovara politicarima,sta jedan naprimjer Srbin iz Ruda ili Bosnjak iz Kostajnice ima od presude Oricu,svejedno kakva presuda bila,nemaju nista,osim sto i dalje ostaju bijeda.

Name

Knez

09.10.2017 18:41

ti bi Nikola da se miriš Naserom i njegovima pa onda nece biti kriminala....moj Nikola upamet se ....

Name

re Bajo

09.10.2017 18:45

Oba suda medzunarodni I drzavni ga oslobodila krivice , sta vise treba da bi srpska strana bila zadovoljna ? Mozda sledeci svemirski Sud donese drugu presudu!!

Name

Nikola

09.10.2017 18:45

Pazimo da ne ostanemo i bez toga sto smo dobili. I to je previše, 1991 nas je svega bilo 33 %, a dobili 49. Vi mladi koji pojma nemate, bolje da ni ne komentarišete. Bosna je Bosna, nije ničija i ne može se dijeliti. A oteto je uvijek prokleto. Isprani su vam mozgovi od silne mržnje i nacionalizma. Pazite da vam se ne obije od glavu!!!

Name

Vidimo

10.10.2017 06:23

Odgovara vlastim, a ne nikako narodu, pogotovo srpskom. Vidimo da srpske žrtve nisu tretirane kao bošnjačke i hrvatske, ali isto tako vidimo da nenarodne vlasti koriste ovu situaciju. Teško narodo posebno onima kojima je familija stradala u toku rata. Hrvatica je glavna tužiteljka, ko je još Hrvat ili radi za hrvate,sami vidite.

Name

Mi smo niko i nisa.

10.10.2017 22:00

Na istoku stare price, na zapadu nista novo...

Name

pe-re

11.10.2017 18:28

Srbi tužili, Srbi Presudili (oslobodili), Srbi pomogli oslobođenju, po Srbima za sve to krivi Bošnjaci hahhahhahahhahaa

Name

Српска Посла

09.10.2017 14:36

Ослобађајућа пресуда Себи ма је једногласна,од три има на судсјог вјећа два су Србина и сад нам Бошњаци криви.Орића су ослободили Срби...

ODGOVORITE
Name

Bj

09.10.2017 15:28

Ma nebi bas reko da su ga oslobodili Srbi?! Ako su u timu od tri dvoica Srba, to ne znači da če oni riskirati sebe niti da če raditi neodgovorno. Ako nema provjerenih dokaza nema ni presude.

Name

Dragan za srpska posla

09.10.2017 16:44

Nema to nikakve veze ko su clanovi sudskog vijeca jer se oni nista i ne pitaju oni su samo formalno tu a neko drugi odlucuje ko ce biti osudjen a ko pusten.Primjera vam mogu navesti koliko god hocete.Slucaj Gotovina Markac i Cermak koji su oslobodjeni jer je Hrvatska bila pred ulaskom u EU i neko je rekao iz Brisela Vasingtona I Vatikana pustajte te ljude jer se ne smije dozvoliti da jedna njihova clanica nosi epitet zlocinca.Drugi primjer najsvjeziji je oslobadjajuca presuda petorice bosnjaka za zlocine nad srpskim civilima iz mjesta Kukavice gdje je predsjedavajuci sudija u obrazlozenju presude rekao da su zlocinci bili ili u stvarnoj zabludi i da se zbog toga oslobadjaju.Toliko o sudovanju suda BIH...

Name

Komso

09.10.2017 17:14

Raspustiti tu štalu od tuzilastva pod hitno.Narod je ogorčen.

Name

re

09.10.2017 17:33

Oslobađajuću presudu u slučaju Orić i Muhić donijelo je Sudsko vijeće u sastavu: Šaban Maksumić, predsjedavajući Vijeća, te sudije Staniša Gluhajić i Vesna Jesenković. Tužilac u ovom slučaju je bio Miroslav Janjić.

Name

Realno govoreći

09.10.2017 20:41

Tako je ovaj slučaj je davno prerastao u politiku , pravno gledano dokazi protiv Orića gotovo nikakvi , svjedoci pomrli i promjenili iskaze a narod po običaju zajedno sa političarima mlati praznu slamu.Na osnovu dokaza koje je tužilaštvo imalo niko ga ne bi osudio , to su surovi fakti sve ostalo je povlačenje vode

Name

Slka

10.10.2017 13:13

Sudija http://www.sudbih.gov.ba/bundles/websitenews/gallery/sudija/25/1458307801Stani%C5%A1a_Gluhaji%C4%87.jpg

Name

SAO KRAJINA

09.10.2017 14:37

Druze srbin sam ali ovo je istina ja sam iz Like politika me istjerala iz kuce i dovela u ravnicu a ja dijete sume . Gdje smo se god upetljali vlast se nagradila a narod nastradao. Cisto politicka stvar i niko od nasih ne prica da je u vijecu 2 srbina odluka jednoglasna tuzilac srbin srbi svjedoci promijenili iskaze. Vucic smiruje SDS PDP se upalili uhvatili na trokuku naivci a stari vukovi hrvati cekaju i opet ce zajebati i nas i bosnjake.

ODGOVORITE
Name

odgovor

09.10.2017 19:25

Odgovara prije svega Oricu i on najbolje zna kako je preko Srba došao do nje.

Name

,,,

09.10.2017 19:52

ovaj vaskovic je najpametniji i najhrabriji covjek u bih.da je takav barem jedan na vlasti sve bi bilo drugaciji.

Name

SLAVEN

10.10.2017 00:31

Orica optuznica tereti za TRI ubijena civila a nisu u stanju ni to dokazati Ponavljam OPTUZEN ZA UBISTVO T R I civila a u medijima ORICA optuzuju za zlocin preko 3000 [hiljade] ubijenih.I da smo imali dokaze bio bi kriv za zlocin troice ljudi.Srbin tuzilac sam demantovao natpise u medima o zlocinu a tereti ga za TROICU nevinih ljudi .Krive su KUPLJENE diplome pa nemogu nista dokazati i sve mi se cini da je i MILAN MARTIC imao iste SAVETNIKE ista pamet ista DIPLOMA

Name

SUDSKO VIJEĆE

09.10.2017 14:48

Dva Srbina I jedan Bošnjak a tužilac Srbin !

ODGOVORITE
Name

Kiki

09.10.2017 16:09

Vaskovic je sve fino objasnio osim sto je zaboravio reci najvaznije. Oric je uhapsen i pocelo mu je sudjenje na osnovu izdane potjernice iz Srbije a oni su NAVODNO imali kljucnog svjedoka da se sa sudjenjem otpocne. Taj svjedok je na kraju oslobodio Orica jer je valjao nebuloze...FINITO. Kad te advokat pita gdje je Doboj a svjedok kaze u Bugarskoj ili gdje je vodjena bitka u posavini za koridor a on odgovori ..u Trebinju...Pa sta da sudije tu odluce????

Name

re kiki

09.10.2017 17:39

da nisi ti siptar? tako mi licis.

Name

re kiki

09.10.2017 18:23

taj zaštićeni svjedok je najobičniji klošar

Name

Mitar M.t

09.10.2017 19:23

Ovo dvoje Srba, zive u FBiH i nisu kadrovi iz RS nego su "dovedeni" Srbi. Stanisa G.je bio pripadnik Armije BiH. A sudija Maksumic je sudio Srbima za neodazivanje u Armiju BIH. Bilo bi interesantno da tuzilac Janjic, javno objsvi koje je probleme imao radeci u ovom predmetu. Od prijetnji disciplinskim podtupkom, do otkrivanjs zasticenog svjedoka.

Name

kameleon

09.10.2017 14:53

I na kraju, g-dine Vaskoviću, zaboravio si napisati da je za sve kriv Milorad Dodik, jer je on sve ovo'' izrežirao'' da bi ostao na vlasti. Dali je tako'?????

ODGOVORITE
Name

re

09.10.2017 15:02

Upravo tako!

Name

hercegovac

09.10.2017 15:14

Tužilaštvo i sud štite kriminalce koji vode dva entiteta a za uzvrat ti isti kriminalci aminuju ovakvim odlukama mada vlešto glume i tobož žele nešto da mjenjaju u tužilaštvu i sudstvu. Ista je to vojska. Narode slijep si kod očiju!

Name

Re

09.10.2017 15:29

Nisu dobro brifali svedoke pa ih odbrana razotkrila. Da da drugovi moji tako je.

Name

MK

09.10.2017 15:50

VLAST TAKVE PLAĆA DA ZA NJIH ODRADE PRLJAVE POSLOVE I TAKVI VLAST DRŽE U ŠACI ZATO TEŠKI KRIMINALCI HODAJU SLOBODNI .DOK NEKOM OD NJIH NESTANU NA ŽULJ PA IH MRAK PROGUTA A U MRAKU SE NEVIDI KO JE.

Name

075

09.10.2017 15:52

@ hercegovac Upravo tako kako ste napisali!

Name

Saša

09.10.2017 16:19

Mislim da bi bilo isto i da je bilo ko drugi na vlasti.

Name

aaa

10.10.2017 06:26

Glavna tužiteljica Hrvatica, a Čović sa Dodikom na dan presude u Banjaluci. Sramota!!!

Name

Zvornik

09.10.2017 15:02

Ja samo jedno mogu reci tesko onom koga nejma nije bitno skoje strane a mi mozemo sad polemisati do mile volje jest kriv nije kriv

ODGOVORITE
Name

075

09.10.2017 15:54

@ Zvornik Nažalost, u pravu ste! Za koga se vodio rat u BiH i u ex YU? Za lopove! Protiv koga se vodio rat u BiH i u ex YU ? Protiv lopova! Ko je ginuo u tim ratovima? "Sitna buranija"!

Name

Agnostik

09.10.2017 15:54

Najbolji i najljudskiji komentar.

Name

Mikailo

09.10.2017 15:02

svaki potez koji vodi rastakanju BiH je dobar. Otvaranje pisama bez kazne, nepostojanje ujednacenih kriterijuma kod sudjenja za ratne zlocine, dvostruki arsini u politickom zivotu... sve su to stvari koje ruse pravnu drzavu i omogucuju separatistima da zamahnu krilima.

ODGOVORITE
Name

Re

09.10.2017 15:28

Evo nam i krezubog Mikaila! Hahahaha...

Name

Mikailo

09.10.2017 15:49

sta tebi vrijedi sto imas zube kad nemas mozga? Tvoji komentari su odraz praznine koja vlada u tvojoj glavi. Zao si i izopacen, ali nedovoljno pismen da tu izopacenost iskazes.

Name

re

09.10.2017 16:48

To počiva na pretpostavci da se u urušenoj pravnoj državi ne može dugo živjeti. Može, može. Pravni sistem u BiH je urušen već odavno, mnogo šta se ne provodi... i? I dalje se živi, svi su se navikli. Ako neko misli da će se BiH raspasti bez rata, grdno se vara, tako da, ko god priželjkuje raspad, priziva novi rat.

Name

[email protected]

09.10.2017 17:37

Ja jedva cekam da krene, pa da vidim kome opanci a kome obojci.

Name

BOBA

09.10.2017 15:36

OSUDE I ZLOČINI VIŠE NIKOGA NE INTERESUJU SAMO ONOGA KO JE OŽALOŠĆEN. OSTALI NAROD NEKA SE OKREĆE ONOME OD ČEGA SE ŽIVI. OVO JE ZANIMLJIVO MEDIJIMA POLITIČARIMA KOJI KUPE POENE KOD NARODA KOJI JE ZAGLUPLJEN. KOGA VIŠE BRIGA ŠTA SE DEŠAVA. NAROD ODLAZI VI PRESUĐUJTE SVAKO NE KA RADI SVOJ POSAO. IMAMO MI PREČIH STVARI MISLIM NA OVE ŠTO SU PREŽIVJELI. NE ZNAM JELI BOLJE ONOM KOGA NE MA ILI ONOM KO JE ŽIV OVAKVIM NAČINOM ŽIVOTA BOLJE ONOM KOGA NE MA .SRETNO NARODE PAMET U GLAVU.

ODGOVORITE
Name

turboskara

09.10.2017 15:40

SVE JE POLITIKA PRANJE MOZGA NARODU A SVE SVJESNO RADE ZBOG OSTANKA NA VLASTI PRIKRIVANJA KRIMINALA I BOGACENJA NA LEDJIMA SVE TYRI NARODA.BACANJE PRASINE NARODU U OCI SKRETANJE SA PRAVOG STANJA STVARI KOJE JE I VISE NEGO KRITICNO.NAROD KOMENTIRA JAVLJAJU SE POLITICARI DAJUCI PATRIOTSKE IZJAVE I NIKOM NISTAON I I DALJE ZIVE I NJIHOVA DJECA KO BUBREG U LOJU MI SVE SIROMASNIJI I NEMOCNIJI.IDEALNO STANJE LOVA U MUTNOM ETO NJIMA TO JEDINO ODGOVARA.SVAKI DAN IMA PAR TAKI TOP VJESTI DA NARODU ZAMAZU OCI A NAROD KO NAROD NEPREOSTAJE MU NISTA NEGO DA MU JE TO DUSEVNA HRANA .JBG

ODGOVORITE
Name

QQ

09.10.2017 15:43

Ima još jedan jači sud i naj pravični sud, a to je Boži sud

ODGOVORITE
Name

Saša

09.10.2017 16:20

BRAVO!!!!!

Name

petar

09.10.2017 17:26

Bog dozvoli da pobije toliko ljudi i onda mu sudi.Ima logike.Kakav bog care odrasti

Name

MK

09.10.2017 15:45

SVJEDOCIMA JE SIGURNO PRIJEĆENO ŽIVOTIMA PORODICE A R.SRPSKA JE TREBALA DA ZAŠTITI SVJEDOKE JER NIJE U PITANJU BILO KAKAV ZLOČINAC SVI ZNAMO NA ŠTA JE SVE SPREMAN ORIĆ I NJEGOVA BANDA.

ODGOVORITE
Name

nada

09.10.2017 16:09

Boze u ovoj zemlji BIH sve je moguce i sve je postavljeno naglavacke.

Name

Semberija

10.10.2017 01:06

Optuznica tereti orica za ubisvo TROICE civila U nasim medijima prica je o HILJADAMA .Pronasli smo dokaze za troicu nesretnika i sami demantovali da je kriv za HILJADE nastradalih njegovom krivicom.Nije ni cudo KAD NAM LAZU nasi Ekserti a nemogu dokazati N I S T A .Na sudjenjima se po rezultatima vide KUPLJENE DIPLOME kao u ovom slucaju. Sramotimo se i u HAGU .NASI ADVOKATI N U L A .U slucaju ORIC nas TUZILAC N U L A .

Name

yugosloven

09.10.2017 15:54

DODIK JE SPASIO NASERA NOVAC JE BITAN

ODGOVORITE
Name

STA JE SADA

09.10.2017 15:56

Pa gospodo draga vi ste ga oslobodili...da vi srbi,sta sada hocete.Pa zar vi mislite da ce ga usrani sud BIH optuzit a svjetski sudovi ga oslobodili.Niko vam nije kriv sto nemate dokaze,a I ono sto imate ste prodali za kojekakve ustupke(pozicije)Vi bi boga prodali

ODGOVORITE
Name

re

09.10.2017 18:26

Oslobađajuću presudu u slučaju Orić i Muhić donijelo je Sudsko vijeće u sastavu: Šaban Maksumić, predsjedavajući Vijeća, te sudije Staniša Gluhajić i Vesna Jesenković. Tužilac u ovom slučaju je bio Miroslav Janjić.

Name

Nebitan

09.10.2017 16:12

“Zabluda i nepravda kraljeva sahranjuju se zajedno sa njima, ali nepravda zakonodavaca traje iz naraštaja u naraštaj.” Johann Heinrich Pestalozzi

ODGOVORITE
Name

Adzenda

09.10.2017 16:13

Ovo sve je reziranp od strane smrada kojeg zovu politika. Takozvanim politicarima, a ustvari su ljudski gnoj, i dalje treba klinc jer drukcije ne mogu opstati. Dakle, prodaja magle se nastavlja, jer je ljudi zdusno kupuju, stoje u redovima, tuku se za svoje parce. .

ODGOVORITE
Name

Saša

09.10.2017 16:18

Kome odgovara? Vjerovali ili ne, odgovara i srpskom narodu. Da znamo da nas čeka još mnogo teških godina i decenija. Da se damo u pamet, vjerujemo u Boga i malo više se počnemo ponašati u skladu sa Božjim zapovijestima, jer nam samo Uzvišeni Bog može dati snagu da sve teške decenije izdržimo i ostanemo svoji na svome.

ODGOVORITE
Name

Xxl Sasa

09.10.2017 17:36

dobro rečeno samo što je i BOG digao ruke od ovih naroda i pagana ima i pravo. tako nam treba. zašto crkveni velikodostojnici uvijek kažu i govore,,,daj bože da se srbi slože i umnoze itd.znaci da nikada nismo bili to što bi oni voleli da budemo..od kosovskog boja.na nama je Lazarević prokletstvo i ne mozemo ga sabrati ničim osim jakim Molitvama.a dala bogu svi TJ dobra većina se moli al za bogatstvo i da ima sto vise novca. pa ne preti ni na najgore stvari da bi došli do ostvarenja svojih ciljeva i ideja.ZATO SMO STIGLI TU GDJE JESMO Amin

Name

Semberac

09.10.2017 21:00

Ti mozes sa onim prascem iz Bilece. I on se moli bogu da padne kisa i napuni budzet. ccccc

Name

xyz

09.10.2017 16:32

Žao mi je ovog Vaskovića. Ubi se čovjek objašnjavajući budalama kako stvari zaista stoje, a balkanske budale i dalje po svome.

ODGOVORITE
Name

Па

09.10.2017 17:13

С ким си такав си, па и то ко објашњава и коме објашњава

Name

HC BL

09.10.2017 17:14

Zanima me postoji li još Crna ruka.Ako postoji,neka odradi svoj dio.

ODGOVORITE
Name

Crna ruka

09.10.2017 17:54

Samo smo tvoj mig čekali.

Name

Prvoborac

09.10.2017 17:22

Poslije minhenskog masakra , kada je svijet zatvorio oci bez namjere da stvarno sudi organizatorima na strani Crnog Septembra, veliki predsjednik Jevreja , Golda Majer je poslala svoje vojnike da u svijetu pronadju odgovorne i kazne ih. Nijdan terorista odgovoran za maskr olimpijaca u Minhenu nije prezivio, a ni njigovi organizatori. Nas predsjednik , u dovoru sa oranizatorom ubistva srba u Kravici , zarad kupovanja svoje slobode i aboliciranja od krvicnog gonjenja pristaje na sve ishode sudske farse suda i tuzilastva bih.Salje se poruka , ja cu malo bukati i rukati , u sustini nista se nece dogoditi ni Bakiru ni Naseru , niti bilo kome drugom , samo vi nemojte slati nikoga ovamo u BLuku da mene dira. Do se drezite toga dogovora ne bojte se srpske reakcije. Inace za ovoliku pljacku do sada bi ga odavno uhapsili ovi iz Sarajeva. Medjutim njima se ne zuri . I oni su svjesni da Republiku Srpsku najbolje u bija upravo Milorad ubijajuci svaku volju za opstanas ovo malo jada od srba u BiH sto je ostalo . Poslije ovoga , niko ali bas niko od gradjana Republike Srpske nece osjecati ni trunke patriotizma prema Republici . Za to nije kriv ni Bakir ni Naser. ZA TO JE KRIV MILORAD. I na kraju ce on pobjeci avionom u neku prijateljsku mu zemlju , NPR Azerbejdzan , a ovo malo srba sto je ostalo bice asimilirano u bosnjacku vecinu ili istrebljeno.

ODGOVORITE
Name

ZRTVA RATA

09.10.2017 17:40

Nadali smo se bolje posle rata,i

Name

re

09.10.2017 17:55

Oko ovog na kraju, ne znam što spominješ istrebljenje. Bošnjačke firme i ovako pokupovaše sve po RS-u što valja, a trend se samo ubrzava. Uvijek treba jeftine radne snage.

Name

re Prvoborac

09.10.2017 18:34

Ma koje istrebljenje druže, to je propaganda, nema od toga ništa, Srba radi po federaciji koliko hoćeš, srpska omaldina izlazi u federalno Sarajevo, niko te ništa ne pita, opstanak srpskog naroda se veže za entitet, nije RS kao entitet upitan već odavno.

Name

Gabriel -Dzibril

09.10.2017 17:37

Ja da se pitam srbi da formiraju Crnu ruku , Bosanci jedan vid mosada i da i jedni i drugi tamame ratne zločince dok se ne poubijaju i onda narod neka živi. Eto usput i hrvati neka formiraju kakvu jedinicu da ne budu ugrozEni.

ODGOVORITE
Name

racic

09.10.2017 22:58

Bravo, dodao bih da uz ratne zlocince tamane i politicare sklone laganju i zamajavanju sopstvenih naroda, bez izuzetaka , bez obzira na boju koze, boju zastave, vjeroispovjest , nacionalnost i seksualnu orijentaciju. Neko ce mozda reci neozbiljan komentar u ovako ozbiljnoj temi, ali ja ovo mislim potpuno iskreno.

Name

aki

09.10.2017 17:37

nevin covjek

ODGOVORITE
Name

ZRTVE RATA SRBA

09.10.2017 18:43

Nadali se u bolje sutra,kada je rat stao,i ako smo u bolu teskom bili,jer su nam poubijana djeca,mladost silna dala zivot za RS,i zivimo sa bolom do groba. DOSTA JE,BAS DOSTA,pojedini politicari,dali ste svjesni da ce doci dan,da klecite za oprost,pred djecom,bracom poginuli boraca,svi su sada prosjek 25-30god.koji su vise gladni bili,nego siti,al su svi posteni,vaspitani,skolovani,djedovnu prodavali da sve to izguramo,boze samo pomozi. Ako mi budemo rijesili da vas hranimo sa pokradenim milionima,od prve marke bog ce vas pitati mnogo toga, Osjeticete i vi, Duro dura,al nadura, Hehe

Name

pop

09.10.2017 18:08

posaljite sms i donirajte 1km za orica

ODGOVORITE
Name

pop

09.10.2017 19:47

dao mu je vucic 5 miliona ocigledno je zasluzio

Name

Pero

09.10.2017 18:34

svaka je žrtva velika ali ako niste našli da ga tužite za za sve žrtve koje pobio. niste trebali ni za te tri kad za njih niste dokazali kako bi za sve što je uradio

ODGOVORITE
Name

Maja

09.10.2017 18:51

Sve što se dešavalo na sudu je farsa. krvnik je oslobođen jer previše zna, Ne smije mu se suditi jer ode glava Izetbegovićima, pokojnog će i te kako prozivati za sve zločine i namještaljke uz blagoslov međunarodne zajednice. E to ne može, ovi zadnji moraju "oprati krvave ruke" da su ćuti o njihovoj pomoći.. To se znalo i prije suđenja...uraditi sve po zakonu i odvojiti se, odmah.

ODGOVORITE
Name

re

09.10.2017 19:52

Je li to ti, Majo, pozivaš na kršenje mirovnog sporazuma? Sporazuma kojeg su Srbi potpisali i po kojem je BiH država, a RS provincija unutar te države? Kako misliš da će to završiti, Majo?

Name

racic

09.10.2017 23:04

A jel' Ti sto prozivas Maju prijetis, ili samo onako laprdas ?

Name

Cx

09.10.2017 19:48

Svaka cast na ovakvom tekstu prava istina !!!

ODGOVORITE
Name

banja luka

09.10.2017 20:07

Oslobađajuću presudu u slučaju Orić i Muhić donijelo je Sudsko vijeće u sastavu: Šaban Maksumić, predsjedavajući Vijeća, te sudije Staniša Gluhajić i Vesna Jesenković. Tužilac u ovom slučaju je bio Miroslav Janjić eto srbi ga oslobodili

ODGOVORITE
Name

mostar

09.10.2017 20:37

sve ovo citajuci radimo za tude interese jadna nam i kukavna majka

Name

posteno

09.10.2017 20:20

Dragi srbi dzaba mlatite praznu slamu,,svakom po zasluzi,,nek odgovara ko je kriv,,ova odluka nema nikakav uticaj na prosjecnog covjeka koji gleda kako ce skrpiti kraj sa krajem,,dali bi vama nesto bilo bolje da je osudjen,,ili jeli nama bosnjacima nesto bolje sto nije..nidje veze..Ima sud kakav je daje,a od 3 clana sudskog vijeca 2 su srbi a tuzilac je srbina,,tako da nebuloze kako su bosnjaci sudili...pustite,,,a ovo samo sluzi politicarima koji ce vam skrenuti paznju sa kradje,nerada i bogacenja samih..a vi se kidajte i glodjite oko kosti koju su bacili...e moj narode

ODGOVORITE
Name

ratko

09.10.2017 20:26

Ljudi, ja bih svima koji se protive bilo kojoj presudi predložio da se prijave kao svjedoci na sudu, i da tamo iznesu svoje argumente zašto je neko kriv. Sud nije blesav, sud sudi na osnovu svjedočenja i dokaza, a ako ima propusta u tom postupku, treba teretiti zastupnike optužbe i odbrane. Sud samo vaga ono što ove dvije strane iznesu. Možda je Orić nevin, možda je najgori zločinac - i zato optužba i odbrana imaju odgovornost da to dokažu ili opovrgnu. A ovo što mi naklapamo na komentarima na netu, to je sve šuplja priča, jedan posto ljudi koji komentarišu ovdje ne bi se usudili da svjedoče na sudu jer jednostavno nemaju opipljive dokaze za ono što tvrde.

ODGOVORITE
Name

Zoki

09.10.2017 21:21

Ratko,svaka cast,sve si rekao nema se sta dodati,za pametnog dosta,a za ludog nikad.

Name

braindamaged

09.10.2017 21:35

Sud bi trebao suditi po zakonu i doakzima, tako da je nebitno da li je sudija Japanac, Kinez, Srbin, Indijanac ili Marsovac. Bolno je koliko su ovdje ljudi pravno i politicki nepismeni. Da su sudije i tuzioci birane po strucnosti, licnom integritetu i postenju i da im se na osnovu precizno utvrdjenih kriterijuma mjeri rezultata rada i od toga zavisi novi mandat i napredovanje u karijeri, druga bi se pjesma pjevala, a ovako je samo jasi svi smo nasi prodaje se kao na pijaci po kilo pravde ko ima para. A vi ovce samo blejite i rezite jedni na druge bijedni ste i jedni i drugi i pojma o nicemu nemate. Zato nam i ide sve ovako ko po loju.

ODGOVORITE
Name

Obilić

10.10.2017 00:06

Od Kosova pa do danas nisam vidio vecu izdaju!

ODGOVORITE
Name

KRAJINA

10.10.2017 05:51

Opet se igramo vatrom prizivamo sukobe radi interesa vladajuce elite koja se dobro obezbijedila. A tehnicki Oric sto nije osudjen je kriv tuzilac srbin zbog slabe optuznice 4 svjedoka srbina koji su u toku sudjenja promijenili iskaze u korist odbrane i sudije gdje su od tri clana vijeca dvojica srbi. Oslobodili ga srbi i nemojte dizati tenzije previse ovo smrdi. U 9 se cita presuda u 9.20 svi portali imaju gotovu vijest objavljenu Čovic dan ranije u B.Luci i izvanredna prilika da se samelje opozivija na noge digne narod i u stranu makne kriminal vladajuce elite.

ODGOVORITE
Name

da da

10.10.2017 06:13

Pametno zboris Vasko.

ODGOVORITE
Name

Naprijed

10.10.2017 06:30

Znamomi ko je kriv! Koliko se vlast potrudila da presuda bude drugačija? Čović na dan presude sa Dodikom. Glavana tužiteljica Hrvatica. Da li postoji još Hrvata koji se pišu kao Srbi.

ODGOVORITE
Name

Agnostik

10.10.2017 06:59

Kad je Baja na dnu i cini se da mu nema spasa, njegov jaran Bakir pruzi ruku i pridigne ga. To je pravo prijateljstvo, od njih trebamo uciti!

ODGOVORITE
Name

MMM

10.10.2017 07:57

Na sljedećim izborima Dodik se kandiduje za Srpskog člana predsjedništva tad će imati bošnjačke glasove , pa vi sad vidite koliko Mile vodi nacionalnu politiku . Dragi moji on je doveden da radi ovo što radi od naroda ...

ODGOVORITE
Name

Pa jasno

11.10.2017 13:43

Da odgovara nacionalistickoj trojki,nije valjda gladnim narodima.

ODGOVORITE
Name

Posmatrac

11.10.2017 14:04

A zasto ne prenesete tekst iz danasnjeg Kurira, koji govori o propustu u sistemu zaštite svedoka u Srbiji, a dobro se zna gde je Naser išao u školu i sa kim je radio do samog početka rata?

ODGOVORITE
Name

Cimeta

11.10.2017 17:14

Realno...Bosnjaci ne vole Orica jer je krimos teze vrste...iako su Srbi pociniki velika zlodjela mi Bosnjaci znamo da je Oric velika nesreca i da su srpske optuzbe istinite...necemo i nesmijemo reci ali smo se nadali potajno zatvoru za tog covjeka ... vjerujte u to a ova presuda najmanje Bosnjacima i nasoj politici odgovara tako da je dad ovo kukavijcije jaje...srbi neka budu pametni ... jer izgleda da je sve djelo hrvatsko dodikovog klana....hvataj zmiju tudjim rukama...pozz

ODGOVORITE
Name

Једини

12.10.2017 13:39

Једини човјек коме вјерујем у РС у и који ради у интересу нас, народа, је Васkовић.

ODGOVORITE