Poznati koji su izgubili bitku

Opaka bolest kao što je karcinom uzela je mnoge živote. Ova nedaća nije zaobišla ni predstavnike naše javne scene koji su uz veliku borbu izgubili bitku sa njom.

Zabava 09.10.2017 | 16:03
Poznati koji su izgubili bitku
Neke od najvećih zvijezda koje su svojim talentom uveseljavali sve nas izgubili su bitku s opakom bolešću i to prerano. 

Marinko Madžgalj

Od trenutka kada je saznao da boluje od raka pankreasa glumac Marinko Madžgalj nije želio da se pojavljuje u javnosti. Sredinom 2015. godine konstatovana mu je ova opaka bolest, a godinu dana kasnije zauvijek je napustio ovaj svijet.



Iako je jako želio da dočeka 39. rođendan, to ipak nije uspio. Ni u posljednjim danima ga nije izdavao duh, pa je čak medinsko osoblje KBC Bežanijska kosa gdje je glumac bio do posljednjeg dana govorilo kako ih je svojim humoron i šalama zabavljao.

Azra Kolaković

Pjevačica Azra Kolaković poznatija kao Dona Ares preminula je nakon tri godine borbe sa rakom u rodnom Bihaću. Dugo je vodila bitku sa najtežim tipom karcinomom dojke, a njeni pratioci putem društvenih mreža mogli su da prate njen tok liječenja.



Ni u jednom trenutku se nije predavala već je isključivo sa osmijehom i pozitivnom energijom bodrila sve ljude koji su joj pisali da vode istu bitku. Nakon liječenja u Danskoj, ona se vratila u Bosnu i samo dva dana po povratku zauvijek zatvorila oči. Pjevačica je napustila ovaj svijet u 41. godini života.

Zoran Radmilović

Bard srpskog glumišta Zoran Radmilović preminuo je na Prvoj hiruškoj klinici u Beogradu od ekspanzije karcinoma jetre za koji je saznao samo godinu dana ranije. Nije želio da se predaje sve do posljednjeg trenutka dok nije morao da legne u bolnički krevet u kojem je proveo mjesec dana.



Kolege koje su ga tada posjećivale govorile su kako se bukalno prepolovio. Njegova ćerka Ana preminula je u februaru ove godine, ali se u javnosti često prisjećala kako je izgledao posljednji dan njenog oca koji je umro u 52. godini.

"Kajala sam se što na onom stepeništu nisam zadržala duže, zauvijek ako treba. Što sam na kraju izašla iz njegovog zagrljaja, strčala niz stepenište i izašla u neki svijet, život bez veze, glup život i još gluplji svijet bez njega. Kajala sam se što ga nisam prepoznala kada je spavao u bolničkom krevetu, mršav i sasvim sijed, za mjesec dana sasvim nestao, što nisam ušla, zagrlila ga, legla kraj njega kao uvek prije, možda bi se probudio, ozdravio čak", napisala je novinarka i pisac Ana Radmilović dirljivo u svojoj drugoj knjizi "Kad je svijet imao brkove".

Ljubiša Samardžić

Legendarni glumac Ljubiša Samardžić do posljednjeg atoma snage se borio da dobije bitku za karcinomom koji je zahvatio njegov mozak. U institutu za hematologiju u Beogradu provodio dane i čak nekoliko puta je uspio da prebrodi najgore trenutke.



Kada su svi očekivali da će Smoki izaći kao pobjednik, to se nije dogodilo. Zauvijek je napustio ovaj svijet u 81. godini života, a skoro godinu dana se borio. Njegova supruga Mira koja je sa njim provela više od pola vijeka života, kaže da je sa Ljubišinom smrću otišlo sve ono što je ona imala.

Usnija Redžepova

Pjevačica narodne muzike Usnija Redžepova vodila je bitku sa karcinomom pluća koji nije uspjela da dobije. Kako bi se izliječila, odlazila je u brojne države i pokušavala da pronađe spas, ali njeno srce je prestalo da kuca u 69. godini.



Nekrunisana kraljica južnjačkog melosa je gotovo tri godine vodila bitku sa ovom opakom bolešću. Po sopstvenoj želji, sahranjena je u rodnom Skoplju, pored svoje braće, sestara i roditelja.

Irena Mičijević

Vijest koja je nedavno šokirala javnost, jeste da je glumica Irena Mičijević preminula iznenada nakon kraće bolesti.



Tek nakon njene smrti otkriveno da je umrla usljed karcinoma limfinih žlezda. Nakon što je iz Londona stigla u Srbiju, preminula je svega dvadeset četiri sata poslije dolaska. Nikada za medije nije govorila o bitki koju je vodila za život deset mjeseci.

Izvor: Kurir
 

Komentari / 0

Ostavite komentar