Peh! Borković bez plasmana u Kini!

Zbog kvara na automobilu srpski vozač nije završio trku na stazi Žeđijang.

Ostali sportovi 08.10.2017 | 15:30
Peh! Borković bez plasmana u Kini!
Najbolji srpski automobilista Dušan Borković okončao je deveti vikend TCR svetskog šampionata bez plasmana, nakon što su mu na prvoj trci u kineskom Žeđijangu oštećeni interkuler i turbo.

Vozač Alfa Romeo Đulijete TCR sa brojem 62 NIS Petrol tima, uprkos velikim naporima da nastupi na drugoj trci nije uspeo, pa je nakon ovog vikenda i ukupno 18 održanih trka, Borković ostao bez plasmana na čak deset, a da nijednom do toga nije došlo njegovom krivicom.

Već u prvom krugu prve trke u Kini Borković je imao kontakt sa Orelienom Panisom, koji je prerano zakočio, što je dovelo do oštećenja interkulera i turba, pa je srpski automobilista osmah morao u boks.

Članovi tima srpskog vozača, nažalost, nisu uspeli da osposobe auto za drugu trku, zbog čega je publika u Kini i širom sveta putem malih ekrana ostala uskraćena za nastup jednog od najboljih vozača u šampionatu.

Podatak da čak na polovini trka nije mogao do bodova i da je svaki put razlog kvar na automobilu, govori koliko je frustracija Borković doživeo tokom ove sezone u kojoj je, uprkos svemu, u samom vrhu.

"Trke su gotove, a ja nisam umoran, pošto sam izvezao samo jedan krug. To ume da bude baš frustrirajuće. Cele sezone imam problem sa automobilom, a sad je otišla i turbina. S druge strane Golfovi su toliko dominantni da postaje već smešno šta se dešava u šampionatu. Ne želim da ispadne da kukam, ali više je nego očigledno koliki je moj potencijal i kakve sam rezultate imao tokom sezone i ovo je već previše. Poslednje trke u Dubaiju su takođe na sporoj stazi, koja ne odgovara Alfi, međutim, to me neće pokolebati da dam sve od sebe. Na kraju, želeo bih da se zahvalim sponzorima, prijateljima i svim navijačima koji me ni u jednom trenutku nisu napuštali. Zahvalan sam mojoj Srbiji koja je stala uz mene i omogućila da je reprezentujem na najbolji način", rekao je Borković.

Dušan Borković posle devetog TCR vikenda zauzima osmo mesto u generalnom plasmanu sa 108 bodova.

Poslednji ovosezonski trkački vikend biće održan u Dubaiju, 17. i 18. novembra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar