Nejmar je bijesan: Izbacite Barsu iz LŠ!

Nezvanično, Brazilac se kod UEFA žalio na neispoštovanu ugovornu "obavezu" Barselone prema njemu zbog koje je tražio i izbacivanje svog bivšeg kluba iz najjačeg evropskog takmičenja.

Fudbal 11.10.2017 | 23:50
Nejmar je bijesan: Izbacite Barsu iz LŠ!
Barselona i Nejmar se nisu rastali prijateljski, mada su želeli tako da izgleda.

Brazilski fudbaler "zavlačio" je Katalonce kada je potpisao novi ugovor, da bi onda u avgustu odlučio da potpiše za Pari sen Žermen, koji je bio voljan da isplati njegovu otkupnu klauzulu u vrednosti od 222 miliona evra.

Postao je jedan od najplaćenijih fudbalera sveta, brzo je i pokazao u dresu PSŽ-a da zaista i vredi, ali još uvek postoje "neraščišćeni računi" između njega i Barse.

Kako prenosi španski list "AS", Nejmar želi da mu Barselona isplati takozvani "bonus za lojalnost" koji je stajao u njegovom novom ugovoru i koji predviđa da mu se isplati 26 miliona evra ukoliko do 31. jula ostane fudbaler ovog kluba, s tim da je tim sa "Nou Kampa" odlučio da ne ispoštuje ovu obavezu jer smatra da se Nejmar mnogo ranije dogovorio sa Parižanima i da je samo čekao početak osmog meseca kako bi dobio pomenutu sumu novca...

Iz tog razloga čak se žalio i kod UEFA!

Nejmar je tražio izbacivanje Barselone iz Lige šampiona zbog nepoštovanja ove ugovorne obaveze, na savet svojih advokata, što je UEFA odbila, prenosi AS.

Ovo je svakako nešto što se neće dopasti navijačima "Blaugrane", čiji je dres Nejmar nosio tokom četiri sezone, a trebalo bi dodati i da je Barselona ranije najavila tužbu protiv Brazilca koji je već ranije dobio bonus od 8.500.000 evra kao nagradu za produžetak ugovora.

Takođe, Barselona je prijavila PSŽ zbog kršenja finansijskog fer-pleja, ali čini se da ni od toga neće biti ništa, pa su Parižani uspeli da "prevare sistem" i da na kraju dovedu i Mbapea...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar