Doping koštao Šarapovu 17 miliona dolara!

Od 23 miliona dolara koliko je godišnje zarađivala od sponzora Ruskinja nakon skandala pala na "samo" šest miliona.

Tenis 09.10.2017 | 21:30
Doping koštao Šarapovu 17 miliona dolara!
Iza Marije Šarapove je jedan od težih perioda u životu pošto se u aprilu vratila nakon 15 meseci kazne zbog pada na doping-testu

U uzorku koji je uzet od Ruskinje na Australijan openu 2015. nađeni su tragovi meldonijuma. U pitanju je lek za srce koji je stavljen na listu zabranjenih preparata početkom baš te godine, a Šarapova i njen tim nisu primetili. Nesvesna problema, ali željna da se farmaceiutski "osnaži" ona je nastavila da ga koristi sve dok nije "pala". A pad je bio težak, ne samo zbot toga što su je razni dušebrižnici odmah osudli bez suđenja, pre svega njene koleginice koje su jedva čekale tako nešto, pošto je Maša poznata po tome da se ne druži ni sa jednom teniserkom, već je osetila i dobar udar po džepu.

Jer čim je vest objavljena u roku od nekoliko nedelja ostala je bez većeg broja sponzora, tako da su uz nju ostali samo Najki, Evijan, Porše i Hed. A to je značajno uticalo na prihode koji su sa 23 miliona u 2015. pali na šest miliona dolara naredne sezone.

Šarapova, koja je samo od turnirskih nagrada u karijeri prihodovala preko 36 miliona dolara, ne uspeva da postigne značajnije rezultate od kako se vratila na tur i pitanje je da li će ikada i uspeti. Gubitak zbog doping-skanadala očigledno nije samo fiansijski, već i "dublji".

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar