Nema priznanja Katalonije

Ministar inostranih poslova Ivica Dačić ocijenio je danas da je Španija najveći prijatelj Srbije u EU i dodao da Beograd neće priznati "nikakve jednostrane akte" koje vlasti u Kataloniji, poslije sprovedenog referenduma o nezavisnosti, budu donijele u narednim danima.

Srbija 05.10.2017 | 18:21
Nema priznanja Katalonije
Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, Dačić je kazao da je veoma važno da se u narednim danima vidi jasna podrška Beograda očuvanju teritorijalnog integriteta Španije.

"Simbolično sam danas pozvao ambasadora Španije, zemlje koja veoma često nastupa oštrije od nas na međunarodnom planu kada je riječ o zaštiti teritorijalnog integriteta Srbije jer oni ulaze u detalje. Htio sam da pošaljem jasnu poruku, kao što Španija čvrsto stoji iza našeg integriteta, tako i Srbija podržava teritorijalni integritet Španije", rekao je Dačić.

Prema njegovim riječima, Srbija ne želi da se na primjeru Katalonije primjeni ono što je primjenjeno na Kosovu jer se radi o "jednostranim aktima koji narušavaju međunarodno pravo".

"U slučaju Kosova oni su mislili da će to biti jedinstven slučaj. Biće ovakvih slučajeva još u Evropi", ocijenio je ministar.

Dačić je ocijenio i da bi EU "najvjerovatnije veoma lako" jednoglasno utvrdila priznanje nezavisnosti Kosova kao uslov za ulazak Srbije u Uniju da kako je rekao, nema pet članica EU koje nisu priznale Kosovo, prvenstveno Španije i Kipra.

(Agencije)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

borac

05.10.2017 16:37

Baja c e da ih podrzi druzi se sa austriskim desnicarima ili bolje fasistima to je njegova raja.

ODGOVORITE
Name

re borac

05.10.2017 17:10

Tvoja glava nije za dvije noge....

Name

Kako

05.10.2017 18:11

A ko ce podrzati Didika ako se odluci za odcjepljenje? Srbija nece da prizna Katoloniju a kako da onda svjet nagovori da prizna R. Srpsku? Svjet ce reci a sto niste podrzali kataloniju a zelja vam da R. Srpska se odvoji? Znaci Dodik laze i R. Srpska se nikad nece odvojit od BiH!

ODGOVORITE
Name

Re

05.10.2017 18:38

Hahhaha ! Haman sad tek “progleddao’?

Name

Srbija

05.10.2017 19:59

Šta je bilo kad ste se probudili?

Name

Manu Cao

05.10.2017 18:17

Trebao bih onda naruziti i Britance,Gibraltar je teritorija Spanije koju su okupirali Britanci,a da oni su tamo imali referedum sa pitanjem,da li zele i dalje da ostanu u sastavu Britanije.Referendumi negdje vaze a negdje ne,vrag ce ga znati.

ODGOVORITE
Name

mrsic

05.10.2017 18:25

Sve zemlje koje su okupirale druge narode nece priznati Kataoniju.One zemlje koje nemaju nista tude odmah ce priznati Kataloniju.Ko bi danas znao za Portugaliju da se nisu odbranili od Spanije.Sloboda svim pokorenim u svijetu od Kurda do Katalonaca.

ODGOVORITE
Name

Kal

06.10.2017 04:49

Ko te pita šta budalo

ODGOVORITE