Hapšenje! Platio da Rio dobije Olimpijske igre!

Predsednik Olimpijskog komiteta Brazila Karlos Nuzman uhapšen je zbog sumnje da je dao mito kako bi Rio de Žaneiro dobio domaćinstvo Igara 2016. godine.

Ostali sportovi 07.10.2017 | 17:15
Hapšenje! Platio da Rio dobije Olimpijske igre!
Predsednik Olimpijskog komiteta Brazila Karlos Nuzman uhapšen je u sklopu istrage o međunarodnoj korupcionaškoj šemi za kupovinu glasova prilikom izbora Rio de Žaneira za domaćina Olimpijskih igara 2016. godine.

Nuzman je priveden jer se tereti da je sa dva miliona dolara, uz pomoć političara, bio umešan u kupovinu glasova članova Međunarodnog olimpijskog komiteta, javlja agencija Rojters.

On je označen kao glavna osoba za prebacivanje novca bivšem članu MOK Lamine Dijaku, koji je pomogao da se 2009. godine obezbede glasovi da Rio postane domaćin Olimpijskih igara.

U istoj istrazi uhapšen je i bivši direktor Olimpijskog komiteta Brazila Leonardo Griner, potvrđeno je iz brazilske policije.

Nuzman, koji je i počasni član Međunarodnog olimpijskog komiteta, prošlog meseca bio u pritvoru, pošto su ga ispitivale brazilske i francuske vlasti nakon što mu je policija pretresla stan.

Njegov advokar Sehio Mazilo odbacio je takve opužbe porukom da je Nuzman nevin.

Olimpijske igre su prošlog leta održane u Rio de Žaneiru i to je bilo prvi put da se to takmičenje održalo u Južnoj Americi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar