Slučaj "Španović": ASS priznao, Ivana ipak četvrta!

Skoro 2 meseca posle "slučaja Španović" Atletski savez Srbije dobio je dokaze da je naša najbolja sportistkinja ipak završila kao četvrta na Svetskom prvenstvu.

Ostali sportovi 04.10.2017 | 15:45
Slučaj "Španović": ASS priznao, Ivana ipak četvrta!
Ivana je ostala bez medalje u Londonu iz bizarnog razloga, iako je skočila preko sedam metara, što je bilo dovoljno i za zlato, jer joj se sa leđa otkačio papir sa brojem i pipnuo pesak, pa su sudije dotle merile njen skok u dalj – 6,91m.

Podigla se velika prašina, srpska atletičarksa odmah je uložila žalbu, isto je nedugo zatim učinio i Atletski savez Srbije, ali odluka nije promenjena i ona je ostala četvrtoplasirana.

Nekoliko nedelja pošto je upućena žalba, na adresu ASS stigla je potvrda da je sve bilo po pravilima i da je Španovićevoj potvrđena četvrta pozicija.

"Dobili smo snimke konačno i, nažalost, oni su u pravu", kaže za "Sportski žurnal" Slobodan Branković, direktor Saveza.

Nova svetska šampionka postala je Britni Ris iz SAD sa rezultatom 7,02 metara, a srebro je otišlo Ruskinji Dariji Klišinoj sa 7,00.

Ivana je ostala na dve bronzane medalje sa Svetskih prvenstava u Moskvi (2013) i Pekingu (2015).

Od 2013. i Šampionata planete u Moskvi nije bilo takmičenja na kome nije stala na pobedničko postolje i po tome je naša rekorderka u skoku udalj (7,10 m na otvorenom i 7,24 m u dvorani) jedinstvena u svetu.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar