Sud opstruiše zahtjeve odbrane

Iz pritvorske jedinice u Sheveningenu konstantno opstruišu zahtjeve odbrane i ne daju kompletnu medicinsku dokumentaciju generala Ratka Mladića, izjavio je njegov branilac Branko Lukić.

Srbija 04.10.2017 | 14:45
Sud opstruiše zahtjeve odbrane
Lukić naglašava da posljednjih devet mjeseci odbrana stalno traži Mladićevu medicinsku dokumentaciju.

"Dostavljaju nam nalaze na kašičicu. Pozivaju se na neka besmislena pravila, traže preciziranje i odugovlače. Šta ima nejasno ako se kaže - dajte nam sve?", pita Lukić.

On je za beogradske "Večernje novosti" ocijenio da Hag pokušava odbranu dovesti u takvu situaciju da kada srpski ljekari dođu nemaju sve potrebne medicinske papire i ne mogu obaviti pregled, pa tako njihov nalaz ne bi bio potpun i sveobuhvatan.

Iz Haga poručuju da je riječ o nesporazumu i da je potrebno održati sastanak i to razjasniti.

Lukić ističe da je zdravstveno stanje generala Mladića posljednjih mjeseci drastično pogoršano zbog pogrešnog liječenja.

"On stalno ima pritisak 160 i više, a to je nedopustivo za ljude koji su imali tri moždana udara. Šećer mu pravi ozbiljne probleme. Sve je to posledica pogrešnog lečenja. Ne primenjuju kardiološke standarde iz EU i SAD za takve bolesnike, već standarde lekara opšte prakse za zdrave ljude", rekao je Lukić.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

razumio

04.10.2017 12:51

Sasvim je jasno da se unedostatku dokaza ide na smrtni ishod osudjenika, isto kao i kod Milosevic-a. Taj sud je lice i nalicje EU, a sada se i vidi o kakvom sudu se radi..

ODGOVORITE
Name

Dzoo.

04.10.2017 12:56

Eces mi teci da volis vise Generala od mene.Ako on nije kriv ko je Srbi ili R.Srbska ili Srbija.Malo samo realno gledaj.

Name

Realno

04.10.2017 13:27

Realno i to je djeciji pritisak 160 za njegove godine nek svako odgovara ko je ucinio zlocin i genocid pa i on sto se sve zna.

Name

ZOZON

04.10.2017 15:43

Ma zaboli me ona stvar za njim!!!

ODGOVORITE
Name

Penolog

04.10.2017 18:03

Kako da ga puste kad će da klisne. Ko je jednom begao taj će begati i drugi i treći i svaki naredni put. To zna svaki zatvorski čuvar.

ODGOVORITE