Auto-put ka Prištini u 2018.

Sljedeće godine trebalo bi da počne izgradnja prve dionioce auto-puta Niš-Merdare-Priština, od Niša do Pločnika, čija je vrijednost 212 miliona evra, izjavila je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Srbija 04.10.2017 | 13:05
Auto-put ka Prištini u 2018.
Mihajlovićeva je rekla da je u toku izrada idejnog projekta za izgradnju auto-puta, koji finansira Fond za zapadni Balkan.

"Vlada Srbije je završila prostorni plan i očekuje se da bude uskoro usvojen, da bi u novembru počela eksproprijacija za deonicu Niš-Pločnik", navela je Mihajlovićeva uoči sastanka sa direktorom Kancelarije Evropske investicione banke za zapadni Balkan Dubravkom Negre.

Ona je istakla da je ovaj auto-put značajan za cijeli region koji će biti povezan sa morem preko albanske luke Drač, javili su beogradski mediji.

Mihajlovićeva je naglasila da je studija izvodljivosti pokazala da je auto-put u potpunosti isplativ, a doprinijeće i opstanku Srba na Kosovu i Metohiji.

Procjenjuje se da će izgradnja auto-puta od Niša do Merdara koštati 855 miliona evra.

Negre je rekla da će veliki dio sredstava za izgradnju ovog auto-puta biti obezbijeđen iz bespovratne pomoći EU, a da će krediti Evropske investicione banke biti povoljni.

Komentari / 0

Ostavite komentar