Ne očekuje reakciju Brisela

Predsednik Aleksandar VučićVučić je izjavio da ne očekuje da će Brisel reagovati na najavljeni zvanični dopis Srbije zbog stava EU da je katalonski referendum nelegalan jer je Španija članica EU, ali da je naša dužnost da branimo interese svoje zemlje.

Srbija 03.10.2017 | 20:28
Ne očekuje reakciju Brisela
Vučić je posle sastanka u Varni s premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke, rekao za Prvu televiziju da su i na tom skupu svi govorili o stavu Evropske komisije, koji se, kaže, ne može objasniti.

 On je, osvrćući se na obrazloženje EK, ponovio da "nije čuo" da se međunarodno pravo "primenjuje na članice EU i na 'nečlanice'", niti postoji bilo koja rezolucija UN koja spominje mogućnost secesije Kosova i Metohije.

"Bilo bi u redu da kažu 'u redu Srbijo, ogrešili smo se o vas, i 99. i 2004. i 2008.'", primetio je Vučić ali i dodao da se to neće dogoditi.

Mi smo, kaže, zbog njhihove nečiste savesti prinuđeni da slušamo koješta, dok Albanci mogu da rade i poričaju šta im padne na pamet, jer imaju moćne zaštitnike.

"Srbiju niko ne štiti", rekao je Vučić i dodao da je naš posao da štitimo svoju zemlju.

On je dodao da su mir i stabilnost na Balkanu najvažniji i da je sa premijerima Bugarske Bojkom Borisovom, Grčke Aleksisom Ciprasom i Rumunije Mihaijem Tudoseom razgovarao o zajedničkim infrastrukturnim projektima i energetici i teškom pitanju za Srbiju - različitom odnosu Brisela prema Kosovu i Kataloniji.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Direktor CIA-e

03.10.2017 18:40

Mi smo ovaj recept pokusali da primjenimo u Rusiji.Probali smo u Ceceniji,znate,onda je doslo do prekomjerne upotrebe sile od strane Rusije,ishod vam je svima poznat,ali mogu vam reci da necemo odustati,nije nam problem da citavu Evropu razvalimo samo da se docepamo Ruskih prirodnih resursa.

ODGOVORITE
Name

domacica 1968

03.10.2017 20:24

Pa kad ne ocekujete reakcije iz Brisel-a zasto da udjete u EU? Sta ocekujete onda? Prosperitet i slobode, ha, ha, ha..??????

ODGOVORITE
Name

Franjo

04.10.2017 06:09

SVAKA CAST VUCICU ON SE BORI ZA SVOJ NAROD U SRBIJI A I ZA BOSNU SE BORI NEGLEDA KO ZIVI U BOSNI ZA NJEGA JE SAV NAROD ISTI I SKIDAM MU KAPU JAD JE TAKAV COVJEK NEDJELI NAROD KO DODIK SAMO SE BORI ZA REPUBLIKU SRBSKU A NEMOZE NISTA SAM VEC TRAZI POMOC OD VUCICA DAMU POMOGNE I OD HR ZATO TAJNO GOSPODIN IDE NA SASTANKE U ZAGREB A NAROD JOS NEK GLASA ZA NJEGA JADAN NAROD

ODGOVORITE