Nije dobar za Reno, da li će biti za Vilijams?!

Poljak Robert Kubica dobiće novu šansu da se vrati u Formulu 1. Sa Polom di Restom boriće se za mesto sledeće sezone.

Ostali sportovi 05.10.2017 | 08:30
Nije dobar za Reno, da li će biti za Vilijams?!
Robert Kubica obaviće ovog meseca dvodnevna testiranja u ekipi Vilijams, kako bi se utvrdilo da li može ponovo da se takmiči u Formuli 1 posle teške povrede ruke.

Kubica (32) se nije takmičio u Formuli 1 još od 2011. godine, kada je zadobio teške povredešake u nesreći na reliju, zbog čega sad ima ograničene pokrete desne ruke.

On je ovog leta u tri navrata tesitrao bolide Renoa, ali francuskim tim je posle toga odlučio da završe saradnju.

Njima nije bio dobar, ali Vilijams želi da iskoristi priliku da ga proveri i proceni da li bi evnetualno mogao da ga angažuje kao zamenu za Felipea Masu, preneo je BBC.

Kubica će obaviti testiranja na Silverstonu, posle trke u Japanu u nedelju, a potpunu procenu Vilijams će doneti posle testiranja na Hungaroringu, za koje se očekuje da će biti zatvorena za javnost.

Tokom testiranja Kubice, čelnici ekipe upoređivaće njegove rezultate s rezultatima rezervnog vozača Vilijamsa Pola di Reste. Kubica će voziti jedan dan, a Di Resta drugi dan testiranja.

Takođe i Di Resta ima šansu da potpiše ugovor s Vilijamsom za sledeću sezonu, ali osim ako se nešto ne promeni, čelnici ekipe će birati između Mase i Kubice, naveo je BBC.

Osim Mase, za Vilijams ove sezone vozi i Lens Strol.

Reno je u avgustu saopštio da ima mnogo nerešenih pitanja oko spremnosti Kubice da se vrati u Formulu 1.

Njegov menadžer, međutim, smatra da poljski vozač zaslužuje da se vrati u "najbrži cirkus" I da će to i dokazati tokom predstojećih testiranja.

Glavna pitanja vezana su za jačinu i pokretljivost njegove desne ruke, a Vilijams želi da utvrdi da li Poljak može da upravlja bolidom tokom teških trka, odnosno čestih i zahtevnih skretanja, kojih ima nekoliko na Hungaroringu.

Robert Kubica vozio je u šampionatu Formule 1 od 2006. do 2010. godine, pre nego što je doživeo tešku nesreću na reliju u Italiji.

Za Reno je vozio jednu sezonu, a bio je i član Zaubera. Ukupno je učestvovao na 76 trka u F1, ostvario jednu pobedu u karijeri, a čak 12 puta peo se na pobedničko postolje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar