Srpkinji ukinuta suspenzija zbog kineskog mesa!

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) ukinula je suspenziju reprezentativki Srbije Ani Antonijević zbog dopinga.  Svetska odbojkaška federacija obavestila je Odbojkaški savez da srpska igračica Ana Antonijević više nema zabranu igranja, jer je ustanovljeno da je zabranjena supstanca koja je pronađena u njenom organizmu uneta hranom.

Ostali sportovi 04.10.2017 | 20:30
Srpkinji ukinuta suspenzija zbog kineskog mesa!
Ani Antonijević je suspenzija prethodno bila izrečena zbog pozitivnog nalaza na klenbuterol.

Test je obavljen tokom završnog turnira Gran prija ove godine. FIVB će sve nalaze proslediti Svetskoj antidoping agenciji (WADA), koja će svoju odluku naknadno saopštiti.

"Detaljnom analizom je utvrdjeno da je pozitivan nalaz Antonijevićeve uzorkovan konzumiranjem mesa u Nanđingu tokom turnira", navodi se u saopštenju Odbojkaškog saveza Srbije.

Tehničar srpske selekcije Ana Antonijević pala je na antidoping kontroli za vreme finalnog turnira Gran prija od 6. do 11. avgusta u kineskom Nanđingu, nakon čega ju je Svetska odbojkaška federacija (FIVB) suspendovala.

Ana Antonijević je bila pozitivna na zabranjenu supstancu klenbuterol.

Odmah se sumnjalo da je srpska odbojkašica unela nedozvoljenu supstancu kroz hranu, zbog čega je Odbojkaški savez Srbije pisao Svetskoj odbojkaškoj federaciji da joj ukinu suspenziju.

To se i dogodilo.

Svetska odbojkaška federacija obavestila je Odbojkaški savez Srbije, Antidoping agenciju Republike Srbije i igračicu da se suspenzija ukida jer je detaljnom analizom utvrđeno da je pozitivan nalaz Antonijevićeve uzorkovan konzumiranjem mesa u u Kini, tokom turnira.

FIVB je saopštio da će sve nalaze proslediti Svetskoj antidoping agenciji (WADA), koja će svoju odluku naknadno saopštiti.

Ana Antonijević će, prema odluci FIVB, moći da igra za Volero Cirih u klupskim takmičenjima u predstojećoj sezoni.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar