Bez starca nema udarca: Jagr igra i u 45. godini!

Jedan od najboljih hokejaša svih vremena odlučio je da još ne ide u penziju!

Ostali sportovi 05.10.2017 | 14:30
Bez starca nema udarca: Jagr igra i u 45. godini!
Jaromir Jagr je u februaru napunio 45 godina, ali još će igrati hokej. Jedan od najboljih hokejaša svih vremena još neće u penziju. On će nastupati i u novoj NHL sezoni i to u dresu Kalgari Flejmsa, sa kojim je potpisao ugovor na godinu dana.

Iz Kanade stižu informacije da je Čeh potpisao ugovor vredan milion dolara, plus milion dolara bonusa.

Jagr je debitovao u NHL pre 27 godina u dresu Pitsburg Pengvinsa, a u najjačoj ligi sveta odigrao je 23 sezone. On je odigrao do sada 1.711 utakmica i postigao 1.914 bodova (dao je 765 golova i imao 1.149 asistencija), što ga svrstava na drugo mesto svih vremena. Ispred njega samo je legendarni Vejn Grecki sa 2.857 bodova.

Kalgari će mu biti deveti klub za koji će nastupati u NHL. Tokom bogate karijere osim dresa Pitsburga nastupao je i za Vašington, Njujork, Filadelfiju, Dalas, Boston, Nju Džersi, dok je prethodne tri sezone igrao za Florida Panterse. Prošle sezone je za taj tim postigao 46 poena na ukupno odigrane 82 utakmice.

Jagr, koji je rođen u Kladnom, sa reprezentacijom češke osvojio je i šest titula svetskog prvaka, kao i olimpijsko zlato u Naganu 1998. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar