VAŠE JE EVROPSKO, A VI STE SRPSKO ZLATO!!!

Izabranice Zorana Terzića okitile su se evropskim zlatom u Bakuu.

Ostali sportovi 02.10.2017 | 23:50
VAŠE JE EVROPSKO, A VI STE SRPSKO ZLATO!!!
Vredelo je čekati šest godina! Jer, kada posle šest godina potrage za zlatom ne izađete na teren nervozne, već spremne da sameljete protivnika s druge strane mreže, onda i te kako vredi čekanja! Krunisane srpske gracije razbile su Holandiju u paramparčad, slavile rezultatom 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18) i okitile se evropskim zlatom usred Bakua! 

Bilo je mnogo kadrovskih problema, povreda, nezgodnih trenutaka posle kojih bi mnoge ekipe pukle. Ali, one su postale još jače! Igrale su neverovatnu, vanvremensku odbojku, igrale su baš onako - šampionski! 

Svet dugo nije video ovakvu surovu, brutalnu, strašnu dominaciju jedne ženske odbojkaške selekcije, od prvog do poslednjeg poena! Zlatne izabranice Zorana Terzićadobile su svih šest mečeva, protivnicama dozvolile samo dva seta na celom turniru, a količina čiste energije uložene u overavanje ovog zlata je nemerljiva! Jer, čak i kada su se na trenutak uspavale i Lalama dozvolile jedan set nade, bilo je jasno da se zlato seli u Srbiju! 

Ne računajući taj treći set, koji su nove evropske šampionke poklonile starim, ljutim rivalkama u zamenu za zlato, srpske odbojkašice igrale su pakleno dobro u napadu i gotovo bez greške u odbrani! I ne samo to - Holanđanke su bile otvorena knjiga koju suTijana Bošković i društvo pročitale u cugu! 

Kada najbolju protivničku odbojkašicu Loneke Slutjes svedete na samo dva poena u prvom setu, odnosno tri ukupno u dva uvodna, seta, jasno vam je da su Holanđanke bile taktički razbijene, smrvljene! A kada je odbrana svoj deo posla odradila, Tijani Boškovićostao je čist put da Srbiju odvede do zlata! Nije što je naša, ali ova 20-godišnja devojka igra odbojku kakva nikad ranije nije viđena. Surovo, gotovo nadrealno Tijana Boškovićizgleda na terenu, u svakom bloku, svakom smeču, poenu! Ona je najveće odbojkaško blago koje svet ima sada, a verujemo i u narednoj deceniji! Zato i jeste osvojila čak 29 poena kao od šale!

A, kada je Tijana otvorila protivnice i pokazala devojkama put do pobede, proradile su iTijana Malešević, Jovana Stevanović, Stefana Veljković, Brankica Mihajlović... Sevali su projektili, lukavi skraćeni udarci, ali i blokade naših nebeskih letačica... Svašta je pokušao selektor Holandije Džejmi Morison, da čestim pauzama trgne svoje odbojkašice, da menja taktiku, da na sve moguće načine pomuti srpskim šampionkama koncepciju. Ali, ovo zlato nije moglo da im izmakne iz ruku. 

Razlika je postajala sve veća i veća, a kako je koji poen prolazio, tako je bilo očigledno koliko su Holanđanke zapravo uništene. Nisu znale šta ih je snašlo. Pa, čak i u tom četvrtom setu, pre kojeg su uspele da prepolove zaostatak samo zahvaljujući nešto opuštenijem pristupu Srbije, nisu dobile pravu količinu energije, potrebnu za nešto više. Srpske ratnice su dočekale protivnice na nož i presekle ih sa pola snage. Zato ova pobeda i jeste još lepša, važnija, bolja! 

Brutalnu Tijanu Bošković ispratile su Brankica Mihajlović sa 15 i Stefana Veljković sa 12 poena! Kod Holandije Ivon Belijen imala je 13, Robin de Krujf 11, a An Bujs 10 poena.Loneke Slutjes stala je na devet osvojenih poena. 

Devojke, evropsko zlato je vaše, a vi ste naše zlato! Radost koju ste nam donele je nemerljiva!

VI STE ROĐENE ŠAMPIONKE!!!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar