Nema dogovora o akcizama

Članovi Upravnog odbora /UO/ Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH nisu danas postigli dogovor u vezi sa prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, kojim je predviđeno povećanje akciza na naftu, naftne derivate i lož ulje za 15 feninga po litru.

Bosna i Hercegovina 02.10.2017 | 18:58
Nema dogovora o akcizama
"Izjašnjavanje o ovom prijedlogu zakona odgođeno je za srijedu, 4. oktobra", rekao je danas novinarima u Banjaluci nakon sastanka ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

On je dodao da je od predstavnika Upravnog odbora iz Federacije BiH bilo intervencije na ovaj tekst zakona zbog čega je dato vrijeme entitetskim vlastima da se usaglase, da bi u srijedu mogli o njemu da se izjasne.

Bevanda nije želio da kaže o kakvim intervencijama iz Federacije BiH je riječ.

Bevanda je prije početka sastanka rekao da članovi UO UIO BiH ostaju pri ranijem prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o akcizama, kojim je predviđeno povećanje akciza na naftu, naftne derivate i lož ulje za 15 feninga po litru.

Članovi UO UIO nisu razmatrali tačke dnevnog reda koje se odnose na utvrđivanje privremenog koeficijenta za raspodjelu prihoda i poravnanja među entitetima za prethodna razdoblja.



BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

potrošač

02.10.2017 17:04

Malo morgan.

ODGOVORITE
Name

Bruka od čovika

02.10.2017 18:27

Ovome plaćamo život i biznis u Splitu.

ODGOVORITE
Name

Dragan

02.10.2017 19:01

Ni manje ni vise cisti pljackarosi.

ODGOVORITE