EP: Boškovićeva MVP, još dvije u idealnom timu!

Tijana Bošković proglašena je za najkorisniju igračicu (MVP) Evropskog prvenstva 2017. godine.  Boškovićeva: Pet meseci smo bile kao jedan! Srpske odbojkašice presrećne su zbog titule prvka Evrope, a najbolja igračica šampionata Tijana Bošković ocenila je da je timski duh zaslužan za taj rezultat.

Ostali sportovi 02.10.2017 | 11:00
EP: Boškovićeva MVP, još dvije u idealnom timu!
Boškovićeva je sa 29 poena u finalu predvodila Srbiju do titule šampionki "starog kontinenta", druge u istoriji zemlje od osamostaljenja.

Ona se očekivano našla i u idealnom timu, uz još dve naše odbojkašice, Brankica Mihajlović kao najbolji primač, te Stefana Veljković kao najbolji srednji bloker.

Društvo su im pravile tri Holanđanke (Ane Buijs (korektor, Loneke Sletje, Laura Dijkema), te po jedna Turkinja (Eda Erdem Dundar) i Azerbejdžanka (Valerija Mamadova). 

Srebrnu medalju osvojila je Holandija, drugo EP u nizu, dok je do bronze stigla Turska, pobedivši u meču za treće mesto domaćina Azerbejdžan.

Srpske odbojkašice presrećne su zbog titule prvka Evrope, a najbolja igračica šampionata Tijana Bošković ocenila je da je timski duh zaslužan za taj rezultat.

"Ne znam kojim rečima da opišem ovaj osećaj. Mi smo prvaci Evrope! Ponosna sam na ovaj tim. Presrećna sam. Za ovo smo radili pet meseci i na kraju smo uspeli u tome. Bile smo kao jedan od početka. Hvala svima koji su bili uz nas", rekla je Boškovićeva.

Srbija je do druge titule prvaka Evrope stigla bez ijednog poraza, a u finalu je savladala Holandiju sa 3-1.

"Zaslužili smo ovo zlato. Imamo samo dva seta izgubljena seta tokom celog turnira. Holandija je danas pokazala da je najneugodniji protivnik, vratile su se u trećem setu, ali mi smo u četvrtom pokazale ko je najbolja ekipa", rekla je Brankica Mihajlović.

Najbolji bloker prvenstva Evrope, Stefana Veljković, ocenila je da je bilo vreme da Srbija osvoji zlatnu medalju.

"Osvojiti EP sa dva izgubljena seta je nestvaran i ogroman uspeh. Nije to samo Evropsko prvenstvo... Znate, mi se godinama znamo, radimo, od 1. maja ove godine radimo. Svaka čast devojkama... Bilo je za sve ovo vreme i smeha, suza, druženja i svađanja, ali smo mi pokazali da smo tim koji kada je je zajedno pobeđjuje. Posle rija i svega pre toga, bilo je vreme i za jedno zlato", rekla je Veljkovićeva.

Tehničar reprezentacije Bojana Živković uporedila je uspeh odbojkašica sa rezultatom košarkaške reprezentacije Slovenije.

"Srce je puno. Srećna sam, ovo je moje prvo zlato. Jako sam srećna što smo kao Slovenci u košarci sve pobedili i osvojili zlato. Dosta vremena smo proveli zajedno, dosta problema smo izdržali. Ponosan sam i srećna. Svako jutro se zahvalim Bogu što imamo jednu Tijanu (Bošković), Brankicu, Stefanu... Svi su oni sjajni ljudi i igrači", rekla je Živkovićeva.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar