EP - finale: Djevojčice su porasle, osamostalile se...!

Sad hoće ZLATO na rukama! Ženska odbojkaška selekcija Srbije večeras protiv Holandije (17. 00) igra finale Prvenstva Evrope.

Ostali sportovi 01.10.2017 | 13:30
EP - finale: Djevojčice su porasle, osamostalile se...!
Nije bilo ovo Prvenstvo Evrope za odbojkašice u Azerbejdžanu. Ovo, do sada, je bila pokazna vežba snage jednog velikog tima. Srpskog tima. Izabranice Zorana Terzića posle današnje utakmice sa Holandijom (17 časova) imaju šansu da se popnu na vrh Starog kontinenta. Prvi put od 2011.godine.

Kada govorimo o finalima obično se služimo frazama o tome da nema favorita, da se ništa ne zna, da će odlčučiti sitni detalji. Danas ne bi trebalo da bude tako. Danas bi o zlatnom odličiju trebalo da odlučuju Srpkinje.

Ako naše gracije budu na nivou iz prethodnih duela, kada su kao metlom čistile sve pred sobom, Holanđankama se loše piše. Uostalom, ta selekcija je osetila šta mogu Stefana Veljković, Tijana Bošković, Bojana Živković i Brankica Mihajlović još u grupnoj fazi... Sada je red da se stavi tačka.

„Ovi su neki predivni osećaji. Finale Prvenstva Evrope je veliki uspeh, a tek način na koji smo do njega došli. Praktično ni na jednoj utakmici nismo dali ni gram šanse protivniku. Zaista sve čestitike za dosadašnje igre. Ostaje nam još poslednji korak protiv Holandije, koju smo u grupi dobili maksimalnim rezultatom. Siguran sam da možemo da odigramo dobru utakmicu, siguran sam da se nismo istrošili ni fizički, ni ermotivno. Očekujemo da možemo da završimo ovo prvenstvo trijumfom“, rekao je selektor našeg tima Zoran Terzić.

Ovo će biti deseti susret između Srbije i Holandije na Prvenstvu Evrope. Za sada vodimo 5:4, ali u podsvesti imamo i meč iz Rija prošle godine. Posle iscrpljujućeg maratona Holanđanke su dobile našu selekciju. Međutim, sad je neko drugo vreme. Vreme - Srpkinja.

„Kakvi utisci mogu da budu posle ovakve utakmice osim fenomenalni. Naša najbolja igra na ovom prvenstvu. Holandija je dobra ekipa, ali ako budemo igrali kao protiv Turske problema biti - neće“, rekla je Tijana Bošković.

Slično razmišlja i Bojana Živković.

„Najbitnije od svega je da smo na ovom Prvenstvu Evrope igrale sve bolje i bolje. To je jedan od razloga zašto igramo finale. Jako sam srećna i uzbuđena. Igramo protiv Holandije, već smo ih pobedili. Verujem da možemo do zlata“, rekla je Živkovićeva.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar