Video: Bez staraca nema udaraca, ali stvarno!

Veterani boksa u Poljskoj rešili su da svađu reše zvaničnim mečom. Problem je samo što jedan ima 62, a drugi 72 godine!

Ostali sportovi 01.10.2017 | 18:30
Video: Bez staraca nema udaraca, ali stvarno!
Dva vremešna poljska boksera koji zajedno imaju preko 130 godina odlučili su da od svađe naprave spektakl. Tako će 62-godišnji Bogdan Gruhala i deceniju stariji Kažemjerž Poteracki  danas na glavnom gradskom trgu u Čojnicama "izravnati račune".

"Želimo da pokažemo mladima da moraju poštovati starije. Imaće prilike da vide kako biju naši seniori. Možda nemaju više snagu i brzinu kao mladi, ali zato imaju disciplinu i znanje. Rade sve kako treba, treniraju koliko mogu i pspremni su da pokažu šta znaju. Dok ih gledam kako treniraju, ne mogu da se načudim. Svaka im čast!", tvrdi promotor boks gala večeri, Marsin Gruhala, inače petostruki bokserski šampion Poljske i sin mlađeg od dvojice seniora-fajtera, Bogdana.

Meč ima humanitarni karakter, pošto sav prihod ide ugroženima od nedavnih oluja, a sastojaće se od jedne runde koja će trajati 3 i po minuta.

"Udaraju i primaju udarce skoro svaki dan, pa verujem da će večeras sve biti OK. Jer onaj ko ne rizikuje, neće piti šampanjac! Biće sve dobro, testirali smo ih i nemamo brige", rekao je na kraju promotor.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar