Novakov trener o nutricionistima, laktu, Ančiću...

Novi kondicioni trener Novaka Đokovića Marko Paniki pričao je za "Tenniscircus" o njegovoj saradnji sa srpskim teniserom i raznim drugim stvarima.

Tenis 01.10.2017 | 17:30
Novakov trener o nutricionistima, laktu, Ančiću...
Paniki je iskusni stručnjak i tokom karijere je trenirao, između ostalog, Fabija Fonjinija i Robertu Vinči.

Za ugledni teniski sajt kazao je da je saradnja sa Novakom krenulo još na proleće, ali tada nije bilo sigurno da li će i zvanično postati kondicioni trener Srbina.

"Poznajem Noleta dosta dugo. Moji igrači i ja smo često trenirali sa njim. Saradnja sa Novakom krenula je u na Mastersu u Monte Karlo kada su me njegovi ljudi pitali kakav je moj status (tada je trenirao Bolelija i Đianesija). Nisam uopšte znao da je prekinuo saradnju sa njegovim dugogodišnjim saradnicima. Posle toga smo videli u Rimu, a potom i Parizu da dogovorimo detalje", rekao je Paniki za "Tenniscircus". 

Paniki je spomenuo da je Novak kao vozač Formule 1 i da sa fizičkog aspetka ne bi trebalo mnogo da se unapređuje. 

"Bol je još uvek tu (lakat) i radimo postepeno kako bismo sprečili preopterećenje, izbegavamo neke vežbe za sada. Napredak je očigledan i Đoković je kao vozač Formule 1 i smatram da ne treba unapređivati nešto sa fizičkog aspekta, već da treba lepo povezati tačkice i dovesti njegove preformanse do nivoa na kojem su bile pre povrede", kazao je Paniki.

Ništa nije moglo bez ishrane, a Paniki je rekao da se neće mnogo promeniti u odnosu na pre.

"Kontaktirali smo nutricioniste koji rade sa sportistima koji su vegetarijanci kako bismo našli pravu dijetu. Neće se mnogo promeniti od prethodnih navika, mada posebno vodimo računa da mu ne nedostaju recimo gvožđe i vitamini kako bi imao dovoljno energije", rekao je Italijan.

Andrea Agasi potvrdio je da će biti glavni trener Novak Đokovića, dok je zamisao da drugi bude Mario Ančić. Ipak obaveze Hrvata u Njujorku predstavljaju problem.

"Agasi će biti glavni, a Đoković sada traži osobu koja može da bude sa njim stalno i da ga prati tokom svih turnira. Prvobitno, to je trebalo da bude Mario Ančić, ali on ima posao u Njujorku i ne može to da mu pruži. Očekujem da će Novak u narednim danima saopštiti i drugog trenera", ističe Paniki.

Italijan je rekao da Novaka polako malo stižu godine i da neće biti u mogućnosti da igra svake nedelje kao što je to bilo u mladosti.

Takođe, Paniki smatra da Đoković može da se vrati an vrh, samo je za to potrebno strpljenje.

"Biće potrebno vremena za to. Novak je veliki sportista i što je važno ima motiv da ponovo bude najbolji", završio je Paniki.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar