EP: Srpkinje na Turkinje u 1/2-finalu!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće protiv Turske u polufinalu Evropskog prvenstva.

Ostali sportovi 29.09.2017 | 20:45
EP: Srpkinje na Turkinje u 1/2-finalu!
Turkinje imaju svoje dobre strane, ali imaju i mnogo loših. Verujem da to možemo na pravi način da iskoristimo, odigramo dobru utakmicu i dobijemo. Sigurno neće biti lako, ali se nadam da imamo snage i pameti", rekao je selektor Srbije Zoran Terzić u Bakuu.

Srbija je u četvrtfinalu u tri seta eliminisala Belorusiju, dok je Turska takođe sa 3:0 bila bolja od Rusije.

Selektor srpskih odbojkašica je naveo da je pobeda Turske "manje-više" bila iznenađenje, a ubedljiv trijumf nad Rusijom svakako.

"Onaj ko je gledao utakmicu je video da Rusija nije imala nikakve šanse. Turska je igrala dobro, Rusija ispod svakog svog nivoa", kazao je Terzić.

Turkinje je do pobede nad Rusijom predvodila Merjem Boz sa 23 poena, dok su Kubra Akman i Eda Erdem postigle po 11.

Turkinje su u poslednjem četvrtfinalu u Bakuu savladale selekciju Rusije maksimalnim rezultatom 3:0, po setovima 27:25, 25:18, 25:20.

U tom duelu dogodilo se upravo ono što je selektor Srbije Zoran Terzić nagovestio da se može desiti - iznenađenje. Rusija je po oceni većine kvalitetniji sastav, ali je selektor Turske, Italijan Đovani Gvideti pronašao načina da nadmuri svog kolegu na suprotnoj strani posle poraza u grupnoj fazi takmičenja (1:3).

"Turkinje su priredile iznenađenje, pogotovo što su dobile utakmicu makismalnim rezultatom. Onaj ko je gledao meč video je da Ruskinje nisu imale nikakve šanse, jer su igrale daleko ispod svih očekivanja. Turska je bila dobra, ali ima i neke loše strane, koje moramo da iskoristimo na pravi način u polufinalu. Mi moramo da dobijemo, ali to neće biti lako. Polufinale je velika utakmica i mnogo toga određuje tok meča, a ne samo trenutna forma, ali ja verujem da moj tim ima i snage i pameti da odigra dobru utakmicu", rekao je Zoran Terzić.

U drugom polufinalu sastaće se Holandija i Azerbejdžan. Azerbejdžan je u četvrtfinalu pobedio Nemačku maksimalnim rezultatom 3:0 (25:20, 25:18, 25:21) i drugi put u istoriji izborio plasman među četiri najbolje evropske reprezentacije.

Holandija i Nemačka polufinalni duel igraće u subotu od 16 časova po srednjeevropskom vremenu u Bakuu.

Finalni meč na programu je u nedelju od 17 časova, dok je meč za treće mesto u 14 sati, takođe u Bakuu.

Srpske reprezentativke će se za plasman u finale, u subotu od 18.30 časova, boriti sa reprezentacijom Turske, koja je iznenadila Rusiju.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar