"Fleš" Đoković: Učim da savladam sopstveni ego!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković govorio je o svom sponzoru kompaniji "Lakost" i tom prilikom se dotakao nekih drugih tema.

Tenis 01.10.2017 | 20:45
"Fleš" Đoković: Učim da savladam sopstveni ego!
Đoković je potpisao petogodišnji ugovor sa francuskom kompanijom pred Rolan Garos i za magazin "Life beyond sport" se prisetio prvih sećanja na popularnog ‘krokodila’.

"Rene Lakost je bio revolucionar u dva aspekta – promenio je tenis kao igru, ali je promenio i modu. Zato sam bio toliko zaintrigiran o tom brendu i onome što možemo da uradimo. Moj otac je nosio ‘Lakost’ majice sa kragnom kada sam bio dete. Sećam se da je u ormanu imao mnogo naslaganih majica u različitim bojama, pa je lepo što ću moći da ga podsetim na to i malo mu ‘osvežim’ garderobu", rekao je Đoković.

Novak je potom otkrio na koji način bira opremu za turnire.

"Psihološki, boja opreme koju nosim mi je veoma važna. Dopada mi se ideja ‘kamufliranja’ i zato se uvek trudim da izaberem boju koja je najsličnija nijansi terena. To me čini povezanim sa terenom i podlogom. Tenis je brz sport, sve se dešava dok trepnete i morate da se osećate kao da ste deo okruženja. Ono što nosim na terenu mi je važno, menja lični osećaj i energiju koja me okružuje".

On je po objavljivanju novog sponzora u više navrata govorio da je sa Francuzima nekoliko meseci planirao svoju liniju, a sada je naveo da je u tom procesu mnogo naučio.

"Sećam se nečega što je Lakost rekao i što sam zapamtio – ‘Igranje i pobeđivanje bez stila nije dovoljno’. Mislio je na modu, ali i karakter i respektabilno ponašanje na terenu. U to i ja verujem".

Đoković se dotakao životne filozofije, kao i u čemu trenutno uživa.

"Fleš’ – to je serija koju trenutno gledam sa suprugom. U pitanju je američka serija o jednom superheroju. Morate da imate filter, nešto prema čemu ćete da preusmerite misli sa tenisa, kako biste se relaksirali i napunili baterije. To je važno da biste bili motivisani da i sutra odete na teren i ponavljate iste stvari. Pošto se poptuno u ‘svetu tenisa’, nemate društveni život, a ako se ne interesujete za nešto druge, veoma je teško zadržati želju za pobedom. Sve je kao jin i jang’ – u životu se sve vrti oko ravnoteže. Ako želiute da osvojite najveće visine u ovako zahtevnom sportu kakav je tenis, morate da imate holistički pristup i da zadovoljite sve svoje potrebe – emotivne, privatne, profesionalne… Sada sebe posvećujem porodici, supruzi i bebi, za razliku od većeg dela života kada je tenis bio prioritet, kao i tome da stvarno budem sposoban da savladam sopstveni ego", zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar