Vozač automobila pušten na slobodu

Ferid Hadžihaskić koji je uhapšen nakon saobraćajne nesreće koja se desila juče poslijepodne na autoputu kod Ilijaša, a u kojoj je poginuo Amir Alić (25), nakon ispitivanja u policiji pušten je na slobodu jer nije bilo osnova za zadržavanje u pritvoru.

Bosna i Hercegovina 26.09.2017 | 22:05
Vozač automobila pušten na slobodu
Protiv njega će u redovnoj proceduri biti vođen postupak zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, koje je rezultiralo smrću druge osobe.

Dvadesetpetogodišnji Alić biće sahranjen sutra u 14 časova na gradskom groblju Vlakovo, pišu federalni mediji.



Podsjećamo, Ferid Hadžihaskić je priveden sinoć oko 20 časova zbog sumnje da je počinio teška krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, nakon čega je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP Kantona Sarajevo, prenose sarajevski mediji.



Kako se navodi u izveštaju MUP Kantona Sarajevo, nesreća se dogodila u traci namijenjenoj za kretanje vozila iz smera Zenice u smjeru Sarajeva, na mostu preko rijeke Bosna u mjestu Ljubinići, opština Ilijaš.

Podsjećamo, nesreća se dogodila juče u 16.10 na autoputu A1, a Hadžihaskić je upravljao „audijem A8“ koji se velikom brzinom kretao iz pravca Visokog prema Sarajevu.



Kada je izgubio kontrolu nad vozilom udario je u metalnu zaštitnu ogradu, a zatim u betonsku ogradu mosta. Automobil se usljed udara prepolovio i udario u Audi A5.

Na mjestu nesreće smrtno je stradao Amir Alić, dok je povrijeđeni Hadžihaskić prevezen u Opštu bolnicu Prim.dr. Abdulah Nakaš, a zatim uhapšen.



Alkotestiranjem je utvrđeno da niko od učesnika nije bio pod dejstvom alkohola i da je brzina kojom je Hadžihaskić vozio dozvoljena na autoputu.

Sahrana  25-godišnjem Aliću biće klanjana sutra u 14 sati na gradskom groblju Vlakovo.

Izvor: Agencije

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

REacTOR

27.09.2017 05:23

Babin sin,jadnik vozio je samo VELIKOM dozvoljenom brzinom.Za onakav raspad sigurno preko 200...

ODGOVORITE
Name

Srki

27.09.2017 10:35

Vozio brzinom koja je dozvoljena na auto putu(max 130km/h), izgubio kontrolu nad automobilom Audi A8 i prepolovio ga??? Da li sam ja nesto preskocio u u ovom clanku ili se neko sprda sa ovom nesrecom!

ODGOVORITE
Name

Krele

27.09.2017 11:06

Za mene je misterija kako se ovakvo auto moze prepoloviti i iz ove olupine izaći Ferko ( Ferid ) samo sa ogrebotinom. U svakom slučaju - velika tragedija.

ODGOVORITE
Name

srbin

27.09.2017 17:03

Nije misterija audi sastavljan iz više dijelova-varen i puko po šavovima.

Name

pobro

27.09.2017 11:07

I ja tako mislim šteta mlad čovek izgubi glavu.

ODGOVORITE