Bijeljina: Budžet grada stabilan

Budžet Bijeljine je stabilan, istaknuto je na sjednici Skupštine grada. Usvojen je izvještaj o izvršenju lokalnog budžeta od 52,4 miliona maraka sa 19 glasova "za" i devet “protiv”, a iskazan je i suficit od 1,9 miliona maraka u prvoj polovini godine. Opozicija u Skupštini grada tvrdi da se tekuća likvidnost održava zaduživanjem.

Republika Srpska 26.09.2017 | 21:19
Bijeljina: Budžet grada stabilan
Rukovanje prije početka sjednice nije ublažilo tenzije na skupštinskom zasijedanju. Raspravu je podstakao izvještaj o Izvršenju budžeta za prvu polovinu godine. Ostvaren je suficit oko dva miliona maraka, ali je opozicija nezadovoljna.

“Ostvarenje od 47% od planiranih prihoda pokazuje da smo dobro i realno planirali budžet. Nismo u problemu sa isplatama plata, nismo ni u problemu sa ispunjavanjem obaveza prema budžetu Republike, niti dobavljačima”, kaže načelnik Odjeljenja za finansije Slavko Bašić.

S druge strane, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Nedeljko Ćorić tvrdi:

“Ovo je potrošački budžet, nema nijednu razvojnu kategoriju.”

Uslijedio je odgovor načelnika Odjeljenja za finansije koji je utvrdio da su cijelo ljeto povećavani investiocioni radovi.

“To će pokazati sljedeći izvještaj, a jasan je pokazatelj da budžet nije potrošački”, jasan je Bašić.

Nije manjkalo ni prepucavanja jer na dvevni red nije uvrštena rasprava o stanju u Banji “Dvorovi”.

“Imam prijedlog da sa svojim kolegama iz Skupštinske većine Republike Srpske riješim problem Banje Dvorovi”, predložio je Ćorić, a odbornik SDS-a Jovan Gajić upitao:

“Znate li koliko je uloženo iz budžeta Republike Srpske u Banju `Dvorovi`? Znate li koliko ministar zdravstva daje u Banju `Teslić`, a koliko u Banju `Dvorove`? Ministar Bogdanić u Banju `Teslić` ulaže 7 miliona godišnje, a u `Dvorove` 200 hiljada.”

Predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković rekao je da je skupštinka većina spremna za tematsku sjednicu o Banji “Dvorovi”, te uputio jasan poziv:

“Pozivam javno ministra Bogdanića i direktora Fonda zdravstva da dođu u Bijeljinu. Ja ću sazvati posebnu sjednicu na kojoj ćemo otvoreno da pričamo o problemima Banje `Dvorovi` i zašto ostale banje imaju milionske ugovore i ko je taj vladar banja koji određuje koja banja moze da ima koji ugovor.”

Odbornici Skupštine grada, između ostalog, usvojili su odgađanje poreskog duga, te niz izmjena regulacionog plana.

BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Direktoru banje prvo radno mjesto Direktor

26.09.2017 21:42

Prodajte banju.Poklonite je ako je neko hoće uzeti jer ima milionske dugove.Ugovorom obavezati da zadrži primarnu djelatnost bez prava prodaje njenih djelova uz obavezan plan ulaganja i modernizacije.Umjesto da iz naših džepova održavate rad i punjenje džepova partijskih kadrova a radnici bez plata dajte da ljudi žive od svog rada.

ODGOVORITE