Sudar šampiona: Partizan pružio jak otpor Feneru!

Ekipa Partizana poražena je od Fenerbahčea sa 82:68 u prijateljskom meču u dvorani "Aleksandar Nikolić".  Aplauzi za Žoca, Fener i novi Partizan! Sastav crno-belih za sezonu 2017/18 predstavio se prvi put svojoj publici i u duelu sa šampionom Evrope ostavio dobar utisak - 68:82.  Fešta u hramu košarke! Partizan pokazao zube šampionu Evrope! Partizanova publika imala je večeras i priliku da prvi put na delu vidi novog Amerikanca, Patrika Milera i čini se, mada je to svakako tek prvi utisak, da bi mogao da predstavlja dobro pojačanje za mladu ekipu. Debitantski nastup u crno-belom dresu završio je sa devet poena, dok je njegov zemljak Najdžel Vilijams Gos opet potvrdio da se radi o igraču velikog potencijala.

Košarka 26.09.2017 | 20:45
Sudar šampiona: Partizan pružio jak otpor Feneru!
Bio je ovo susret aktuelnog i bivšeg šampiona Evrope, s tim što je turski klub apsolutno opravdao ulogu favorita.

Fenerbahče je prošle sezone uspeo da osvoji prvi titulu prvaka Starog kontinenta, a tom trofeju dodao je i onaj iz domaćeg šampionata.

Sa druge strane, Partizan je davne 1992. godine osvojio prvu i jedini titulu šampiona Evrope, a sada Fener dočekuje u podmalađenom sastavu.

Crno-beli su ovu utakmicu iskoristiti kao šansu da se odmere sa najboljim, a i kao poslednji pripremni meč, pošto u petak od 20.00 igraju protiv MZT u Skoplju utakmicu prvog kola ABA lige.

Partizan je pružio odličan otpor Fenerbahčeu, ali je na kraju ipak poražen.

Aktuelni šampion Evrope silovitu je otvorio utakmicu i već posle šest minuta igre poveo sa 18:4. Međutim, ulaskom Patrika Milera, crno-beli su živnuli i na kraju četvrtinu završili sa -9, 16:27.

Druga i treće četvrtina bili su pravo osveženje jer su crno-beli odigrali veoma dobro i taj period dobili sa 37:32. Svako je davao doprinos, a posebno raspoložen bio je Vanja Marinković koji je pogodio tri trojke u 3/4.

Međutim, u četvrtoj četvrtini presudio je kvalitet koji je bez ikakve sumnje na strani Fenera. Turski klub je na kraju slavio sa 82:68.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džejms Naneli sa 18 poena, a pritom je imao i 10 skokova. Džejson Tompson je ubacio 12, dok je Bredli Vonamejker ubacio 10.

Marko Gudurić je igrao 10 minuta i za to vreme postigao dva poena.

U redovima Partizana dvocifreni su bili, Najdžel Vilijams Gos (12p) i Vanja Marinković sa 13 poena. Patrik Miler je postigao 9 uz pet asistencija, dok su po sedam ubacili Čakarević, Šalić i Pecarski.



Susret prijatelja u hali "Aleksandar Nikolić" i generalna, šampionska proba Partizana!

Željko Obradović doveo je ovog utorka Fenerbahče u Beograd i prvakom Evrolige testirao crno-bele uoči početka nove sezone i gostovanja MZT Skoplju u petak.

Posle emotivnog dočeka, uručenja poklona "Žocu" i Janu Veselom, kao i cveća Marku Guduriću, navijači su u "Pioniru" prvi put videli ekipu koju će Miroslav Nikolić predvoditi u novoj sezoni. Gost iz Turske je pobedio, a crno-beli su ostavili dobar utisak i bili dobar rival Obradovićevom sastavu, koji će u sredu posle Zadra, Ljubljane i Beograda gostovati i u Čačku, rodnom gradu najtrofejnijeg trenera Evrope.

PARTIZAN - FENERBAHČE 68:82 (16:27, 16:10, 21:22, 15:23)

Bek gostiju Džejms Nanali bio je sa 18 poena najefikasniji igrač utakmice u kojoj za goste nisu igrali kapiten Melih Mahmutoglu, kao ni Bobi Dikson i povređeni Nikola Kalinić, koji zbog povrede leđa nije ni krenuo na "balkansku turneju". Sa druge strane, među domaćima nije bilo kapitena, Novice Veličkovića.

"Generalna proba" crno-belih za novu sezonu ostaće upamćena i po debiju novog plejmejkera Partizana Patrika Milera. Amerikanac je za 23 minuta na parketu postigao devet poena i uz pet asistencija nagovestio da bi zaista mogao da bude pojačanje crno-belima.

Nikolić je, u skladu sa najavom, Milerom "rasteretio" startnog pleja Najdžel Vilijams Gosa, koji je sa 12 poena bio drugi najefikasniji igrač domaćih. Poen više postigao je šuterski najraspoloženiji - Vanja Marinković, strelac tri trojke u trećoj deonici, u kojoj je otpor Partizana favoritu bio i najjači.

Fenerbahče je furiozno krenuo, poveo 8:0, pa 18:4, ali su crno-beli malo po malo "topili" razliku. Marko Pecarski, izvesno - novi ljubimac navijača, u finišu prvog dela pogodio je dve trojke i pokazao deo svog velikog talenta. Nagovešteni "egal" nastavak doneo je dva izjednačenja domaćih, ali je Fener poenima Jana Veselog i agresivnom odbranom Sinana Gulera odbio taj nalet i uveo meč u relativno miran finiš.

Među gostima su "dvocifreni" bili i centar Džejson Tompson sa 12 i Bredli Vonajmejker sa 10 poena, dok je Marko Gudurić na svom prvom meču u Beogradu od odlaska iz Zvezde postigao dva poena za deset minuta u igri.

Stara izreka kaže - ako hoćeš da budeš šampion, moraš da trčiš sa šampionima. A ima li boljeg testa od duela sa aktuelnim prvakom Evrope i najboljim timom na kontinentu? Partizan je večeras protiv Fenerbahčea u prijateljskoj utakmici u hali Pionir doživeo poraz, ali je jasno mogao da vidi gde se nalazi u ovom trenutku - 68:82 (16:27, 16:10, 21:22, 15:23).

Kada se na to doda još i činjenica da su navijači crno-belih imali priliku da pozdrave heroje kao što su Željko Obradović i Jan Veseli, onda može da se zaključiti da je ovo bila sasvim pristojna uvertira za ono što sledi - duel sa MZT-om u Skoplju u petak u prvom kolu Jadranske lige.

Partizanova publika imala je večeras i priliku da prvi put na delu vidi novog Amerikanca,Patrika Milera i čini se, mada je to svakako tek prvi utisak, da bi mogao da predstavlja dobro pojačanje za mladu ekipu. Debitantski nastup u crno-belom dresu završio je sa devet poena, dok je njegov zemljak Najdžel Vilijams Gos opet potvrdio da se radi o igraču velikog potencijala. Na kraju je imao 12 poena. Kod Partizana najefikasniji je bioVanja Marinković sa 13 koševa. 

Veliku podršku sa tribina dobila su trojica klinaca - Marko Pecarski, Tadija Tadić iStrahinja Gavrilović  koji su u uvodnim minutima evidentno bilo pod tremom, ali kako je vreme odmicalo, ona je nestala. Pogotovo je Pecarski uspeo da podigne publiku na noge sa dve trojke u samom finišu prvog poluvremena.

Što se toka utakmice tiče, Fenerbahče nije ostavio mesta bilo kakvoj dileme ili iznenađenju. Šampion Evrope je utakmicu otvorio sa 8:0 i nije ispustio kontrolu do kraja prvog poluvremena. Tandem Tompson - Nanali zadavao je najviše problema Partizanovoj odbrani. Upravo su njih dvojica bili najefikasniji igrači Fenera - prvi je ubacio 13, drugi čak 18 poena.

Ipak, trojka Pecarskog u poslednjoj sekundi prvog poluvremena kao da je dala dodatnu energiju crno-belima za nastavak utakmice. Pre svih, Vanji Marinkoviću koji je u trećoj četvrtini sa nekoliko dalekometnih pogadaka doveo Partizan do izjednačenja u dva navrata. Nanali i Veseli su ipak odbili taj napad crno-belih i održali Fenerbahče u prednosti.

Na kraju, bila je to rutinska pobeda aktuelnog prvaka Evrope, ne i lagana šetnja kroz Pionir, a Partizan je pokazao mišiće i borbenost koja je prethodnih godina ponekad i nedostajala. Dovoljno za početak sezone u kojoj će svakako biti dosta uspona i padova.

PARTIZAN: Miler 9 (5 as), Vilijams Gos 12 (4 as), Tadić, Jovanović, Marinković 13, Tanasković, Veličković, Tomić 2 (6 sk), Pecarski 7, Gavrilović 5, Andrić 6, Čakarević 7, Šalić 7.

FENERBAHČE: Tompson 12, Meli 6, Hersek 2, Vonamejker 10, Slukas 3, Arna 3, Nanali 18, Gudurić 2, Veseli 8, Guler 7, Duverioglu 2, Datome 8.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar