EP - Odbojkašice: Nemamo pravo na grešku!

Odbojkašica Srbije Tijana Malešević rekla je da u eliminacionoj fazi Evropskog prvenstva njena ekipa nema prava na grešku.

Ostali sportovi 26.09.2017 | 20:15
EP - Odbojkašice: Nemamo pravo na grešku!
Odbojkašice Srbije igraju u četvrtak od 18.30 u Bakuu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva protiv Belorusije.

Srpske odbojkašice su osvajanjem prvog mesta u D grupi ostvarile direktan plasman u četvrtfinale šampionata Evrope i nalaze se na korak od četvrtog uzastopnog učešća u završnim borbama za medalje.

Pre šest godina u Beogradu, na grudima Srpkinja zasijalo je zlato, u Berlinu 2013. bile su četvrte, a 2015. u Roterdamu zauzele su treće mesto i osvojile novu medalju.

Izabranice Zorana Terzića, aktuelne olimpijske vicešampionke, u četvrtak će se u meču za polufinale sastati sa Belorusijom (druga u grupi B, skor 2-1).

"Uspešno smo završile prvi deo takmičenja, rezultatski dobro, a prvenstveno sam zadovoljna igrački, jer smo iz utakmice u utakmicu igrale sve bolje. Protiv Belgije su sve igračice dobile šansu i zaista smo je iskoristile kako treba. Napravile smo lepu uvertiru pred ono najvažnije što nas čeka", rekla je Maleševićeva.

Malešević je navela da je njena ekipa imala dovoljno vremena da se pripremi, pošto je imala problema sa povredama, ali i da će bez obzira na pauzu od tri dana bez utakmice, spremno dočekati četvrtfinalni meč.

"Igraćemo protiv Belorusije. Beloruski tim ne poznajemo. Bez obzira na sve sigurna sam da ćemo spremne dočekati meč, nemamo više pravo na kiks, ide eliminaciona faza i verujem da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje", rekla je srpska odbojkašica.

Srpska odbojkašica Jovana Stevanović rekla je da njenu ekipu očekuje najvažniji deo turnira.

"Igrale smo dobro protiv iskusnih ekipa, nismo očekivale da ćemo sa 3:0 pobediti Holandiju. Sve je prošlo kako treba, sada dolazi najbitniji deo u kome se ne prašta nijedan poraz. Koncentrisane smo na svaku utakmicu, ne znamo ko će nam biti protivnik, ali bićemo spremne. Strpljivo čekamo, treniramo", navela je Stevanovićeva.

Četvrtfinalna utakmica na programu je u četvrtak u 18.30 po našem vremenu, a u slučaju pobede, Terzićeva ekipa igraće sa Rusijom ili boljim iz duela Turska - Poljska.

U drugom delu "kostura" sastaće se Italija - Holandija ili Hrvatska i Azerbejdžan - Bugarska ili Nemačka.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar