Zvanično – Agasi sa Novakom i u 2018. godini

Andre Agasi biće glavni trener Novaka Đokovića i u narednoj sezoni, zvanično je potvrdio PR tim našeg tenisera.

Tenis 26.09.2017 | 21:15
Zvanično – Agasi sa Novakom i u 2018. godini
Tako je samo ozvaničeno ono što je Đoković najavio pre nekoliko meseci kada je saopštio da je završio sa nastupima u 2017.

Legendarni Amerikanac vodiće tim u kom će se još nalaziti Argentinac Ulises, u ulozi fizioterapeuta, kao i Italijan Marko Panjini, novi kondicioni trener.

Ostalo je još samo da se reši pitanje drugog teniskog trenera, čime će biti kompletirana Novakova prateća ekipa za 2018. godinu.

Đoković i Agasi uspostavili su saradnju pred ovogodišnji Rolan Garos, nekoliko nedelja nakon što je nekadašnji svetski "broj jedan" otpustio ceo stručni štab, na čelu sa Marijanom Vajdom, koji ga je godinama pratio širom planete.

Agasi zbog ranije ugovorenih obaveza nije ostao u Parizu do kraja Novakovog učešća, zatim ga nije bilo u Istbornu, gde je Srbin osvojio drugu titulu u 2017, posle one u Dohi u januaru, da bi mu se ponovo priključio na Vimbldonu.

Novak je tada predao Tomašu Berdihu četvrtfinalni meč i ispostavilo se da je to bilo sve od njega u ovoj sezoni, pošto je krajem jula saopštio da se privremeno povlači sa terena kako bi osposobio lakat za napore od januara 2018. i uz to se psihički ponovo "napunio".

Đoković je proteklih dana boravio u Beogradu, gde je sa članovima svog tima sproveo deo kondicionih priprema, kako bi što spremniji dočekao period kada će moći da krene i sa teniskim treninzima. U njegovom timu su i argentinski fizioterapeut Ulises Badio i fitnes trener Marko Paniki iz Italije.

Oporavak lakta još traje, a procena je da će se takmičenju vratiti na Australijan openu ili nekom od manjih turnira koji prethode prvom grend slemu u sezoni.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar