Kruške vas čine zdravim

Još u antičkoj Grčkoj kruška se smatrala voćem koje čini ljude lepim, leči mnoge bolesti i zaustavlja vreme.

Zdravlje 23.09.2017 | 19:08
Kruške vas čine zdravim
Drugo joj je ime bilo "Dar bogova".

Na teritoriji Srbije, još od seobe Slovena, uspevaju autohtone sorte krušaka poput lubeničarke i karamanke. Najzdravije su, upravo, te stare otporne sorte koje se same brane od štetočina i nepogoda, ne zahtevajući nikakvo tretiranje hemijom.

Od kruške se prave najbolji kompoti i kolači, ali i najbolja rakija.

No, evo zašto je važno konzumirati kruške, pre svega kao sveže voće:

Umesto kafe – kruška!

Kod vrtoglavice i povećanog zamora, nije potrebno piti kafu u litrama. Folna kiselina, koja je sadržana u kruškama će vas razveseliti bolje od bilo kojeg stimulacionog napitka i normalizovati vaš pritisak.

Podmlađuje i sprečava rak

Kruška je bogata antioksidansima, zaustavlja prerano starenje ćelija i promoviše njihovu regeneraciju. Pored toga, ona se bori protiv slobodnih radikala koji uzrokuju rak.

Bićete zgodni dok god jedete kruške

Vlakna, koja se u velikim količinama nalaze u kruškama, normalizuju varenje i ubrzavaju metabolizam, što pozitivno utiče na figuru. Pored toga, kruška ne sadrži mnogo kalorija.

Dobro zdravlje

Kruška sadrži sve vitamine koji su neophodni organizmu, upravo sa početkom jeseni: A, B1, B2, E, P, PP, S. Ovi vitamini su odgovorni za ishranu kože, noktiju i kose, emocionalnu stabilnost, intelekt i naravno, imunitet.

Čišćenje organizma

Kruška ima pozitivan efekat na pankreas i čisti jetru i bubrege. Za varenje fruktoze iz kruške nije potreban insulin za varenje, pa se često preporučuje dijabetičarima.

(Alo/Stil)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

cups

27.09.2017 22:24

Najzdravija je kruska kad se destilira :)

ODGOVORITE