Gvangdžou: Aleksandra bez snage za prvu WTA titulu!

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji svoju prvu WTA titulu pošto je poražena, u svom prvom finalu, u borbi za pehar u Gvangdžou.

Tenis 23.09.2017 | 14:15
Gvangdžou: Aleksandra bez snage za prvu WTA titulu!
Najbolje rangirana srpska teniserka, koja će od ponedeljka zauzimati rekordno 56. mesto, izgubila je od domaće igračice Šuai Žang posle borbe u tri seta i 119 minuta igre – 6:2, 3:6, 6:2.

Aleks je tako ostala na dve titule u dublu, uz devet trijumfa na ITF turnirima, dok je Kineskinja po drugi put slavila u Gvangdžou, posle 2013. godine.

Krunićeva je loše otvorila meč i pretrpela brejk već u drugom gemu, a iako je uspela odmah da uzvrati istom merom nije mogla da učini prvi set zanimlljivijim. 

Šuai joj je još dva puta oduzela servis i stigla do seta prednosti posle nešto više od pola časa igre. 

Uspela je naša igračica da se konsoliduje, podigla je nivo agresivnosti i prva stigla do brejka u drugom delu meča. Ovoga puta je Žang bila ta koja je uzvratila, ali je sada Aleksandra sa dva nova oduzeta servisa u nizu izborila treći set. 

Početak odlučujućeg seta kasnio je desetak minuta, odnosno glavni sudija dozvolio je pauzu od deset minuta zbog velike vrućine, što je Žang iskoristila da ode u svlačionicu, dok je Krunićeva ostala na terenu. 

Aleksandri kao da se pauza nije svidela, pa je tek po isteku iste zatražila medicinski tajm-aut i ušla u raspravu za sudijom, koja je smatrala da je to mogla da uradi tokom pauze. 

Sve to ostavilo je traga na našu igračicu, koja se još jednom vraća iz brejka zaostatka, ali onda ponovo staje, a domaća igračica furioznom serijom potvrđuje svoju drugu titulu u karijeri. 

Turnir iz Serije 250 igrao se za nagradni fond od 250.000 dolara.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar