"Nemam saznanja o prisluškivanju"

Hrvatski premijer Andrej Plenović rekao je u Njujorku, gde učestvuje u radu Generalne skupštine UN, da nema saznanja da bezbednosne službe BiH prisluškuju hrvatske zvaničnike i privrednike, te da bi bilo "jako loše" da je to istina.

Region 22.09.2017 | 08:59
"Nemam saznanja o prisluškivanju"
Plenković je rekao da u ovom trenutku nema sva saznanja o toj temi, da se čuo s direktorom hrvatske Sigurnosno-obaveštajne agencije i da očekuje potpune informacije po povratku u Hrvatsku.

"Ali to da se prisluškuje hrvatske dužnosnike, to je jako loše u svakom slučaju ako je istina, ali to ćemo videti kad se vratim", rekao je hrvatski premijer novinarima, preneli su hrvatski mediji.

Hrvatski nedeljnik Nacional u najnovijem broju obelodanio je da je na osnovu uvida u više tajnih izveštaja OSA-e došao do dokaza da ta služba "vodi specijalni rat protiv Hrvatske, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i spoljne politike vlade, ali i hrvatskog naroda u BiH".

Plenković je rekao da zasad ne može da iznosi konačan stav o tome.

"Ne bih donosio nekakve definitivne sudove u ovom trenutku, tema je preosetljiva, a za mene je Bosna i Hercegovina kao država i najbliža i najbitnija i imamo veliki interes za dobre odnose i za Hrvate, koji su tamo konstitutivan narod. To sam pokazao od prvog dana mandata - sedam poseta Bosni i Hercegovini u manje od 11 meseci", rekao je Plenković

Tome je dodao da uvek ima na umu da je "previše toga što spaja dve države, a sve otvorene teme sigurno nisu nerešive".

Inače, ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, dan nakon pisanja Nacionala, potvrdio da bezbednosne službe te države prisluškuju hrvatske zvaničnike i biznismene, istakavši da je to legitimno i da to čine sve zemlje jer na taj način štite svoje interese.

Izvor: Tanjug

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Karadoz

22.09.2017 07:09

Aku Hrvatska obavjestajna sluzba zna sta obavjestajna sluzba BiH radi u svojoj zemlji to je znak da Hrvatski obavjestajci vrsljaju i prisluskuju po BiH..

ODGOVORITE
Name

Re.

22.09.2017 07:25

To je to.Ko drugom jamu kopa sam u nju upada.Bas je ova izreka istinita.

Name

Hajde

22.09.2017 07:31

Njima ne treba obavještajna služba u BiH . Imaju Covica koji sve kaže šta zna ili ne zna Cokolindi i ovom Plekiju.Tako Srbi koji Vučicu došapnu ...

Name

Mrva

22.09.2017 07:38

Nije Mektić potvrdio, rekao je da nema takvu informaciju ali da svaka država ima pravo da prikuplja obavještajne podatke u cilju zaštite svojih interesa, privrednih, političkih itd. Ali osovini HDZ-SNSD odgovaraju što bombastičnije vijesti.

ODGOVORITE
Name

Aaaa

22.09.2017 09:16

Mda, bombastičnu vijest je ispalio ministar, sad ova vađenja ne piju vodu. Prvo je - sav ponosan, k'o pravi bosanski patriota - ispalio da je prisluškivanje bilo i da će ga biti, a onda se poslije sat vremena vratio moljakajući da se to ne širi i da ne treba da vjerujemo svojim ušima.

Name

Indijanac

22.09.2017 08:44

Nema potrebe trošiti vrijeme na bilo kakva prisluškivanja, dovoljno je pogledati samo 5 minuta sjednicu kurvatskog sabora. Ljevčanko govedo i njegova klika su akademci/intelektualci kada je u pitanju seljakluk i krkanluk. Otvoreno ustaštvo i fašizam je suvišno spominjati. Jedini koji im mogu parirati su ulojeni krezubi četnici sa Manjače na Kočićevom zboru.

ODGOVORITE
Name

TripleB

22.09.2017 09:00

Iz dana u dan Hrvatska gubi međunarodni kredibilitet zbog pogrešaka na kompasu. Trenutno je okarakterisana kao "nevaljalo djete" od strane EU i UNa, a osude stižu iz Brisla, Washingtona i Berlina. Očigledno je da se Hrvatska konfrontira sa svim susjedima, mješa se u krizu na Krimu, ruši ugled međunarodnog suda, ulazi u obavještajne afere... a pored svega je motorna snag euroFašizma. Vjerujem da je očekuje ukor ili možda sankcije EU!

ODGOVORITE
Name

Valter

22.09.2017 10:51

A, sta sa tim kada je Hrvatska obavjestajna sluzba prisluskivala slovenacke i evropske sudije u arbitraznom postupku za Piranski zaljev!? Ma, dajte, Plenkovicu, molim vas!

ODGOVORITE
Name

Kinđa

22.09.2017 12:06

Više vjerujem Mektiću nego njemu.

ODGOVORITE