Haradinaj povukao kandidaturu

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj povukao je u četvrtak kandidaturu Kosova za članstvo u Interpolu, saopšteno je iz njegovog ureda.

  • Vijesti
  • Region


Haradinaj je to učinio nakon što je ranije danas kosovski ministar spoljnih poslova Behgjet Pacoli izjavio kako Priština nema dovoljno glasova da bi bila primljena u članstvo Interpola.

"Povjerenje da Kosovo bude član Interpola već su dale mnoge zemlje, ali to nije dovoljno da bi Kosovu omogućilo da se pridruži ovoj svjetskoj organizaciji," navodi Haradinaj u sapšđtenju, objavljenom na internetskoj stranici kosovske Vlade.

"Kao premijer Kosova danas sam odlučio o odlaganju glasovanja za zahtjev Kosova za članstvo u Interpolu na predstojećem sastanku ove organizacije," ističe Haradinaj, koji je zahvalio svim kosovskim institucijama koje su bile uključene u taj postupak, kao i svim međunarodnim partnerima.

Kosovski premijer pozvao je sve da, kako je naveo, rade za Kosovo, kako bi ono postalo članica Interpola na slijedećem zasjedanju, prenosi Tanjug.

Haradinaj smatra kako bi članstvo Prištine u Interpolu bio direktan doprinos u borbi protiv međunarodnog kriminala i terorizma i da je, kako kaže, Kosovo spremno da preuzme potpunu odgovornost kao članica Interpola.

Za članstvo Kosova u Interpolu trebalo je da se raspravlja na Generalnoj skupštini ove organizacije, 26. septembra u Kini.

(Agencije)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Lopina

22.09.2017 00:41

Zna da sutra CE GA to kostat jer CE GA njegovi morat hapsit i predat zlocinac nemiruje

Alaj si se i ti škole napreskako', ne daj bože nikome...

Jooooooj!

22.09.2017 07:05

Jel bre ti od škole imaš samo veliki odmor????

@ lopina

22.09.2017 18:42

Odlučio je sastanak Vučića i Trampa

22.09.2017 07:07

Vjerovatno se Vučić prije neki dan požalio Trampu na prijem Kosova u Interpol.Šiptari ne smiju ništa bez amerikanaca.Dovoljan je bio samo jedan poziv Haradinaju

Cuj Interpol

22.09.2017 08:27

Cuj Cocain State u Interpolu.E jos da dignu Karlosa da im bude predsjednik a Abu Ijad zamjenik.Daleko je i Interpil dogurao.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.