Previše jaka magla na RTRS-u

Da li je poslije Špirićevog mjestimično do umjereno krupnog krompira, na redu jaka bura u najpoznatijem voćnjaku u RS ili pretežno zrela aronija kod Dušanke Majkić ili ozbiljne padavine šljiva kod nekog nižerangiranog funkcionera SNSD-a?! Nažalost, previše jaka magla na RTRS-u ne pokazuje znake razvedravanja.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Plakati ili se smijati?! Ne postoji treća emocija, niti mogućnost da čovjek ostane ravnodušan nakon nekovečernjeg priloga o vremenskoj prognozi na RTRS-u i fotografija aktuelnog potpredsjednika i poslanika u Parlamentu BiH najjače vladajuće stranke „profesora“ Nikole Špirića kako stoji go do pasa, a potom leži na gomili krompira.

Kao običan građanin sam se smijao, ali kao novinaru mi je došlo da lijem gorke suze. Jednostavno mi nije išlo u glavu da je neki urednik odlučio da u centralnoj informativnoj emisiji pusti nešto onako skaredno i naprosto nisam mogao da vjerujem da javni servis može da padne na dno dna.

Šta sljedeće možemo da očekujemo?!

Da li je poslije Špirićevog mjestimično do umjereno krupnog krompira, na redu jaka bura u najpoznatijem voćnjaku u RS ili pretežno zrela aronija kod Dušanke Majkić ili ozbiljne padavine šljiva kod nekog nižerangiranog funkcionera SNSD-a?! Šta?!

Zašto vremenska prognoza ne bi mogla da glasi recimo ovako:

– Poštovani gledaoci,

Dodikovi povremeni referendumski oblaci koji nastupaju pod uticajem predizborne kampanje razišli su se zbog nedostatka konsenzusa i anticiklone iz Brisela i Vašingtona. Opozicija u početku umjerena, mjestimice jaka i sa ozbiljnim diskusijama, a očekuje se njeno dalje napredovanje prema maloj sali.

Na sljedećoj sjednici skupštine umjesto crvenog meteo alarma očekuje se blago razvedravanje, iako i dalje ne posve stabilno vrijeme, pa su i dalje moguće kratkotrajne uvrede i prepucavanja uglavnom između opozicije i potpredsjednika skupštine. U holu i pred zgradom skupštine pucaće, pardon puhaće jak i olujni Lukač. Prosječna dnevna temperatura u republičkom parlamentu biće ponovo između 31 i 52 poslanika.

Biometeorološke prilike će tokom usvajanja dnevnog reda i dalje biti nepovoljne po opoziciju. Moguće su tegobe kod hroničnih poslanika osjetljivijih na povrede poslovnika, ali će one biti slabijeg intenziteta. Preporučujemo topliju odjeću bez pancira, jer se očekuje otopljavanje političkih prilika pod uticajem Vučićeve ciklone.

Nažalost, previše jaka magla na RTRS-u ne pokazuje znake razvedravanja. Magla od koje se ne vidi ni sopstveni prst pred okom, a kamoli neuplaćeni doprinosi!

(SrpskaCafe/D. Momić)

KOMENTARI14
POŠALJITE PORUKU

Siniša Mihailović

21.09.2017 19:48

Ja sam se vratio sa bolovanja i sad ću samo rešetati opoziciju !

Samo angažuj Gorana Suvaru, Vas dvojica ste sjajan tandem !!!

Snada

21.09.2017 19:58

TAJ SINISA JE OD POČETKA SVOG NOVINARSKOG RADA DOBIJAO TUŽBE ZA KLEVETE, PA GA JE SPASAVAO ISTI TAJ M. DODIK KOJI JE PEGLAO SLUČAJEVE - VRLO RIJEDAK SLUČAJ LOŠEG ČOVJEKA I JOŠ GOREG NOVINARA...

DEGOTHIA

21.09.2017 20:32

Ma klasični kockar, voli covjek poker to je čudo jedno !!!

Roćko

21.09.2017 20:48

Siniša Mihajlović i Draško Milinović su moji veliki prijatelji. Samo ponesite 🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

Goran Suvara

21.09.2017 20:56

adženda

21.09.2017 19:50

U Republici Srpskoj je takva magla da možeš u nju ekser zakucati.

Ko jos njih gleda i prati.ljudi manite se tog brloga i cirkusa .sreca pa postoji BN !!!

razmisljam

21.09.2017 23:43

samo napred

21.09.2017 20:42

Bez muke nema nauke. Sad ce parlamentarci sa usisivacem za maglu da razbistre stvar.

Bojan Brkic

21.09.2017 20:55

Sinoc sam nakon pune dvije godine gledao vecernji Dnevnik RTRS-a znaci katastrofa otprilike izgleda kao pola sata dobro izreziranog dokumentarnog filma...nasa vlast je zasnovana na izreziranoj nacionalistickoj politici gdje nema ni n od nacionalizma.....Ekonomiju necu spominjati posto samo davno zbog ovih lopova otisli u tri lijepe tonemo sve dublje oni nam predstavljaju Republiku Srpsku kao Diznilend!!!Racun javne TV redovno svakog mjeseca samo odnesem u postu i posaljem na istu adresu odakle je dosao sto preporucujem i Vama!!!

Slobodan Marković

21.09.2017 21:04

Moj pašanac Siniša Mihailović je gori od mene. Ja sam pretukao ženu i dobio sam 5 godina robije ali šta on radi na RTRS je strašno. On je veći kriminalac od mene. Očekujem ga uskoro kao cimera da igramo čovječe naljuti se. Pozdrav iz KPZ Tunjice !!!

Душан

21.09.2017 21:10

Да видимо редакцијо да ли смете да објавите мој коментар. Коментар гласи. Драга господо болујем од русофилије. Хвала драгоме Богу па је русофилија неизлечива. Зато сви ви који читате припазите, преноси се интернетом. "Цркните" од муке англофили. Лаку ноћ.

Tako je i ja sam rusofil, i protiv sam ovih što na NATO tenkovima dođoše na vlast i uništavaju R. Srpsku po zadatku Angla i Sasa

za Dušan

22.09.2017 10:06

baka

21.09.2017 23:02

Hvala Velikom Bogu sto postoji BN.

BOBA

21.09.2017 23:32

NE MOGU VJEROVATI DA OSOBA KAO NIKOLA ŠPIRIĆ MOŽE PREDAVATI NA FAKULTETU.ČOVIJEK KAD PRIČA NI KO GA NE RAZUMIJE.VJEROVATNO JE IMAO PAREZU.NA NJIVI SA KROMPIROM JE SAMO ZA STRAŠITI VRANE.LJUDIMA SA MANAMA NE BIH DALA DA BUDU JAVNE LIČNOSTI .NE KA ONI SVOJU DEMAGOGIJU PROSIPAJU IZA EKRANA.NJIH IMA BEZBROJ POČEV OD MAJKIĆKE GOLIĆKE MARKOVIĆKE ŠPIRIĆA STEVANDIĆA MIŠIĆKE I DA NE NABRAJAM.SRETNO NARODE.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.