Obilježena slava hrama kod Lopara

Svetom liturgijom, ophodom oko hrama,parastosom poginulim borcima i lomljenjem slavskog kolača obilježena je krsna slava Rođenje presvete Bogorodice-Mala Gospojina u istoimenom hramu u Mačkovcu kod Lopara.

Republika Srpska 21.09.2017 | 17:05
Obilježena slava hrama kod Lopara
Starješina hrama, protojerej-stavrofor Dragomir Lazarević čestitao je slavu i u besjedi rekao „da nije današnjeg praznika ne bi bilo ni hrišćana“.

„U svetom pismu kaže se „rođenje tvoje Bogorodice objavi radost cijeloj vaseljeni, kada su se tog dana i nebo i zemlja radovali“, rekao je Lazarević.



Kum današnje slave bio je načelnik opštine Lopare Rado Savić koji je čestitao slavu i istakao da je hram Rođenja presvete Bogorodice jedna od najstarijih građevina u ovoj majevičkoj opštini koji je u 2014. godini proslavio stogodišnjicu postojanja.

„Danas možemo biti zadovoljni jer smo nakon iskušenja 2014. godine, kada su ovaj dio naše opštine pogodila klizišta, uspjeli da obnovimo veliki broj kuća i obnovimo infrastrukturu koja je oštećena“, rekao je Savić novinarima.



On je istakao da se projekat obnove nastavlja.

„U Mjesnoj zajednici Mačkovac realizuju se dva projekta, izgradnja voćnjaka na površini od 300 dunuma, a drugi projekat je iz oblasti privrede jer je ponovo pokrenuta Fabrika prerade drveta“, rekao je Savić.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar