Gdje na plažu u oktobru?

Sudeći prema vremenu poslednjih dana, izgleda da je leto zaista gotovo. Postoje, međutim, one destinacije na kojima čak i u oktobru možete da se sunčate i kupate. . .

Putovanja 21.09.2017 | 09:06
Gdje na plažu u oktobru?
Ovih 10 destinacija obiluju sunčanim danima i prijatnom temperaturom vode i vazduha čak i u ranu jesen.

Lanzarote, Kanarska ostrva
Ovo Kanarsko ostrvo predstavlja jednu od najsigurnijih opcija za evopske turiste, kada je oktobarsko sunce u pitanju.
Gosti mogu uživati u jednom od tri odmarališta duž južne obale ostrva Plaja Blanka, Kosta Tegise i Puerto del Karmen.

Santorini, Grčka
Jedno od, pored Mikonosa, najpoznatijih Kikladskih ostrva u Egejskom moru bilo je uništeno u vulkanskoj erupciji u 16. veku, ali je ona zauvek oblikovala njegov prelepi pejzaž. Posetioci će uživati u idiličnim prizorima strmih litica, elegantnih gradova Oja i Fira i njihovim prelepim balkonima i verandama.

San Trope, Francuska
Ovo slavno letovalište poznato je kao preskupo, ali predstavlja pravi užitak. Oktobarske temperature su između 20 i 30 stepeni, a popularne plaže Pampelone i Salins su divne. Mesto obiluje i širokim spektrom izvrsnih restorana i barova.

Kas, Turska
Prosečne oktobarske temperature su 29 stpeni, što je mnogo prijatnije nego usred leta. Zbog toga je oktobar savršen za postu ovom opuštenom starovremenskom ribarskom selu na jugu Turske.

Zakintos, Grčka
Tipična mediteranska klima ovog grčkog ostrva u Jonskom moru, u oktobru spušta vrele letnje temperature na prijatnih 25 stepeni.
Međutim, i pored idealne temperature, planinski venac na zapadu ostrva privlači sve više kiše kako jesen odmiče.

Sardinija, Italja
Temperatura od 27 stepeni predstavlja porsek za Srdiniju u oktobru. To je period kada se u 27 sela regiona Barbađia održavaju brojni lokalni festivali.

Kosta Brava, Španija
Nešto više od 150 kilometara obale Kosta Brave turistima nude neke od najslikovitijih plaža u celoj Španiji. Oktobarske temperature iznose od 19 do 25 stepeni.

Dubrovnik, Hrvatska
Jesen je pravo doba godine za posetu Dubrovniku. Klima je manje vlažna, temperatura mora je veoma prijatna a cene smeštaja drastično padaju.

Amalfi, Italija
Čuvena obala Amalfi u oktobru ima prosečnu temperaturu od oko 22 stpena. Pjezaž odlikuju strme stene i "grubo" priobalje, koje obiluje malim plažama i ribarskim selima pastelnih boja.

Sevilja, Španija (bonus destinacija)
Oktobar važi za najbolji mesec za posetu Sevilji, zbog svežeg vazduha i prosečnih temperatura od oko 20 stepeni. Grad je popularno odredište turista, prepuno spomenika bogate kulture i istorije i idealno za razgledanje i jesenju turističku avanturu.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar