Najromantičnija jesenja putovanja

Jesenja putovanja su idealna, jer se većina ljudi već vratila sa odmora i na atraktivnim mestima više nema velikih gužvi. Moguće je u miru obići sve znamenitosti po povoljnijim cenama. A boje i mirisi rane jeseni mame sva čula, pogotovo parova.

Putovanja 20.09.2017 | 15:16
Najromantičnija jesenja putovanja
Toksana

Toskana, regija centralne Italije sa Firencom kao simbolom, čuvena je po svojim živopisnim pejzažima, bogatom kulturnom nasleđu i velikom uticaju na širenje renesansne kulture i umetnosti širom Evrope.

Toskana je bila stecište i inspiracija najznačajnijih umetnika: Petrarke, Dantea, Botičelija, Mikelanđela, Leonarda da Vinčija…Osim po kulturno – istorijskom nasleđu, Toskana je poznata i po kulinarstvu i vinogorju u kome uspevaju poznate sorte vina kao što je Kjanti.

Jezera Austrije

Salcburg četvrti po veličini grad u Austriji, leži na obalama reke Salcah, na severnoj granici sa Alpima. Rodni je grad kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta i poznat po starom baroknom jezgru, koji je na listi kulturne baštine UNESKOa.

Bad Išl je banja u kojoj je habzburška princeza Sofija izlečila neplodnost. Halštat se nalazi na samoj obali, u jugozapadnom delu istoimenog jezera, u austrijskom Salckamergut regionu, koji se proteže istočno od Salcburga.

Dvorci Bavarske

Od prelepog kraljevskog grada Vircburga u kojem se nalazilo sedište dinastije Vitelsbah, pa sve do malenog usnulog gradića Fusena, pruža se čuvena Romantična ruta Nemačke koja obuhvata najlepše predele Bavarske, a među njima i bajkovite dvorce.

Preko 60 srednjovekovnih dvoraca građenih u stilu zamkova, palata i letnjikovaca, nalazi se na pomenutom putu.

Plitvička jezera

Plitvička jezera jedan su od najlepših nacionalnih parkova u Evropi. Jezera, pećine, šume i livade, potoci, reke i slapovi Plitvica, kao i bogat raznovrstan biljni i životinjski svet oduševljava posetioce iz celog sveta. Čarolija kristalno bistrih plavo-zelenih jezera traje kroz sva godišnja doba.

Dolina Loare

Dolina Loare, često zvana "vrt Francuske", je začarana zemlja vinograda, cveća, i zelenih brda sa preko tri stotine dvoraca. Ovo je zemlja francuskih kraljeva i vlastele, gde su ovi moćnici uživali u svojim letnjim rezidencijama. Obiđite Amberi, Šomon, Lion, Burž, Amboaz, Šenonso, Šambor.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar