Patrijarh brine za svoj narod

-Povodom proslave istorijskog jubileja- sedam vekova manastira Tronoše i kanonizacije Vukovog prvog učitelja arhimandrita Stefana Jovanovica kojom je načalstvovao patrijarh srpski Irinej uz sasluženje crnogorskog mitropolita Amfilohija, dabrobosanskog Hrizostoma i domaćina episkopa sabačkog Lavrentija, koja je odrzana u subotu 16 Informativna sluzba eparhije šabacke izdala je saopštenje u kom se ističe da je ovaj znacajan crkveni dogadjaj protekao na najbolji moguci nacin.

Srbija 19.09.2017 | 15:53
Patrijarh brine za svoj narod
U saopštenju, koje nam je dostavljeno, se izrazava zahvalnost visokim gostima, ali posebna blagodarnost se upućuje hiljadama verujućeg naroda Jadra i Podrinja sa obe strane reke Drine , koji je uzeo masovnog učešća u ovom velikom i retkom molitvenom dogadjaju.

Posebna zahvalnost upućuje se gradu Loznici i gradonacelniku Vidoju Petroviću na velikoj pomoći oko organizacije obeležavanja ovog značajnog crvkven-nacionalnog jubileja.

Izraženo je žaljenje sto je patrijarhova izjava o Kosovu naišla na nerazumevanje od strane pojedinih predstavnika Vlade Republike Srbije.

“Patrijarhova izjava je puna brige i odgovornosti za svoj narod na ugroženom podrućju drzave Srbije. Izjava je primerena i puna nade i optimizma da drzavno rukovodstvo, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, imaju isti stav kao i narod Srbije u koji prvenstveno spada onaj koji živi na srpskom Kosovu i Metohiji pod veoma teškim okolnostima".

Dalje navode da patrijarhovu izjavu ne treba shvatiti kao pritisak, već kao očinsku brigu i podršku naporima države Srbije da se kosovski problem reši na najbolji način uz pomoc bratskih zemalja Republike Srbije.

"Pominjanje Rusije treba razumeti kao omaž na nedavnu izjavu ruskog patrijarha Kirila koji je pružio podrsku Srbiji za što uspešnije rešenje kosovskih nevolja i iskusenja". kaže se u saopštenju u kojem se na kraju poziva na mudrost i razboritost koji su danas potrebniji više nego ikad.

Ne treba "zabijati trn u zdravu nogu" birokratskim i senzacionalističkim izjavama koje mogu narušiti jedinstvo i sabornost najuglednijih nacionalnih institucija od kojih se očekuje da u demokratskom dijalogu pomognu pronalaženju najboljiih rešenja za nas narod i masu zemlju, prihvatljivih za sve gradjane Republike Srbije.

Moramo svi biti svesni velike istorijske odgovornosti u ovim tegobnim vremenima i nikad ne smemo smetnuti s uma da u nas gledaju minuli vekovo a naroćito buduci, pred kojima imamo najvecu odgovornost", naglasava se na kraju saopštenja informativne sluzbe eparhije sabacke.

(BN/V.M.)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

O'sebi se zabavio

19.09.2017 14:02

Brine dok mu Dodik gura u džepove opljačkani novac i dok mu unuk vozi Porše. Vuj fukaro...

ODGOVORITE
Name

narodne

19.09.2017 16:10

Tačno. Gura mu od naroda opljačkane pare. Na mjesto patrijarha ga je postavio Jovan Kovačić i Trilateralna Komisija. Svi su zaboravili snimak na kome Boris Tadić priča sa nekim o imenovanju novog patrijarha i spominju ime ove bitange i to da će njega postaviti. Bolesnik ima zadaću da dovede Papu u Beograd a dugoročno da nas prevede na katoličanstvo. ANTIHRIST!!!

Name

Brinu on i Integral Inžinjering

19.09.2017 16:33

Dok Patrijarh brine za narod Slobo Stanković i njegov Integral mu po nalogu Dodika zidaju i renoviraju konake po Srbiji. Naš Patrijarh je kao onaj kardinal iz filma Kum 3... ološ do ološa...ali jadnici ne znaju da je to privremeno...jači je i organizovaniji bio Gestapo pa su ga Srbi pobjedili tako da ovi Trilateralci su sitna riba...samo je pitanje dana kad ćemo ih sve počistiti...

Name

Amerika

19.09.2017 20:22

Vi stalno protov te Amerike a oni su vas doveli na vlast da kao rusite komunizam.Dajte recite narodu istinu.

Name

Figurativno

19.09.2017 14:07

Prodate sve mercedese i skupa auta u kojima se vozate i poklonite onima kojima treba i pokažete primjer. Od lijepih rijeci se ne zivi. Doduse popovi i vladike zive od lijepih rijeci jer svaku lijepu riječ naplate..Debelooooo!

ODGOVORITE
Name

Pero

19.09.2017 14:42

Kad prestanes dodika podržavati tad ću vjerovati da vodiš računa o svom narodu.

ODGOVORITE
Name

BOBA

19.09.2017 14:44

NIJE VALJDA. VIŠE SE BAVI POLITIKOM NEGO SVOJIM POSLOM .MALO MU PARA. ODRECITE SE SVOG BOGATSTVA I FUNKCIJE ZA OVAJ OPLJAČKANI NAROD .TAKO ĆE TE POKAZATI BRIGU.DA VIDIMO VAŠE PRAVO DUHOVNO LICE.SRETNO NARODE.

ODGOVORITE
Name

Povjerenje je izgubljeno!

19.09.2017 15:23

Na žalost, Vaša svetosti i Vi ste lično svojim dolaskom u Banjaluku pružili u dva navrata predizbornu podršku velikom Baji i SNSD-u. Morate znati, nismo mi svi Srbi u Republici Srpskoj za vladajuću stranku bili, kako onda, tako i danas. Trebali ste biti neutralni. No, bez obzira na Vaše istupanje ostajem i dalje vjeran Svetoj crkvi pravoslavnoj, ali ne i Vama lično.

ODGOVORITE
Name

Vladika A.

19.09.2017 16:06

Meni dobro sa patrijarhom,dam Nakicu pare i meni istane.

ODGOVORITE
Name

Iskreno

19.09.2017 16:11

Mafija u crkvi na celu ovaj ,

ODGOVORITE
Name

Charles

20.09.2017 03:18

Prodana duša. Otvoreno je učestvovao u predizborna kampanji na strani Milorad Dodika. Pa zar je to duhovni vođa cijelog srpskog naroda?!

ODGOVORITE
Name

Ludaci kao sredstvo

20.09.2017 07:59

Okultistima koji pljačkaju i uništavanju ove prostore domaći ludaci su glavno sredstvo. Ludake već godinama postavljaju na najviše izvršne i zakonodavne funkcije i to je jasno kao dan a sa postavljenjem ovog Antikrista su preuzeli i crkvenu vlast,zatvorili su krug i sad ide uništavanje po modelu Aušvic,izgladnjivanje,džabna radna snaga,trovanje i raznorazna unistavačka eksperimentisanja,po modelu Jozef Megela.

ODGOVORITE
Name

055

20.09.2017 11:08

Svjedoci smo u novijoj istoriji da su blagoslov sveštenika dobijali uglavnom oni koji najviše daju,nije bitno da li je to ratno profiterstvo,kriminal druge vrste itd.Samo da podsjetim za vrijeme i poslije otadžbinskog rata tim dezerterima i profiterima blo je unosno izgradnja crkava,i ako je sav svijet znao da su to profiterske pare,sveštenici,vladike i dr.redovno su davali blagoslov,osveštavali te objekte i samim tim činom stavljali se i stavljaju se na stranu lopova.Kroz taj čin amnestiraju sva nedjela.To isto čini i sadašnji,tezgaroš,patrijarh,sramno,ali nažalost istina.Ako nije tako neka neko demantuje pa ću nabrojati niz konkretnih situacija!

ODGOVORITE