Sudska odluka u korist Popovića

Još od 2014. godine traje borba na sudu između bivših partnera, srpskog biznismena Milana Popovića i hrvatske pjevačice Severine Kojić, za ravnopravno roditeljstvo nad njihovim sinom Aleksandrom.

Zabava 19.09.2017 | 10:51
Sudska odluka u korist Popovića
Slučaj je doživio mnoge obrte, a posljednja sudska odluka donijeta je u korist Popovića. Naime, Opštinski građanski sud u Zagrebu donio je rješenje kojim zabranjuje Severininom suprugu Igoru Kojiću da na društvenim mrežama objavljuje fotografije maloljetnog Aleksandra.



Kako se navodi u dokumentu, rješenje je donijeto u najboljem interesu djeteta. Milan Popović je tražio samostalno zastupanje svog maloljetnog sina, što mu je sud i odobrio, a čime je donijeta i privremena mjera zabrane objavljivanja Aleksandrovih fotografija na javnim Fejsbuk i Instagram nalozima Igora Kojića, jer je to protivno interesu djeteta.



Iako su Severinini advokati istakli da je Kojić u braku sa majkom djeteta, to jest da je očuh i izuzetno bliska osoba, te da žive u istoj kući i da Igor ima dobar odnos sa Aleksandrom, sud je presudio u korist oca. Utvrđeno je da objavljivanje fotografija u ovom slučaju nepotrebno i suvišno, kao i kontraproduktivno psihofizičkom razvoju djeteta, između ostalog, stoji u rješenju koje je donijeto u Zagrebu.

Sud smatra da je dobrobit malog Aleksandra ugrožena, a o čemu su svjedočili i vještaci, koji su vrlo jasno i decidirano naveli da što je dijete starije to je manje poželjno da njegove fotografije izlaze u javnost.

Podsjećanja radi, u junu ove godine, na sudu je izrečena privremena mjera po kojom će Aleksandar u narednom periodu nedjelju dana biti kod Severine, a nedjelju dana kod Milana. Pojedini mediji su prenijeli da je pjevačica pobjesnila zbog ove odluke, a Popović je tada objasnio da ona u svakom trenutku, dok mališan boravi kod njega, može ga pozvati i posjetiti ga.

Izvor: Kurir

Komentari / 0

Ostavite komentar