DNS ostao bez dvije fotelje

Demokratski narodni savez ostao je bez dvije direktorske pozicije - Centra za socijalni rad i Turističke organizacije.

Republika Srpska 19.09.2017 | 07:53
DNS ostao bez dvije fotelje
Mjesto direktora CSR-a pripalo je SNSD-u, dok će Ujedinjena Srpska dobiti mjesto direktora u TOBL, potvrđeno je juče nakon sastanka koalicionih partnera.

"Dogovoren je kompletan raspored u Gradskoj upravi, nadam je da je ovo raspored za ovaj mandat. Mjesto direktora Centra za socijalni rad pripalo je  SNSD-u. Konkurs za to mjesto je u toku, a uslovi su dosta rigorozni. Nadam da će se za tu funkciju prijaviti kvalitetni kandidati. U ovom momentu je suviše rano govoriti o imenima", kazao je Igor Radojičić, predsjednik GO SNSD-a.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik GO DNS-a, rekao je da su zadržali obje načelničke fotelje u Gradskoj upravi.

"Prihvaćen je prijedlog gradonačelnika i DNS je zadržao načelnička mjesta za prostorno uređenje i boračko-invalidsku zaštitu, dok nam ostaje samo jedno direktorsko mjesto u 'Depotu', a izgubili smo direktorske pozicije u Turističkoj organizaciji i Centru za socijalni rad", kazao je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, DNS je izgubio četiri člana nadzornih odbora u svim javnim preduzećima.

"Dobili smo poziciju tehničkog direktora u 'Vodovodu' ili zamjenika direktora", rekao je Čubrilović.

Marinko Dragišić, zamjenik predsjednika GO Ujedinjene Srpske, kazao je da su toj partiji pripala mjesta direktora u Gradskoj razvojnoj agenciji i TOBL, te mjesto finansijskog direktora u "Depotu".

"Dobili smo pet mjesta u upravnim i nadzornim odborima. Mi ćemo za mjesto u TOBL predložiti osobu koja je kompetentna, osobu koja će raditi na poboljšanju rada i stanja turizma u gradu", kazao je Dragišić.

Radojičić je rekao da je u toku završna faza konstituisanja Gradske uprave, te da bi na sjednici Skupštine grada u srijedu, 27. septembra, trebalo da budu izabrani načelnici odjeljenja, umjesto dosadašnjih vršilaca dužnosti.

"Što se tiče načelničkih mjesta, čeka se izvještaj komisije koja radi intervjue s kandidatima da se vidi ispunjavaju li svi uslove pa da se daju prijedlozi za ove pozicije", kazao je Radojičić.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

BL

19.09.2017 06:06

Sta su dogovorili za Zavod medicine rada? DNS kadar Mira Popovic ide u penziju 22. septembra.

ODGOVORITE
Name

Re

19.09.2017 07:26

OVO MU DOĐE KAO PODJELA RATNOG PLIJENA

Name

de

19.09.2017 18:56

Komunisti su bili Mila majka, kakvi su ovi demokrate. Za povracanje. Gospoda za smijuriju. Ustani Nusicu da se nasmijes, imao bi sta i nauciti. Ovi su narod u rat odveli da bi iste kasnije jahali. Ja glupa naroda

Name

dns sekta

19.09.2017 20:54

Ode dns u propast...

Name

Sani

19.09.2017 06:18

Kakva glupost! Pa ako je CSR BL nekom ludom podjelom prema političkoj pripadnosti, čemu onda konkurs? Odmah neka postave koga su planirali i gotovo. Svejedno sve rade kako hoće.

ODGOVORITE
Name

Re

19.09.2017 07:28

(ne)LJUDI DIJELE "RATNI PLIJEN"

Name

Stršljen

19.09.2017 06:18

Vidite ovoga papka stevandica. Teško nama kada se i on nešto pita. Prodao vjeru za večeru.

ODGOVORITE
Name

МГ

19.09.2017 06:37

Чуј ригорозан кокурс. А сви знамо да је једини услов партијска књижица.

ODGOVORITE
Name

Ratni plijen

19.09.2017 07:29

Glasajte za mene, vama je svejedno, a meni će biti puno bolje

Name

Gas odavde

19.09.2017 06:44

Miraš biti u stranci da bi radio i napredovao? I onda Mogerini izjavi kako napredujemo ka EU? Princip odanosti stranci je glavni princip i u EU?

ODGOVORITE
Name

Kesh

19.09.2017 08:02

Samo nek je fotelja i foteljasa. Niko nece u fabriku . Poljoprivredno zemljiste napusteno..Selá odumiru...Hocete naprijed ? Malo morgen

ODGOVORITE
Name

Budo

19.09.2017 10:35

Triput mjeri a jednom sijeci Čubro. Kusmukuša i Risojević su poskupjeli. Sad ponovo igraju na kartu Radojičića. Ti ćeš izvisiti kod još jednog od najblizih saradnika. Najavicu ti na vrjeme.

ODGOVORITE
Name

BOBA

19.09.2017 11:10

RADOJČIĆU I STEVANDIĆU FALI ŠPIRIĆ ZA JEDAN SELFI DRVARČANA I KROMPIRA .BANJA LUKO JESTE ŽIVI .ŽELIM VAM SREĆU.ALI ONU KOJU BANJA LUKA ZASLUŽUJE.

ODGOVORITE
Name

APEL NOVINARIMA

19.09.2017 21:18

Gradonacelnik izjavi: "Mjesto direktora Centra za socijalni rad pripalo je SNSD-u. Konkurs za to mjesto je u toku, a uslovi su dosta rigorozni. Nadam da će se za tu funkciju prijaviti kvalitetni kandidati." Zapanjujuce je da niko od novinara nije postavio pitanje diskriminacije, protivzakonitosti i protivustavnosti takvih imenovanja!? Ako se javno izrkne da na takvo mjesto dolazi unaprijed odredjen kadar i to iz konkretne partije, samim tim su svi drugi koji ne pripadaju tom krugu diskriminisani (kako oni iz drugih partija tako i nestranacki kandidati). Ocigledno je jedna takva anomalija postala normalno stanje, a novinari postali puki "prenosioci" izjava politicara.... Apelujem da se pocnete baviti istrazivackim i kritickim novinarstvom ili idite radite nesto korisno u zivotu, za promjenu.

ODGOVORITE
Name

Dgs

20.09.2017 05:51

Čuj uslovi su dosta rigorozni za mjesto načelnika za centar za soc rad a bira ga stranka a kao ima i konkurs koja je to sprdnja..

ODGOVORITE