Prva američka baza u Izraelu

Izrael i Sjedinjene Američke Države otvorili su danas prvu američku vojnu bazu raketne odbrane na izraelskoj teritoriji.

Svijet 18.09.2017 | 22:20
Prva američka baza u Izraelu
Novi objekat nalazi se na nepoznatoj lokaciji unutar jedne izraelske baze na jugu zemlje i u njoj će biti stacionirano desetine američkih vojnika koji će raditi u sistemu protivraketne odbrane.

"Otvorili smo zajedno sa našim partnerima iz vojske SAD, američku bazu, prvi put u Izraelu", rekao je brigadni general komandant izraelske protivraketne odbrane Cvika Hajmovic novinarima.

Američka zastava, kako je dodao, vijoriće se stalno nad američkom bazom smeštenom unutar jedne od izraelskih baza, prenosi AFP.

Ovaj događaj, prema njegovim rečima, nije direktna reakcija na neku specifičnu pretnju ili incident, već je kombinacija "lekcija" naučenih u ratu u Gazi 2014. godine i obaveštajnih analiza budućnih pretnji.

"Imamo mnogo neprijatelja oko nas, bliže i dalje", rekao je on i dodao da ova vojna baza nije deo vežbe ili manevra već predstavlja zajedničke napore Izraela i SAD da poboljšaju odbranu.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Bratomir

18.09.2017 20:35

Zasto Srbija nebi dozvolila Rusiji da ima bazu na njenoj teritoriji ima i srbija na balkanu i okoloni isto dusmana kao izrael.

ODGOVORITE
Name

Jafa Biskvit

18.09.2017 20:37

Hajde sve to ali kako se ovaj Cviko Hajmovic infiltriro medju Jevreje,e to mi nije jasno nikako.

ODGOVORITE
Name

Bratomir

18.09.2017 21:20

pitam se kako pa moguce rodjen u americi i obrazovan a ima i poljaka sa += prezimenom moguce ?

ODGOVORITE
Name

Ode Iran pod led

19.09.2017 17:25

Spremaju se bitange da napadnu Iran...hoće ološ da pravi "Veliki Izrael"... bolesnici ne odustaju od svojih bolesnih ideja...drže Ruse i Amerikance pod kontrolom...Rusi napadaju Siriju a ove budale će napasti Iran...bravo za Putinovog savjetnika Henrija Kisindžera...

ODGOVORITE